INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  TURCIA

Interzis la Istanbul? Finala Champions League ar putea fi mutată pentru a treia oară din Turcia » Care e îngrijorarea UEFA

Finala Champions League de pe „Ataturk Stadium” ar putea fi mutată pentru a treia oară din Turcia. Foto: Getty Images
Finala Champions League de pe „Ataturk Stadium” ar putea fi mutată pentru a treia oară din Turcia. Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 21 aprilie 2023 14:03 / Actualizat vineri, 21 aprilie 2023 15:27

Alegerile prezidențiale programate pe 14 mai în Turcia, cu un tur secund pe 28 mai, riscă să provoace o revoltă de masă și o atmosferă deloc propice finalei Champions League, fixată pe 10 iunie la Istanbul.

„The Road to Istanbul” ar putea fi iarăși interzis în preajma disputării finalei Champions League. Programat pe 10 iunie, în metropola turcă, ultimul act al celei mai importante competiții continentale este în pericol să sufere o nouă schimbare a gazdei. 

Ar fi pentru a treia oară în ultimele patru sezoane când UEFA ar muta meciul pentru trofeul cu urechile mari de la Istanbul! De data asta, de vină ar fi un eveniment important politic ce ar interfera cu fotbalul din Champions League.

„Cazul Negreira” » Un fost arbitru a fost amenințat cu un glonț primit la locul de parcare! „Se înșală dacă ei cred că-mi vor închide astfel gura”
SPANIA
„Cazul Negreira” » Un fost arbitru a fost amenințat cu un glonț primit la locul de parcare! „Se înșală dacă ei cred că-mi vor închide astfel gura”

UEFA, gata să mute finala Champions League de la Istanbul

Potrivit The Independent, alegerile prezidențiale, programate pe 14 mai, cu aproape o lună înaintea marii finale, ar putea provoca conflicte între taberele de susținători, cum s-a mai întâmplat la precedentul scrutin în care a fost ales Recep Tayyip Erdogan. 

N-ar fi exclus ca învingătorul să se decidă după un al doilea tur, anunțat pentru 28 mai. 

Forțele de ordine ar fi concentrate atunci pe restabilirea ordinii și finala de pe „Ataturk Stadium” ar fi în pericol să nu beneficieze de condițiile de securitate cerute de UEFA pentru grupurile de fani și restul spectatorilor și oficialilor.  

Finala Champions League ar putea fi mutată pentru a treia oară din Turcia. Covid-19, de două ori, războiul în 2022

Primele două mutări de oraș au fost provocate de pandemie. În 2020, restricțiile date de Covid-19 au făcut ca partea finală a Champions League să se transforme într-un Final 8, cu meciuri jucate pe două arene din Lisabona, Da Luz și Jose Alvalade, și finala programată pe stadionul Benficăi.

Nici în 2021 nu s-a putut disputa ultimul act la Istanbul. Marea Britanie era pe lista roșie a țărilor cu risc ridicat de Covid și, cum finala era Manchester City - Chelsea, forul de la Nyon s-a văzut din nou obligat să schimbe și a reprogramat meciul la Porto, pe „Do Dragao”.

În fine, anul trecut n-a mai fost pandemie, dar St. Petersburg a căzut din cauza războiului pornit de ruși în Ucraina ăi sancțiunilor FIFA și UEFA, Liverpool - Real Madrid jucându-se la Paris.

UEFA a pus în vânzare biletele pentru finala Champions League

Au fost puse deja în vânzare biletele pentru finala Champions League, disputată la Istanbul, pe site-ul UEFA. Cei care vor tichete trebuie să aplice cu adresa de mail, până pe 28 aprilie.

VIDEO. Adrian Mutu și-a ales favorita la Champions League: „Au făcut ceva extraordinar în acest an”

Citește și:

Au găsit vinovatul pentru dezastrul de la Sevilla: „Jalnic!”

Barcelona se gândește să vândă un titular transferat în 2022 pentru a-i face loc lui Messi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează