INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  JUVENTUS - PORTO 3-2 (4-4 AGG.)

Faza care putea schimba totul în Juventus - Porto: „E penalty, n-ai nevoie de VAR aici!”

Juventus ar fi trebuit să beneficieze de un penalty cu Porto (3-2 după prelungiri, 4-4 la general), în manșa retur a „optimilor” de finală din Liga Campionilor. Este părerea fostului mare arbitru internațional Ion Crăciunescu @Captură Digi Sport
Juventus ar fi trebuit să beneficieze de un penalty cu Porto (3-2 după prelungiri, 4-4 la general), în manșa retur a „optimilor” de finală din Liga Campionilor. Este părerea fostului mare arbitru internațional Ion Crăciunescu @Captură Digi Sport

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 martie 2021 19:00 / Actualizat miercuri, 10 martie 2021 19:02

Juventus ar fi trebuit să beneficieze de un penalty cu Porto (3-2 după prelungiri, 1-2 în tur, 4-4 la general), în manșa retur a „optimilor” de finală din Liga Campionilor. Este părerea fostului mare arbitru internațional Ion Crăciunescu.

În minutul 103, la 2-1 pentru Juventus (3-3 la general), Ronaldo a scăpat spre poarta lui Porto. Goalkeeperul oaspeților, Marchesin, a ajuns primul la minge și a oprit-o, însă l-a și lovit pe Cristiano. Arbitrul Kuipers, plasat perfect, n-a dictat penalty. Nici VAR n-a intervenit.

Ion Crăciunescu: „E penalty la Ronaldo!”

Îl lovește cu piciorul drept, e penalty și galben pentru portar! Nu înțeleg decizia arbitrului. N-ai voie să nu vezi așa ceva. Nu-ți trebuie VAR! Este inexplicabil. 

Nu e suficient să joci mingea, contează și modul în care ajungi la balon. Iar aici, portarul lovește cu un picior mingea, iar cu celălalt atacantul”, a declarat Ion Crăciunescu în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”.

Cristiano Ronaldo, dezolant cu Porto

CR7 a avut o singură ocazie în retur, în prelungiri, și a greșit la golul doi al oaspeților. „Cine stă în zid n-are voie să se întoarcă niciodată cu spatele de teamă că-l va lovi mingea! E o greșeală gravă și impardonabilă. El și cu Morata s-au ferit, nu este vina portarului. Nu aveau ce să caute acolo dacă ei procedează așa", a acuzat Fabio Capello. 

Antrenorul Pirlo a încercat să îi scuze: „Noi am ales cine să stea în barieră. Au greșit, dar nu s-a mai întâmplat să se întoarcă, poate că au crezut că lovitura liberă e de la distanță mare și nu au simțit pericolul!". Sergio Oliveira a executat pe jos și a egalat la doi (115) dintr-o lovitură liberă de la 30 de mtri, golul lui Rabiot (aflat și el la zid) cu capul fiind inutil. Cu un om în plus mai bine de o oră, Juve n-a reușit calificarea, deși Chiesa a marcat „doppietta"!

Ronaldo, 750 de goluri în carieră

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cosmin Contra, observator tehnic la partida dintre Juventus și Porto » Pe cine a desemnat omul meciului

Maracana, în istorie » Decizie controversată în legătură cu templul fotbalului brazilian

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  11 Martie 2021, 07:30

Daca primul contact al portarului a fost cu mingea, lovind apoi si piciorul lui Ronaldo, se poate spune ca a fost penalti ? Obiectul avut in vedere de cei doi jucatori, mingea, este jucata intai de portar, ca atare Ronaldo n-o mai putea lovi si el; asadar, dupa cea mai simpla logica, Ronaldo n-a fost faultat, nu mai avea ce sa atinga si el, o facuse deja portarul. Iar arbitrul se afla la 8-10 metri de locul faptei. PS Aseara, in PSG -Barca, mingea sutata de cei din Paris ajunge in bratele lui Stegen; un fundas al Barcei il calca pe Icardi, care era departe de minge, si se acorda penalti ( dupa VAR). O fi in cf. cu regulamentul, insa nu e-n regula; Icardi n-ar fi putut juca niciodata acea minge, ajunsese in bratele lui Stegen. Punct.

694663087795468
Cojo Ioan  •  11 Martie 2021, 00:00

in Romania se da penalty si daca te atinge pe unghie,astia au furat de o viata s-a intors si la ei,nene Craciunescu ,,,legea compensatiei ca voi fluierasii romani stiti despre ce vorbesc,toata viata ati fluierat in compensatie pentru cine a fost mai tare

Vezi toate comentariile (2)
Comentează