INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FARUL - SHERIFF

EXCLUSIV Oficialii lui Sheriff Tiraspol, în dubiu înaintea „dublei” cu Farul: „Nici noi nu știm ce echipă avem!”

Sheriff a fost
eliminată
sezonul trecut
abia în
“optimile”
Conference
League de Nice,
1-4 la general 
Foto: Imago
Sheriff a fost eliminată sezonul trecut abia în “optimile” Conference League de Nice, 1-4 la general Foto: Imago

Articol de , , - Publicat miercuri, 12 iulie 2023 08:46 / Actualizat miercuri, 12 iulie 2023 09:04

Sheriff Tiraspol sună ca un adversar de speriat pentru Farul, din moment ce e vorba despre o formație care a evoluat în grupele Champions League în urmă cu doi ani, însă faima pe care și-au creat-o moldovenii nu mai este neapărat relevantă în prezent, pentru duelul care va avea loc în această seară. 

  • Farul - Sheriff Tiraspol se joacă diseară, de la 20:30. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Digi Sport 1 și Prima Sport 1
  • Manșa retur este programată marți, 18 iulie, de la ora 20:00, la Tiraspol
  • Câștigătoarea „dublei” dintre Farul și Sheriff va da în turul secund preliminar al Ligii Campionilor peste Hamrun (Malta) sau Maccabi Haifa (Israel). Prima manșă a fost una cu scandal între cele două.

Clubul din Tiraspol nu are o formulă stabilă și nici nu-și propune să aibă așa ceva, și-a creat o politică în care achiziționează jucători străini, mai ales africani și sud-americani, pe care-i etalează în Europa de-a lungul unui sezon, apoi îi vinde și aduce alții.

Leonid Istrati e un impresar foarte apropiat de Sheriff și cu conexiuni inclusiv în fotbalul românesc, el a participat la multe tranzacții în Liga 1 de-a lungul timpului. La campioana Moldovei, el activează ca un „agent de casă”, o persoană cu care conducerea are încredere să colaboreze în majoritatea afacerilor.

Ilie Năstase salută revenirea lui FCSB în Ghencea: „S-a intrat în normalitate. Care e motivul acestui scandal?”
FCSB ÎN GHENCEA
Ilie Năstase salută revenirea lui FCSB în Ghencea: „S-a intrat în normalitate. Care e motivul acestui scandal?”

Sheriff Tiraspol, maestră a transferurilor

Leonid mărturisește că și el, și oficialii clubului își vor face o impresie clară despre valoarea lui Sheriff abia în urma partidelor cu Farul: „Și noi suntem curioși să vedem exact ce fel de echipă avem. De ce spun asta? Pentru că au mai rămas doar patru jucători din tot lotul folosit în sezonul trecut! 

A fost creat un alt lot în vara aceasta, am adus fotbaliști pe care noi îi considerăm buni, bineînțeles, însă ei nu au avut deloc meciuri oficiale până în prezent, primele teste reale vor fi acestea din Champions League”.

Modificările numeroase fac ca Sheriff să nu fie deloc o echipă omogenă, ceea ce sună încurajator pentru Hagi și pentru oamenii lui, doar că moldovenii au demonstrat în anii recenți că ei chiar se pricep să găsească jucători. 

În stagiunea în care a ajuns în grupele Champions, clubul din Tiraspol își crease echipa cu jucători foarte ieftini aduși inclusiv din ligi de amatori din Franța, eșaloane din care și FC Argeș își construise formația pentru sezonul recent încheiat. 

6 milioane de euroa încasat Sheriff din vânzarea jucătorilor în ultimele trei sezoane, în care a cheltuit pentru achiziții doar un milion de euro

Diferența a fost că Sheriff le-a eliminat pe Steaua Roșie și pe Dinamo Zagreb și s-a calificat în grupele UCL, iar piteștenii, după ce s-au alimentat din aceeași piață, au picat în liga a doua.

20 de milioane de euroau primit moldovenii de la UEFA pentru parcursul pe care l-au avut în Champions în ediția 2021-2022

Sheriff Tiraspol a fost aproape să-l ia pe Siyabonga Ngezana, noul fundaș de la FCSB

Sheriff a negociat în vara aceasta și pentru achiziționarea lui Siyabonga Ngezana, stoperul sud-african care a ajuns la FCSB până la urmă. Tot agentul Leonid Istrati a fost implicat și în tratativele roș-albaștrilor cu internaționalul african. 

Jucătorul a preferat să joace în România, el a considerat că liga noastră e una mai bună decât aceea din Moldova și că l-ar ajuta să progreseze și să se remarce mai ușor.

100.000 de euroa cheltuit Sheriff în vara aceasta în care și-a reconstruit aproape tot lotul. Suma a fost plătită pentru împrumutarea atacantului nigerian David Ankeye, 21 de ani, de la echipa tunisiană Hammam Sousse

Ce a spus Gheorghe Hagi despre Farul - Sheriff Tiraspol

„Trebuie să găsesc soluții de o echipă care să joace fotbal așa cum am făcut-o anul trecut. Contează să facem ambele faze bine. Avem calități și putem face diferența! 

Sperăm să-i avem pe cei din atac care să facă diferența, nu cum a fost la Supercupă. Singurul scop al atacanților e să se demarce și să marcheze goluri! Alibec, Mazilu și Rivaldinho vor fi în atac mâine (n.r. - azi). 

Sali a jucat bine în Supercupă, dar mâine (n.r. - azi) vor juca ei”, a precizat Gheorghe Hagi. 

VIDEO. Match Preview Farul - Sheriff Tiraspol

Citește și: 

Farul - Sheriff, debutul în preliminariile Ligii Campionilor » Ce echipă de start pregătește Hagi + cote

Tripleta cu care Gică Hagi vrea să tranșeze „dubla” cu Sheriff din Champions League: „Ei vor juca titulari!”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (3)
gazetadetumbe
gazetadetumbe  •  12 Iulie 2023, 11:28

Da,au moldoveni in echipa cam cati etnici elvetieni are in echipa si selectionata Tarii Cantoanelor.Si le-a mers bine cu transferurile pana cand nu le-a spart piata primarul Gentea,un specialist mai mare chiar decat Gigi Becali!

submarina
submarina  •  12 Iulie 2023, 11:16

Sheriff a avut 3 mecuri de pregătire, toate la baza proprie, pe 25.06.23 cu Zimbru 1-0, pe 30.06.23 cu Petrocub 3-1 și pe 04.07.23 cu Milsami 2-0. Sheriff schimbă jucătoriii cu alții și mai buni, mai motivați, e un club foarte închis pentru presă. Recent s-a alăturat echipei brazilianul Luvanor, care a mai jucat la Sheriff, f bun atacant, în primăvară a revenit încă un brazilian, talentatul mijlocaș Ricardinio. Cu siguranță o să fie o dublă grea pentru Farul.

gazistu
gazistu  •  12 Iulie 2023, 10:57

(2-0 la pauza) 3-0 la final, si gandul la turul urmator + la meciul de la Sibiu! @HAI FaRUL!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează