INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - ATLETICO, ÎN TUR 0-1, AZI, 21:45, DOLCE 1, PRO TV, GSP.RO

Deja vu?! Guardiola are aceleași probleme ca în ultimele două sezoane. Azi e returul decisiv cu Atletico

Ribery, în tur, prins ca-n menghină între doi madrileni
Ribery, în tur, prins ca-n menghină între doi madrileni

Articol de - Publicat marti, 03 mai 2016 00:00

Guardiola are probleme cu lipsa de agresivitate și de prospețime a jucătorilor săi. Exact ca-n precedentele două sezoane.

Bayern ar trebui să "explodeze" diseară, pentru a avea o șansă în returul cu Atletico, după eșecul din tur (0-1). Dar arată mai degrabă ca o bombă dezamorsată.

"Cea mai mare problemă a lui Guardiola e lipsa de agresivitate a jucătorilor", a observat tabloidul Bild. Adică exact ceea ce madrilenii au demonstrat din plin în prima manșă.

Ingredientul lipsă

În precedentele două ediții cu Pep pe bancă, finalurile de sezon au fost un chin pentru bavarezi. Nici acesta nu face excepție. Atât în prima manșă, pe Vicente Calderon, cât și în campionat, sâmbătă cu Monchengladbach (1-1), nemții au avut destule momente de fotbal "pe loc". Idei zero, tempo zero, ceea ce atacantul Thomas Muller recunoaște deschis: "Trebuie să găsim urgent ingredientul care ne lipsește".

Ribery pune presiune

Și ar mai fi tensiunea din lot. Lăsați pe bancă la Madrid, pînă spre finalul întâlnirii, Muller și Ribery nu concep să lipsească azi din primul unsprezece. Francezul l-a pus deja sub presiune pe Guardiola: "Sunt pregătit. Am mare poftă să joc și trebuie să joc!".

"Jucați așa cum sunteți și-n viață"

Cu șanse bune de a bifa o nouă finală de Ligă, a doua în ultimii trei ani, Diego Simeone a explicat secretul lui Atletico: "Mi-am învățat jucătorii să fie pe teren așa cum sunt și-n viața cotidiană".

Concret, "dacă ești un domn, ești domn și pe teren. Dacă ești un muncitor, ești muncitor. Dacă ești egoist, ești egoist și-n joc".

Tehnicianul argentinian susține că și fostul fotbalist și jurnalist Carlos Matallanas, diagnosticat cu maladia degenerativă ALS (scleroză amiotrofică laterală), i-a servit drept inspirație: "El a scris că «trebuie să joci pînă la capăt. Atâta vreme cât ești viu există speranță»".

2,2goluri pe meci a înscris Bayern pînă acum în returul campionatului. În tur au fost 2,7 pe meci

11victorii consecutive au munchenezii în ultimele meciuri acasă din Liga Campionilor

BAYERN - ATLETICO

  • În tur: 0-1
  • Azi, 21:45 TV Dolce 1, Pro TV
  • Stadion: Allianz Arena
  • Arbitru: Cuneyt Cakir (Turcia)

BAYERN    SISTEM 4-1-4-1
Neuer - Lahm, Javi Martinez, J. Boateng, Alaba - Vidal - Douglas Costa, T. Muller, Thiago Alcantara, Ribery - Lewandowski
Antrenor: Pep Guardiola
Absenți: Badstuber, Robben (accidentați)

ATLETICO    SISTEM 4-4-2
Oblak - Juanfran, Gimenez, Godin, Filipe Luis - Saul Niguez, Gabi, A. Fernandez, Koke - F. Torres, Griezmann
Antrenor: Diego Simeone
Absenți: -

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează