INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ - CELTIC

EXCLUSIV 10 ponturi pentru Dan Petrescu de la un rival, pentru a o opri pe Celtic: „Nu ai nicio șansă dacă vrei să te iei cu ei la bătaie”

Articol de - Publicat marti, 06 august 2019 10:40

CFR CLUJ - CELTIC // Csaba Laszlo, antrenorul lui Sepsi, nu are doar casă de ani buni la Edinburgh, familia sa fiind stabilită acolo. Actualul antrenor al lui Sepsi a fost în prima ligă scoţiană, a impresionat la Heart of Midlothian, unde a fost declarat tehnicianul sezonului în urmă cu un deceniu, apoi la Dundee United.

  • CFR Cluj - Celtic se joacă miercuri de la ora 21:00 și e liveTEXT pe GSP.ro, în prima manșă din turul 3 preliminar al Europa League. Partida va fi transmisă la TV de Look Sport.

Știe bine fotbalul de acolo, cunoaște ce joacă Celtic Glasgow, adversara celor de la CFR Cluj de miercuri din turul III preliminar al Champions League. Laszlo, 55 de ani, a făcut radiografia „catolicilor” pentru cititorii Gazetei Sporturilor și le oferă ponturi precise lui Dan Petrescuși compania. Ce trebuie să facă și ce nu ardelenii.

laszlo csaba
Laszlo Csaba

1. „Dacă vrei să lupţi cu Celtic, să te iei la bătaie cu această echipă, nu ai nicio șansă! Celtic s-a obișnuit să joace în campionat, unde ceilalţi o lasă să joace ceea ce vrea, fiindcă nu-i poate ţine nimeni piept. St. Johnstone nu e o echipă slabă, m-a mirat tare că a luat 7 goluri de la verzi”

2. „Vrea CFR Cluj să aibă șanse să-i elimine pe scoţieni? Trebuie să joace fotbal, pase, să nu facă prostia de a le lăsa mingea adversarilor, iar românii să joace balonul la firul ierbii. Așa vor avea posibilitatea de a învinge”

3. „Celtic are probleme în spate și la mijloc. Fiindcă apărătorii sunt pregătiţi să riposteze la mingi lungi, ce se joacă acolo la ei, stau în lateral, le este ușor să câștige duelurile tari. Apoi, se pun pe construit de la mijloc. Dar dacă- i iei la bani mărunţi și joci fotbal, atunci îi destabilizezi”

4. „Statistic, sistemul lui Celtic a avut de suferit cu echipele care au venit să joace fotbal cu ea. Dacă vrei să-ţi măsori mușchii cu scoţienii, rămâi cu buza umflată. La mijloc, CFR trebuie să fie atentă și-n stânga, și-n dreapta, verzii au fotbaliști foarte rapizi. Joacă bine unu contra unu, vin întotdeauna cu centrări bune. Sunt direcţi, nu stau să înflorească”

5.Trebuie să ţii adversarul strâns, să nu-l scapi din ochi. Celtic nu filosofează, joacă direct și-n viteză. Dacă vrei să câștigi „la mijloc, trebuie să faci presing la fundașii lor, atunci îi bagi în ședinţă. Nici portarii lor nu sunt «Wow», ei nu pasează în stânga, în dreapta, joacă mingea lung, iar atunci ai șanse să câștigi mingea a doua”

6. „Am văzut că echipa din Cluj preferă un pic fotbalul englez, dar să ţină cont că adversarul e pregătit de fazele fixe, de baloanele lungi. Astfel că românii ar trebui, zic și eu, să schimbe puţin tactica, să joace mai mult fotbal și să fie direcţi. Merge să joci și pe contraatac cu Celtic, dar să fie tăios”

celtic
Scott Brown va fi unul dintre oamenii ce pot produce panică pentru CFR Cluj

7. „Frica e un dușman foarte mare, dar dacă pe stadionul lui Celtic se face zgomot, nu trebuie să te tai. Multe echipe au probleme din cauza asta. Important va fi ca românii să nu ia gol acasă, chiar și 0-0 va fi un rezultat foarte bun. Așa, e mai ușor să dea gol în Scoţia”

8. „Scott Brown e vital. E un mijlocaș mai bătrân, dar e inima echipei. Dacă el are o zi bună, atunci Celtic e greu de bătut. Este dinamic, luptător, trage echipa după el. În stânga e Johnston foarte bun, dar Sinclair mi se pare totuși cel mai mare pericol. De văzut și cei aduși vara asta ce pot produce”

9. „Trebuie să folosești puţin și capul. La Cluj dacă se termină 1-0 sau 2-0 pentru CFR, o să fie foarte bine. Nu ar fi un capăt de ţară nici un 0-0, pentru că la retur scoţienii trebuie să se deschidă. Românii să joace cu cap, tactică bună, nu trebuie să asculte ce zic oamenii din afară. Să nu joace frumos, să joace la calificare!”;

10. „Pe hârtie, Celtic e favorită, are mai mulţi bani, jucători mai scumpi, mai valoroși. Dar nu favoritul câștigă întotdeauna. Toţi văd Celtic calificându-se, însă mai trebuie și surprize. OK, scoţienii sunt ofensivi, mai buni, însă românii pot produce un rezultat uriaș”.

„Portarii lui Celtic au pierdut multe meciuri. Pe Gordon, titularul, îl cunosc bine. Pot fi surprinși cu șuturi de la distanță”
CSABA LASZLO, antrenor Sepsi

„Suntem rivali”

„Principalul” lui Sepsi a mărturisit că nimeni de la CFR Cluj sau de la Celtic nu l-a căutat. S-a amuzat: “Am vorbit cu voi, cu un jurnalist din Scoţia, atât. Oricum, Neil Lennon n-o să mă caute niciodată. El e de la Hibernians, eu de la Hearts, așa că nu avem cum fi prieteni. Am văzut că Neil n-a vorbit mult de Cluj, a zis că totul va fi bine, ar fi un avantaj pentru CFR dacă adversarul chiar crede asta. Dacă nu va lua meciul prea în serios, Celtic ar putea avea probleme mari”.

Citește și:

FCSB // Gianluca Zambrotta și Mauro Camoranesi, refuzați de Gigi Becali! S-a gândit și la alte nume-surpriză

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
reteleanu
reteleanu  •  06 August 2019, 12:36

odsonne e fabulos (psg l-a lasat sa plece doar ptr ca acolo e mbappe). si mijlocasii sunt tari si rapizi. nu stiu, cfr este cea mai tare echipa din romania, dar problema e ca e pe stilul lui celtic, foarte fizic. craiova (chiar si viitorul), chiar daca sunt mai slabe, joaca totusi altceva. cred ca se joaca totusi calificarea. un 60% ptr celtic, dar nu mai mult.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează