INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DINAMO KIEV

Dinamo Kiev, fără șut pe poartă în Liga Campionilor la primul oficial în 8 luni! Dar Mircea Lucescu speră: „Mergem la Istanbul să învingem”

Mircea Lucescu nu l-a putut învinge nici acum pe portughezul Jorge Jesus, foto: Guliver/gettyimages
Mircea Lucescu nu l-a putut învinge nici acum pe portughezul Jorge Jesus, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 21 iulie 2022 11:49 / Actualizat joi, 21 iulie 2022 11:49

Mircea Lucescu nu l-a putut învinge nici acum pe portughezul Jorge Jesus, iar Dinamo Kiev a remizat 0-0 cu Fenerbahce în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, după 0-0 și 0-2 sezonul trecut, în fața Benficăi, în grupele Champions.

De 220 de zile nu mai jucase Dinamo Kiev un meci oficial, de la 1-1 cu Zoria pe 12 decembrie, acasă, în campionat. 

După mai mult de șapte luni de pauză, din cauza războiului, echipa lui Mircea Lucescu a intrat direct în Liga Campionilor. 

Rapid a bătut palma cu CFR Cluj pentru transferul de 400.000 de euro!
RAPID
Rapid a bătut palma cu CFR Cluj pentru transferul de 400.000 de euro!

0înfrângeri are Dinamo Kiev în șase confruntări cu Fenerbahçe (1-0, 0-0, 3-1, 2-2, 0-0, toate în Ligă, și 1-1 în amical)

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev: „Sper să poată uita ororile din țară" 

Împotriva celui mai puternic adversar din turul 2 preliminar. Fenerbahçe. Cu un nou antrenor, portughezul Jorge Jesus, cel pe care Mircea Lucescu îl întâlnise și sezonul trecut în Champions, în grupe. 0-0 la Kiev, 0-2 la Lisabona. 

A fost tot 0-0 „acasă", în Polonia, la Lodz, după o partidă în care ucrainenii n-au găsit spațiul porții. Opt șuturi, zero mingi cadrate! Și doar 41% posesie. În timp ce Fener a țintit bine de șase ori din 12 încercări. Dar Bușcian a câștigat duelurile cu atacanții lui Jesus. 

Înaintea partidei, Mircea Lucescu (77 de ani pe 29 iulie) spunea: „Sper ca băieții mei să poată uita ororile din țară și să se concentreze la meci". La sfârșit, era optimist: „0-0 e un rezultat pozitiv. Mergem la Istanbul să învingem. Ei vor fi forțați să riște și putem profita". 

Mircea Lucescu: „Cine ar veni acum să joace în Ucraina?" 

Întrebat dacă mai poate întări echipa, antrenorul a răspuns: „Nu. Cine ar veni acum să joace în Ucraina? Vor fi pe teren cei pe care-i avem. Ne-am măsurat potențialul, știm ce trebuie să facem în Turcia".

250de meciuri a jucat echipa ucraineană în Liga Campionilor: 102 victorii, 55 de egaluri, 93 de eșecuri

11.603spectatori au fost miercuri seară pe stadionul din Lodz, care are o capacitate de 18.000

Mă așteptam să văd mai mulți spectatori pe stadion, era totuși un meci important, din calificările de Champions League. Totuși, fanii au creat o atmosferă frumoasă
- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev 

Lucescu nu e doar un antrenor cu experiență, ci unul care înțelege foarte bine fotbalul, demonstrându-și calitățile la toate echipele. Dar acum Dinamo nu a avut nicio acțiune periculoasă 
- Jorge Jesus, antrenor Fenerbahçe

Citește și alte știri din Liga Campionilor: 

Pyunik a trecut de CFR, dar s-a făcut de râs! Surpriză în preliminariile Ligii Campionilor

Gigi Becali se bucură după eliminarea lui CFR Cluj: „Cum o mai drege Petrescu? Nu s-au luptat corect cu noi și acum plătesc”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează