INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ADVERSAR UNIREA / FC SEVILLA

Echipă completă

FC Sevilla
FC Sevilla

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 august 2009 00:00

Preşedintele Del Nido susţine că primul rival al Unirii în grupă are "jucători de calitate în toate liniile"

FC Sevilla rămîne cel mai dur adversar din calea Unirii. Constantă în ultimii ani, cu o garnitură solidă şi un joc adesea impresionant, formaţia pregătită de Manuel Jimenez şi-a consolidat poziţia de a 3-a forţă din Spania, după FC Barcelona şi Real Madrid, lucru întărit şi de "bronzul" obţinut stagiunea trecută din Primera.

Cu amintirea celor două Cupe UEFA cucerite în 2006 şi 2007, preşedintele Jose Maria Del Nido speră la mai mult. "Nu am pierdut jucători importanţi, dar, în schimb, am adus unii de valoare. Întreg lotul pe care-l avem acum la dispoziţie e complet, de o calitate ridicată în toate liniile, fapt care ne va ajuta să ne luptăm cu şanse mari pe toate fronturile", a zis el, convins că "avem obligaţia să învingem echipe cu bugete mult mai consistente".

Traiectoria din pregătiri îl susţine. Din iulie încoace, FC Sevilla a disputat 5 partide de verificare. A remizat în prima, după care le-a cîştigat pe următoarele patru, indiferent că rivalii s-au numit Lyon, Valencia ori La Coruna. Pentru Del Nido, aceste rezultate "nu sînt decît garanţia că vom face un sezon mare".

29 de milioane de euro au cheltuit roş-albii pe achiziţii în această vară

ECHIPA STANDARD
Palop - Konko, Squillaci, Escude, Fernando Navarro - Navas, Zokora, Romaric, Adriano - Kanoute, Luis Fabiano
Antrenor: Manuel Jimenez

"Unirea este o echipă necunoscută, dar trebuie să ţinem cont că vine cu dorinţa de a face performanţă. La tragere am avut noroc, pe care trebuie să-l confirmăm pe gazon"
MANUEL JIMENEZ, antrenor FC Sevilla

5 noutăţi
Faţă de finalul stagiunii anterioare, FC Sevilla contează pe 5 jucători noi. Atacantul Negredo a fost adus de la Real cu 17 milioane de euro, cel mai scump transfer din istoria clubului, "închizătorul" Zokora (ex-Tottenham) a costat 9 milioane, iar pe fundaşul stînga Sergio Sanchez s-au dat lui Espanol 3 milioane. În plus, au revenit Alfaro şi De Mul după împrumuturi. Totodată, sevillanii au renunţat la 11 jucători, printre cei mai importanţi fiind Mosquera, De Sanctis, Maresca şi Duda.

A umilit-o pe Steaua
În 2007, FC Sevilla a întîlnit Steaua de două ori şi a cîştigat de fiecare dată. În februarie s-a impus cu 2-0 şi 1-0 în "16"-imile Cupei UEFA, iar în toamnă a cîştigat cu 2-1 şi 2-0 în grupele Champions League. Ambele victorii cu 2-0 le-a tranşat la Bucureşti.

PE SCURT
FC Sevilla este un club fondat în 1905 @ Preşedintele Del Nido ocupă acest post din 2002 @ Echipa joacă pe "Ramon Sanchez Pizjuan", stadion construit în 1958 şi cu o capacitate de 45.500 de locuri @ Manuel Jimenez se află pe banca roş-albilor din toamna lui 2007, cînd l-a înlocuit pe Juande Ramos @ Bugetul pe noul sezon se ridică la 80 de milioane de euro @ Vedetele echipei sînt Luis Fabiano, Kanoute, Escude, Adriano şi Navas @ Din lot, cea mai mare cotă o are Luis Fabiano, cu 28 de milioane de euro, urmat de Kanoute (22) şi de Adriano (20) @ 9 trofee stau în vitrina grupării: un titlu, 4 Cupe, Supercupa Spaniei, două Cupe UEFA şi Supercupa Europei @ Exact acum un an, Sevilla a rămas fără fundaşul Antonio Puerta, decedat în urma unei serii de stopuri cardiace.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
 •  28 August 2009, 10:38

"Exact acum un an, Sevilla a rămas fără fundaşul Antonio Puerta, decedat în urma unei serii de stopuri cardiace." Puerta a murit pe 28 august 2007, nu 2008.

cohenn
cohenn  •  28 August 2009, 10:26
Postat de suceava64 pe 28 August 2009, 09:37

se poate dar este si umflata de presa

nu cred ca sunt chiar asa umflati de presa... Intr`adevar o echipa extraordinara, nu la fel de titrata ca rivala Betis, dar in momentul de fata peste orice echipa din Europa de Est.

suceava64
suceava64  •  28 August 2009, 09:37

se poate dar este si umflata de presa

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close