INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO O nouă ipoteză despre presupusul blat dintre Dinamo și Lazio: „Am tot auzit că a fost ceva. Poate i-or fi spus lui Lotito la dineul oficial: «Dacă câștigi îmi iei un jucător!»”

Adrian Cristea (stânga), în meciul cu Lazio +18   FOTO
Adrian Cristea (stânga), în meciul cu Lazio

Articol de - Publicat duminica, 17 decembrie 2023 10:53 / Actualizat duminica, 17 decembrie 2023 11:04

28 august 2007 e o dată pe care fanii dinamoviști nu vor avea cum s-o uite vreodată. Lazio a venit la București în acel an pentru un duel cu „câinii”, decisiv în drumul către grupele Champions League. După un 1-1 eroic pe „Olimpico”, roș-albii au pierdut acasă cu 1-3, la finalul unui meci în urma căruia Dinamo nu și-a mai revenit niciodată.

În loc de Champions League au ajuns la DNA!

Povestea meciului e cunoscută. Florin Bratu a marcat în poarta lui Marco Ballotta în minutul 27. Începutul reprizei a doua a dezechilibrat de tot disputa. Vali Năstase l-a faultat în careu pe Del Nero și Rocchi a transformat. Apoi a înscris și Pandev. 1-2 în minutul 53. S-a terminat 1-3, Rocchi a mai dat un gol.

+14 FOTO

Iar în loc de Champions League, Ștefan Radu a ajuns la Lazio în schimbul a 5,4 milioane de euro, iar restul „câinilor” în fața procurorilor DNA!

La data de 27.01. 2015, pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect procesul verbal de sesizare din oficiu privind partida de fotbal dintre Dinamo București și Societa Sportiva Lazio din Italia, care a avut loc la data de 28.08.2007.

anunțul celor de la Direcția Națională Anticorupție

„Prințul” Adrian Cristea, ipoteză despre ce s-a întâmplat la Dinamo - Lazio

La 16 ani de la acel meci, Adrian Cristea a vorbit despre joc în studioul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” și-a spus încă de la început că „am tot auzit că a fost ceva, dar eu cred că n-a fost nimic”.

Apoi a dat alte detalii despre aceea „dublă” care-i putea duce pe dinamoviști în Champions League. „Am făcut un meci foarte bun acolo, dar aici am căzut după ce ne-au egalat. Am căzut mental. Ce înțelegere să fie? Ce putea să fie? Trebuia să fii nebun să faci ceva. Te calificai în Champions League și câștigai 15-20 de milioane”, a spus „Prințul”.

Ipotetic vorbind, la dineu, înainte de meci... Nea Cristi (n.r. - Borcea) era un om de afaceri căruia îi place să câștige și 1 euro. Poate i-or fi spus lui Lotito: «Dacă câștigi îmi iei un jucător!». Poate în glumă, mă gândesc. Lui Borcea îi place mereu să aibă variante de rezervă. Și-apoi vorbe... N-avea de ce să faci chestia asta. Aveam primă 100.000 de euro de jucător dacă ne calificam.

Adrian Cristea, fost fotbalist Dinamo

Cristea a continuat: „Toată lumea avea de câștigat. Te mai vedeau unii, alții mai vindeai unu, doi jucători. Clubul lua și el vreo 15 milioane. Nu cred că a fost nimic. Am jucat pe teren. A fost doar presiune mare pe noi aici după 1-0. Am luat un gol prostesc și de acolo am căzut mental și n-am mai reușit”.

Echipa pe care a folosit-o Dinamo în returul pierdut cu 1-3:

Lobonț - Blay, V. Năstase, Șt. Radu, Pulhac - Oprița, Ropotan, Mărgăritescu, Ad. Cristea - Dănciulescu, Fl. Bratu
Antrenor: Mircea Rednic
Au mai jucat: Chiacu, Cl. Niculescu, C. Munteanu

Citește și:

Jucătorul lui Dinamo, discurs plin de patos la conferință: „Situația mă scoate din minți, nu e normal. Lupt pentru club ca pentru viața mea”
DINAMO
Jucătorul lui Dinamo, discurs plin de patos la conferință: „Situația mă scoate din minți, nu e normal. Lupt pentru club ca pentru viața mea”
Plecare importantă de la Dinamo » Kopic vrea un director sportiv croat
DINAMO
Plecare importantă de la Dinamo » Kopic vrea un director sportiv croat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
florar
florar  •  19 Decembrie 2023, 14:05

,,Neluțu Varga a răbufnit după ultimul meci al campioanei. Patronul CFR-ului amenință cu scoaterea echipei de pe teren: E un model de furt pe față ce s-a întâmpla,, GSP

mosh_gerilla.1948
mosh_gerilla.1948  •  18 Decembrie 2023, 18:01

Oamenii inteligenți nu pot trece cu vederea / să uite două meciuri: cel cu Benfica și cel cu Lazio, ambele de la București! Cum adică, ce vreau să insinuez?

creeperno534
creeperno534  •  17 Decembrie 2023, 22:45

Participarea in champions league ar fi schimbat mult viitorul

Vezi toate comentariile (6)
Comentează