INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Vinicius i-a dat planul peste cap lui Pep Guardiola

Vinicius Junior și Erling Haaland, foto: Guliver/gettyimages
Vinicius Junior și Erling Haaland, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2023 15:24 / Actualizat miercuri, 10 mai 2023 15:42

Vinicius Junior (22 de ani) a fost printre remarcații serii de pe Bernabeu, reușind să influențeze scorul în Real Madrid - Manchester City 1-1, în al 11-lea meci consecutiv de Liga Campionilor. Brazilianul are 7 goluri și 5 assisturi în această ediție. Este la cel mai bun sezon al carierei.

Toată lumea se aștepta să-l vadă pe Erling Haaland ca omul decisiv al ciocnirii de pe Bernabeu, însă, până la urmă, cel care a punctat în stilul norvegianului a fost cel mai în formă jucător al lui Real. Vinicius Junior și-a tăiat drum prin defensiva lui Manchester City și a finalizat în forță din afara careului cu o „rachetă" la care Ederson n-a putut interveni salvator.

Anunț de ultimă oră: DNA a trimis primarul din Chiajna în judecată! Prejudiciu de peste 9 milioane de euro, bani din bugetul local pompați la clubul de fotbal!
CONCORDIA CHIAJNA
Anunț de ultimă oră: DNA a trimis primarul din Chiajna în judecată! Prejudiciu de peste 9 milioane de euro, bani din bugetul local pompați la clubul de fotbal!

12 goluri influențate de Vinicius

Brazilianul a scăpat de Walker, fugind în centru, și i-a dejucat planul lui Guardiola pe un contraatac la care „cetățenii" au fost surprinși dezorganizați. A fost al șaptelea gol în actuala ediție a Ligii și al 23-lea în total în acest sezon, un nou record personal pentru numărul 20 blanco. Spre comparație Haaland, liderul marcatorior în Champions, are 12 reușite plus un assist. 13 goluri influențate față de 12 ale lui Vini Jr.

În fiecare din cele 11 jocuri disputate în această stagiune a Ligii extrema de 22 de ani și-a pus amprenta, reușind să egaleze seria lui Cristiano Ronaldo (tot la Madrid) între iunie 2017 și aprilie 2018. Pe lângă cele 7 goluri, are în cont 5 pase decisive. Nimeni n-a contribuit la mai multe goluri în actuala Ligă!

Prima reușită din afara careului pentru vârful lui Real Madrid!

Ce e mai surprinzător pentru Vinicius este locul de unde a punctat în duelul cu „cetățenii" din turul semifinalelor. În zonă centrală, din afara careului, de la 22-23 de metri. Dintre cele 15 goluri semnate de brazilian în UCL, acesta este primul de dincolo de limita suprafeței de pedeapsă și suporterii de pe Bernabeu l-au aclamat ca pe o performanță extraordinară.

Deși Marca l-a notat doar cu două stele, Vini a fost steaua Madridului care a strălucit cel mai tare: „Și Erling ar fi mândru să dea un asemenea gol. Și n-a fost unica fază în care s-a remarcat. Înaintea deschiderii scorului, i-a furat mingea lui Rodrigo în banda stângă și mingea pasată decisiv către Benzema în careul mic a fost respinsă miraculos de Ruben Dias”. 

23de goluri și 21 de pase decisive a reușit Vinicius Junior în 51 de partide disputate pentru Real Madrid în acest sezon în toate competițiile

Vincius poate lovi oricând, nu există explicații, acesta e fotbalul. Ne-a surprins acum de unde a marcat golul, dar la retur vom încerca să-i tăiem toate rampele de lansare către poartă.

- Pep Guardiola - manager Man. City

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Probleme în paradis? Luciano Spalletti e proaspăt campion al lui Napoli, dar nu se înțelege cu președintele lui Napoli în privința prelungirii contractului

Răzvan Lucescu a pornit „războiul" înaintea finalei Cupei Greciei, cu AEK! Sugerează că meciul nu va fi la București!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
1945sv0509
1945sv0509  •  10 Mai 2023, 16:54

E dreptul vostru sa il laudati, a fost autorul singurului sut tras pe poarta de catre cei de la real.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează