INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SHERIFF - FARUL

Corespondență din Tiraspol Avertisment pentru Hagi de la un insider: „Mister, ai grijă la acest jucător! Calificarea e deschisă”

Silva Henrique De Sousa Luvannor
Silva Henrique De Sousa Luvannor

Articol de , - Publicat marti, 18 iulie 2023 09:39 / Actualizat marti, 18 iulie 2023 10:33

Denis Zmeu, fostul mijlocaș al Vasluiului și ex-preparator fizic la Sheriff Tiraspol, a dat detalii din interiorul echipei care nu a renunțat la ideea de a-l răpune pe ”Regele” Hagi

  • Reporterul GSP Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda sunt la Tiraspol și transmit toate informațiile care contează înainte, în timpul și după Sheriff - Farul
  • Farul s-a impus cu 1-0 în manșa tur cu Sheriff și pornește favorită la calificarea în turul secund preliminar al Ligii Campionilor. Partida decisivă este marți, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.ro
  • În faza următoare, Farul ar da cel mai probabil peste Maccabi Haifa. Israelienii au câștigat turul cu maltezii de la Hamrun, scor 4-0.
  • Dacă e eliminată de Sheriff, Farul va retrograda în Conference League, pe ruta campioanelor, unde va întâlni echipa care pierde din duelul Urartu (Armenia) - Zrinjski (Bosnia). Bosniacii au câștigat în tur cu 1-0.

Denis Zmeu, 38 de ani, este preparator fizic, în prezent la Ararat Armenia, locul 3 în ultima ediție, dar a fost sub contract cu Sheriff Tiraspol vreme de șase luni, în partea a doua din 2022. Fostul mijlocaș a evoluat vreme de șapte ani și jumătate la FC Vaslui, în echipa creată acolo de Adrian Porumboiu, moldoveanul fiind coleg cu Sânmărtean, Wesley sau Adailton. 

Cu 20 de selecții la naționala Moldovei și un gol marcat, Zmeu a fost preparator și la Poli Iași în perioada 2017-2019. Intervievat de Gazeta Sporturilor, de la Erevan, Denis i-a pus în gardă pe Gică Hagi și compania în preajma duelului de la Tiraspol, după 1-0 la malul mării.

CLUB » "Sheriff aduce jucători tineri, îi vinde bine"

Sheriff Tiraspol este un club aparte, totul este pentru performanță profit, a explicat Denis Zmeu: "Eu am fost jumătate de an cu croatul Stjepan Tomas, un antrenor extrem de dedicat, care lucra non-stop, 24 de ore din 24. M-a întristat plecarea lui de la Tiraspol. El a fost dat afară înaintea meciului cu Manchester, a surprins tare decizia conducerii. 

Croatul n-a luat echipa de acum doi ani care bătea Real la Madrid, a făcut una total nouă, cu 14 jucători aduși într-un mercato. Dar la Tiraspol e un pic altfel, nimeni nu rezistă mai mult de un an, un an și jumătate. Și cu jucătorii este la fel. Sheriff are o mentalitate deosebită de altă lume, nu neapărat una greșită. 

Jucătorilor li se spune din start de ce au venit, ce așteptări sunt, apoi pleacă pe bani buni sau sunt dați afară. Sheriff aduce jucători tineri, să joace bine pe plan european, apoi să fie vânduți bine". 

#RETUR » Pericolele principale: Luvannor, Badolo și Joao Paulo

Denis nu vede deloc Farul favorită după 1-0 la Ovidiu: "Calificarea se joacă. A fost un meci echilibrat în tur. Am fost surprins că Badolo, decarul, n-a fost titular. Sheriff are politica asta: vine jucătorul, face performanță, vine milionul, a și plecat, vine altul, gratis! A venit gratis, l-au făcut vedetă, a plecat. Într-un fel Sheriff e pe stilul Hagi, el scoate tineri, apoi încearcă să-i vândă... Sheriff e pe plus. 

Pericol pentru Farul? Luvannor brazilianul, care are și cetățenie moldovenească, nu a impresionat, dar îl știu bine, ce caracter are, sunt sigur că va fi total diferit, are talent să tragă echipa după el. 

Foarte bun este și Joao Paulo, foarte rapid. Jucătorii lui Sheriff n-au emoții, au jucat cu Manchester, cu Sociedad, atât pot, atât dau, sunt obișnuiți cu meciurile tari. De văzut cum va juca și Farul, cu presing de sus cred". 

ATMOSFERĂ » "Presiune maximă, stadion plin"

Nu se mai joacă la Chișinău, ci în "bârlogul" șerifilor, la Tiraspol. Pe Bolshaya Sportivnaya Arena, de 13.500 de locuri. "Oamenii din Tiraspol n-au mai văzut fotbal european de mult timp, vor fi foarte vocali, de aceea calificarea e deschisă. Presiunea va fi maximă. 

Probabil, vor fi în jur de 12.000 de oameni la stadion. Fanii acordă mult suport în cupele europene. OK, noi, moldovenii, nu avem cultura ultras, dar creștem", a comentat Zmeu. Prețul biletelor de meci pleacă de la 50 de ruble transnistrene, adică de la 12 lei românești în sus. 

Vin jucătorii, iar conducerea celor de la Sheriff le explică ferm: "Tu vii aici să câștigi campionatul și să facem performanță în Europa. Dacă nu, ați plecat!". Jucătorii dau totul, au condiții și salarii foarte bune, totul la timp. N-am cu cine să compar din România, ca și condiții, nu există așa ceva în Liga 1 

La Sheriff, se taie repede, nu stă nimeni să analizeze, "Uite, ne despărțim!", nu sunt prea multe explicații. Este un club foarte solid, foarte profesionist, nu a existat niciodată o problemă de nerezolvat. Sunt condiții extraordinare de antrenament, iar jucătorul nu pleacă de acolo spunând un cuvânt rău față de Sheriff, chit că stă un pic

Sunt la Ararat din ianuarie 2023, după ce-am terminat cu Sheriff. Am avut și variantă din Liga 1, dar mi-e mai bine în Armenia, de fapt, am revenit aici. Chiar dacă nu e cine știe ce campionatul, doar 4 echipe bune, restul ca să fie competiție

Denis Zmeu

41de trofee a cucerit Sheriff Tiraspol, club fondat în 1997: 21 de campionate, 11 Cupe ale Moldovei, 7 Supercupe și 2 Cupa Campionilor CSI

2este cifra antrenorilor români care au pregătit Sheriff: Mihai Stoichiță, în două mandate, și Gabi Balint

Match Preview Sheriff - Farul

Pe cine întâlnește Farul? Magnatul din Tiraspol cheltuiește „10.000 de euro pe lună doar pentru porumbei”
sheriff - farul
Pe cine întâlnește Farul? Magnatul din Tiraspol cheltuiește „10.000 de euro pe lună doar pentru porumbei”
Detaliul care l-a impresionat pe Gică Hagi la Tiraspol: „Fantastic!” + ce discurs va ține în vestiar pentru a-i mobiliza pe campioni
SHERIFF - FARUL
Detaliul care l-a impresionat pe Gică Hagi la Tiraspol: „Fantastic!” + ce discurs va ține în vestiar pentru a-i mobiliza pe campioni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
beny04
beny04  •  18 Iulie 2023, 13:42

Cum sunt invatati cu meciurile tari, daca au ramas doar 4 jucatori din lotul de anul trecut? Joaca din canapea cei care au fost cu Manchester acum cativa ani?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează