INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - FIORENTINA, MIERCURI, 21:45, PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Dorinel Munteanu: "Nu mă sperie nimic!"

Articol de - Publicat duminica, 07 decembrie 2008 00:00

În ciuda numeroaselor probleme de lot, Dorinel este convins că poate învinge Fiorentina

"Fiorentina este o echipă puternică, ştim cu toţii unde evoluează şi la ce nivel, dar nu ne sperie nimic!", se încurajează Dorinel Munteanu, încercînd în acest fel să le insufle şi jucătorilor săi optimismul necesar pentru ca miercuri seară să se califice în "16"-imile Cupei UEFA. Singura condiţie? Victoria! O victorie care va trebui obţinută chiar dacă "Neamţul" se confruntă cu mai multe probleme de efectiv înaintea duelului cu formaţia lui Mutu.

1. Scutul anti-Mutu
"Şi Ogăraru, şi Golanski ar putea juca împotriva Fiorentinei după accidentările suferite"
, anunţa Munteanu. Cu toate acestea, polonezul are cele mai mari şanse să intre din primul minut, el recuperîndu-se mai bine decît George. Astfel că Pawel, "în colaborare" cu Rădoi, cel care îl va înlocui în apărare pe suspendatul Goian, vor avea misiunea de a-l anihila pe starul Fiorentinei, românul Adrian Mutu. ;)

2. Lovin are probleme, Tiago titular!

Mijlocaşul portughez a fost folosit titular în amicalul de vineri cu selecţionata lui Piţurcă. Asta şi în condiţiile în care Lovin este accidentat, fapt confirmat şi de Munteanu: "A acuzat dureri la genunchi după meciul cu Unirea Urziceni. Nu ştiu sigur dacă va fi refăcut pînă la ora partidei cu Fiorentina". În aceste condiţii, Tiago ar urma să joace ca mijlocaş la închidere alături de Ovidiu Petre.

3. Bănel n-are concurenţă
Chiar dacă nu traversează o perioadă bună, fiind măcinat şi de probleme familiale, Nicoliţă rămîne singura variantă pentru postul de mijlocaş dreapta. Inclusiv evoluţia lui Bănel din amicalul de vineri a fost una mai mult decît modestă. "Jardel" va primi însă în continuare credit din partea "Neamţului", care nu are alte soluţii pe acel flanc. :(

4. Toja în locul lui Semedo
Evoluţiile descendente ale lui Semedo din ultimele partide şi ruptura musculară pe care a suferit-o Szekely vor face ca Toja să fie, cel mai probabil, titular pe partea dreaptă. De altfel, columbianul a început din primul minut şi în partida amicală de vineri. De asemenea, Dorinel speră ca Bogdan Stancu, absent din cauza unor dureri la gleznă, să revină pînă la jocul cu italienii: "Are o problemă la gleznă. Nu ştiu sigur dacă va juca".

5. Kapetanos, forţat!
Grecul Kapetanos a pus pe jar întregul staff din Ghencea după ce s-a accidentat la pulpa dreaptă în debutul meciului Stelei cu România A. "Katepanos nu are nimic grav!", a ţinut să-i liniştească Dorinel pe suporeri. Cu toate acestea, medicii fac eforturi să îl recupereze cît de cît pe Pantelis pînă la ora jocului. Singura variantă viabilă, în condiţiile în care Arthuro nu este înghiţit de Gigi Becali şi nu este nici pe pe placul lui Munti, iar Stancu are probleme.

I-a scos la restaurant aseară
Dorinel Munteanu a programat ieri antrenamentul cu începere de la ora 17.00. După şedinţa de pregătire, tehnicianul Stelei şi-a scos jucătorii la restaurant pentru a-i mai destinde înaintea meciului de miercuri, cu Fiorentina. "Trebuie să mai existe şi momente de acest gen. Astfel de ieşiri, de cînd am venit eu, se petrec săptămînal", a spus Munti.

DORINEL MUNTEANU, antrenor Steaua
"Fiorentina are doua şanse pentru a se califica, egal sau victorie, însă asta ne face pe noi să ne dorim şi mai mult cele trei puncte"

2 ani, 3 luni şi 9 zile au trecut de la ultima şi singura victorie a Stelei în Liga Campionilor: Dinamo Kiev- Steaua 1-4, pe 16 septembrie 2006

1 punct a adunat Steaua pînă acum în grupa F, la două diferenţă de Fiorentina, echipă cu care a remizat în tur (0-0)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (28)
 •  09 Decembrie 2008, 08:53

Dacă Steaua nu va avea 15 jucători apţi la ora meciului, dintre care 2 portari, atunci va pierde cu 3-0 la masa verde.

 •  08 Decembrie 2008, 02:25

pai jiji nu dorinel v a batut,si n loc sa injurati conducerea mai bine a ti incuraja ekipa

 •  08 Decembrie 2008, 01:33

Hai Stuttgart!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează