INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PLAY-OFF

„Vin dintr-o țară care nici măcar nu există!” » Ce scrie presa internațională, după performanța uriașă reușită de Sheriff Tiraspol

Sheriff Tiraspol a bifat o premieră incredibilă: calificarea în grupele Ligii Campionilor / Sursă foto: Facebook Sheriff +7   FOTO
Sheriff Tiraspol a bifat o premieră incredibilă: calificarea în grupele Ligii Campionilor / Sursă foto: Facebook Sheriff

Articol de GSP - Publicat joi, 26 august 2021 09:09 / Actualizat joi, 26 august 2021 09:41

Performanța uluitoare reușită de Sheriff Tiraspol, care a devenit prima echipă de peste Prut care se califică în grupele Champions League, a captat și atenția presei internaționale. Publicații importante din Europa scriu la unison despre realizarea deosebită a echipei care vine dintr-o țară „care nici măcar nu există”.

Sheriff Tiraspol a bifat o premieră incredibilă: calificarea în grupele Ligii Campionilor. După ce a eliminat-o pe Steaua Roșie, a sfidat diferențele și contra campioanei Croației, Dinamo Zagreb.

„Sheriff Tiraspol, care nu aparține unui stat recunoscut și care își dispută meciurile în campionatul Moldovei, a remizat fără goluri pe terenul lui Dinamo Zagreb. 

Este prima echipă din Moldova calificată în grupele Champions League. Fondat în 1997, Sheriff aparține statului Transnistria, care nu este recunoscut de comunitatea internațională, echipa câștigând 19 dintre ultimele 23 de campionate din Moldova”, scrie prestigioasa publicație AS.

„Sheriff Tiraspol vine dintr-o țară care nici măcar nu există

„Sheriff Tiraspol a remizat contra lui Dinamo Zagreb, scor 0-0, ajungând pentru prima dată în grupele Champions League. Nicio echipă din Moldova nu a mai ajuns atât de sus, chiar dacă Sheriff se antrenează, joacă și vine dintr-o «țară care nici măcar nu există».

Tiraspol este capitala Transnistriei, o bucată de pământ aflată între Moldova și Ucraina, care a fost declarată independentă în 1990. Are propria monedă și un imn oficial, iar drapelul amintește de cel al Uniunii Sovietice. Însă statul nu este recunoscut de comunitatea internațională”, au scris și italienii de la Gazzetta Dello Sport, citați de digisport.ro

Se scrie istorie! Sheriff Tiraspol devine prima echipă din Moldova calificată în grupele Champions League - BT Sport

Sheriff Tiraspol s-a calificat în grupele Ligii Campionilor

Sheriff Tiraspol e prima echipă din Republica Moldova care ajunge în grupele Champions League, după 3-0 la general cu Dinamo Zagreb în play-off!

Sheriff Tiraspol a demonstrat că nu doar bugetul contează și că un campionat slab nu înseamnă automat și un izvor de scuze pentru eșecuri. Fotbalul nu e matematică, iar pasiunea grupării din țara vecină ar trebui să fie un exemplu și pentru cluburile din România.

+23 FOTO

Clubul moldovean și-a instaurat dominația în țară, având 19 titluri, șase la rând. Povestea a început în 1997, numele Sheriff fiind preluat de la compania fondată de doi foști ofițeri KGB, Viktor Gușan (președintele) și Ilia Kazmali. Cei doi au făcut avere în Transnistria după destrămarea URSS, din afaceri cu miros de corupție și mafie. Au investit o parte din bani în fotbal și și-au distrus concurența.

34 de țăriau avut reprezentante în grupele Ligii de-a lungul timpului, Moldova e ultima intrată pe această listă

Citește și alte știri de actualitate:

Moldova are echipă în grupele UCL! Sheriff, exemplu pentru România! + cum arată urnele și când e tragerea la sorți

Ce transferuri face Sheriff pentru Ligă! Ia un titular de la Euro 2020, crescut de Hagi

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (26)
gardenparty
gardenparty  •  28 August 2021, 15:06

Patronii lor sunt mafioți nu ciobani!

289534292959553
Jiří Janečko  •  26 August 2021, 20:14
Postat de risc_mix pe 26 August 2021, 16:12

N-ai inteles nimic. Dar nu ma supar caci dupa nume nu esti roman si iti e mai greu cu intelesu'( esti ceh,slovac?) Eu ziceam ca astia din lumea a treia deranjaza cu prezenta, nu cu fotbalul. Ca doar nu crezi ca o sa bata Sheriff pe cineva. Adica mai exact nu prea mai vor sa fim printre ei. Le pute. Vor sa joace ei bogatii intre ei, iar saracii sa joace intre ei. In Conference. Acum ai inteles despre ce ,,deranj'' vorbeam?

Ba da, asta am inteles, nu am inteles punctul tau de vedere, cand din aceste tari enumerate, cat si din alte tari de mana a treia cum le zici tu, au ajuns si CL si EL si nu deranjeaza pe nimeni acolo, acest deranj este doar senzatia ta. Cat despre Conference league, acolo cate echipe joaca din Romania? Deci mi se pare ca eu am inteles ce ai scris, numai ca tu nu vrei sa iesi din fixismul tau. Iar despre aia cinstiti care patroneaza echipele din Romania nu mai zici nimic?

mandpv964
mandpv964  •  26 August 2021, 16:15
Postat de ripensistu pe 26 August 2021, 10:50

Nu are importanta a cui a fost Crimeea, important este cine ar fi cel mai bine sa o detina dpdv geopolitic, si raspunsul este Ucraina clar.

Mmmm, tu esti anonimul deranjat de Presedintele Academiei Romane.. Baaa saracie, nu crezi ca cel mai bine "din punct de vedere strategic"!!!! (te - am citat!!!) ar fi ca Ucraina neo fascista sa retrocedeze Romaniei toate teritoriile pe care le stapaneste fara drept????! Tinutul Hertei, Nordul Bucovinei, Sudul Basarabiei si Insula Serpilor!!! ***,!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează