INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

„Bombardierul” Haaland pune City pe jar: „Mâine nu știi ce se poate întâmpla”

Erling Haaland, înaintea meciului 85 la Manchester City Foto: Imago
Erling Haaland, înaintea meciului 85 la Manchester City Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 06 martie 2024 17:04 / Actualizat miercuri, 06 martie 2024 17:45

Erling Haaland, 23 de ani, golgheterul recordurilor, care a intrat în Top 20 all-time al celor mai prolifici jucători ai Ligii Campionilor, lasă o portiță deschisă unei despărțiri de Manchester City. Real Madrid urmărește cu mare atenție evoluția norvegianului.

Erling Haaland se pregătește de al 85-lea meci în toate competițiile la Manchester City, al 18-lea în Liga Campionilor. Miercuri seară, bombardierul norvegian o va înfrunta încă o dată pe FC Copenhaga, în returul "optimilor" Champions, după 3-1 în prima manșă, în deplasare.

Erling Haaland, singurul cu o medie de peste un gol pe meci în Top 20 al Ligii Campionilor

Până acum, cifrele lui sunt ideale, ireale la Manchester. 80 de goluri și 15 assisturi în total în nici două sezoane pe „Etihad", 17 reușite și două pase decisive în CL.

Semne îngrijorătoare pentru Răzvan Lucescu la PAOK » Ce i-ar putea pune în pericol titlul
GRECIA
Semne îngrijorătoare pentru Răzvan Lucescu la PAOK » Ce i-ar putea pune în pericol titlul

La 23 de ani și 229 de zile, a pătruns în Top 20 all-time al golgheterilor Cupei și Ligii Campionilor, cu 40 de goluri (8 la Salzburg, 15 la Dortmund, 17 la City) în 36 de partide. Și e unicul în această ierarhie cu o medie de peste un gol pe meci (1,1).

Primii în clasament, Cristiano Ronaldo (140) și Leo Messi (129) au medii mai mici, portughezul 0,77, argentinianul 0,79.

Erling Haaland, cel mai rapid cu 50 de goluri în Ligă? Foarte probabil

Haaland poate deveni cel mai tânăr „bombardier" care atinge 50 de goluri în Champions. Are nevoie să lovească plasa de zece ori în următoarele 25 de dueluri jucate în viitoarele 14 luni pentru a fi cel mai rapid și cel mai precoce fotbalist cu o asemenea performanță.

În ritmul cu care ne-a obișnuit, nu poate rata ținta 50 la fel de iute pentru a bate încă un record. Messi avea 24 de ani și 284 de zile.

Erling a fost cel mai rapid în Ligă la 15 goluri (12 jocuri, la 20 de ani și 126 de zile), 20 (14 jocuri, la 20 de ani și 231 de zile), 25 (20 de jocuri, la 22 de ani și 47 de zile), 30 (25 de jocuri, la 22 de ani și 236 de zile), 35 (27 de jocuri, la 22 de ani și 272 de zile) și 40 (35 de jocuri, la 22 de ani și 272 de zile).

Am cucerit totul la primul sezon cu City? Mai vreau? Poți privi acest lucru din două unghiuri. Unul, am venit aici și am câștigat tot. Altul, am 23 de ani și am câștigat tot, dar am simțit gustul cum e să câștigi tot. Și vreau să reușesc încă o dată
- Erling Haaland, atacant Manchester City

Erling Haaland: „Tocmai am ratat cea mai mare ocazie a planetei din toate timpurile”

Într-o scurtă conferință de presă, care a durat numai un sfert de oră, Haaland le-a răspuns jurnaliștilor britanici în stilul său. Direct și amuzant.

„Lumea spune că sunt bun să dau goluri, dar am ratat cea mai mare ocazie a planetei din toate timpurile în urmă cu două zile", a declarat zâmbind vârful nordic, la 3-1 cu Manchester United. Un șut peste transversală la 3 metri de poarta goală.

„Am ratat o mulțime de ocazii, probabil voi mai rata o asemenea șansă uriașă, iar oamenii mă vor critica, dar ce pot face? Ar trebui să mă gândesc prea mult la asta?".

Când eram mic, plângeam la înfrângeri. A fost o provocare pentru mine. Cer mult de la mine, toți colegii cer mult de la mine și managerul, și fanii. Lucrez la asta, totul e în cap. E ca în viață, nu e bine dacă te gândești prea mult la ceva, e stres și nu e bine
- Erling Haaland, atacant Manchester City

Erling Haaland: „Puteți scrie asta, dar scrieți și că acum sunt foarte fericit aici". The Sun: „Haala Madrid”

Curtat de mai multe cluburi, mai ales de Real Madrid, sub contract până în vara lui 2027, Haaland susține că Manchester City e locul în care "sunt foarte fericit". Totuși, lasă o portiță deschisă pentru viitor.

„Dacă aș spune asta acum (n.r. că ar putea să plece) probabil că ar ieși un titlu mare în presă... mâine însă nu știi ce aduce viitorul. Puteți scrie asta, dar scrieți și că acum sunt foarte fericit aici".

Oricum, declarația lui a devenit un titlu mare în ziarele insulare. De exemplu, The Sun: „Haala Madrid". Sau Daily Telegraph: „Haaland deschis unei mutări la Real".

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Șumudică s-a despărțit OFICIAL de Gaziantep!
TURCIA
Șumudică s-a despărțit OFICIAL de Gaziantep!
Italienii au făcut anunțul despre Dennis Man: „Este cel mai important jucător al Parmei și intenția clubului este să continue cu el”
STRANIERI
Italienii au făcut anunțul despre Dennis Man: „Este cel mai important jucător al Parmei și intenția clubului este să continue cu el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
VardyParty
VardyParty  •  06 Martie 2024, 20:00

Si totuși, a fost un moment, Bastenitos, in care Big H a fost in urma lui Dica, la goluri in Champions. Asta ar fi un articol interesant de șuierat, la Gazett.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează