INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  INTER MILANO - BENFICA LISABONA

FOTO Inter revine în careul de ași al Ligii Campionilor după 13 ani! 6 goluri pe „Meazza”, la returul cu Benfica

Inter - Benfica / foto: Guliver/Getty Images +9   FOTO
Inter - Benfica / foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 19 aprilie 2023 23:55 / Actualizat joi, 20 aprilie 2023 01:53

INTER - BENFICA 3-3. Inter a repetat evoluția foarte bună din tur și s-a calificat pentru derbyul cu AC Milan din semifinalele Champions League, uitând de fața tristă din Serie A. Și Simone Inzaghi răsuflă mai ușurat. 

  • În semifinale, câștigătoarea acestei „duble” va da peste AC Milan, care a trecut de Napoli cu 2-1 la general;
  • În celălalt meci al serii, Bayern Munchen a remizat cu Manchester City, 1-1, „cetățenii” avansând în penultimul act după 4-1 la general. 

Perspectiva unui Derby della Madonnina, în dublă manșă, în semifinalele Ligii Campionilor a motivat-o suplimentar pe Inter. 

Succesul din tur cu Benfica (2-0) era unicul din ultimele 8 partide jucate în toate competițiile și oxigenul care-l mai ține în funcție pe Simone Inzaghi, tot mai departe de primele 4 locuri în Serie A. Nici lusitanii nu o duceau mai bine, cu trei eșecuri la rând și reducerea avantajului de la șefie în campionat la doar 4 puncte față de FC Porto. 

Dar în deplasare în Ligă, „vulturii” sunt neînvinși în ultimele 9 meciuri, de la un 2-5 cu Bayern. Au o forță ofensivă formidabilă, 16 goluri marcate în 6 dueluri, cu 5 victorii și un egal, la Paris, și dorința de revanșă pe „Giuseppe Meazza”, mai ales în privința jocului.

Iată semifinalele Ligii Campionilor! Când sunt programate meciurile + marea favorită a caselor de pariuri
SEMIFINALE
Iată semifinalele Ligii Campionilor! Când sunt programate meciurile + marea favorită a caselor de pariuri

Barella, gol de autor în Inter - Benfica

Atmosferă de meci mare, cu un stadion înțesat de fanii nerazzurri, veniți cu convingerea că favoriții de la Inter nu vor rata calificarea, dat fiind avansul din prima manșă. Scor care o obligă pe Benfica să aibă posesia și să forțeze, însă cu la fel de puțină imaginație și eficiență ca marțea trecută. 

Este scenariul convenabil trupei lui Inzaghi, care caută contraatacul și greșeala adversarului. Nu așteaptă mult și Barella, la fel ca pe „Da Luz”, deschide balul cu un gol de autor. Șut cu stângul în cross spre vinclu, fără speranțe pentru Vlachodimos.

Inter - Benfica / foto: Guliver/Getty Images
Inter - Benfica / foto: Guliver/Getty Images
Inter - Benfica / foto: Guliver/Getty Images
Inter - Benfica / foto: Guliver/Getty Images
Inter - Benfica / foto: Guliver/Getty Images
+5 FOTO

Aursnes, imparabil 

Lusitanii reacționează destul de târziu, cu lovitura liberă executată de Grimaldo, care nu-l surprinde pe Onana. Portarul camerunez prinde și "capul" lui Chiquinho, tot după o fază fixă. Nu mai are ce face însă și la centrarea lui Rafa Silva, ce-l găsește demarcat pe Aursnes în mijlocul careului, iar norvegianul egalează, imparabil, cu capul sub bară. 

Benfica is back in business. Și continuă să spere. Mai e o repriză și timp suficient pentru încă două goluri.

Inter - Benfica, spectacol la ambele porți 

 La pauză, Schmidt mută surprinzător, cu Neres în locul lui Gilberto și retragerea lui Aursnes ca fundaș dreapta. Aspectul jocului s-a menținut, tot cu oaspeții înclinând terenul către careul milanez, dar cu ocazii puține. Inter se retrage și închide bine culoarele, acceptând sterila dominare portugheză. 

Pe contră, tot nerazzurrii lovesc. Dimarco e la serviciu și, în careul mic, Lautaro Martinez letal la finalizare: 2-1. Inzaghi este inspirat și la schimbări și puțin după ce a intrat înscrie și Correa, bară-gol. 

Bara lui Neres anunță golul lui Antonio Silva cu capul, din fază fixă, dar nu mai contează decât pentru spectacol. Nici că puștiul Musa a egalat în prelungiri pentru un spectaculos 3-3. Inter a reîmbrăcat haina de gală de Ligă, uitând de straiele rupte din Serie A.

FINAL » Inter - Benfica 3-3

  • Au marcat: Barella '14, L. Martinez '65, Correa '78 / Fredrik Aursnes '38, Antonio Silva '86, Musa '90+5
  • Finalul a fost spectaculos, cu Benfica marcând de două ori, fără a pune însă în pericol calificarea nerazzurrilor.
  • Lautaro Martinez a risipit emoțiile în minutul 65. Argentinianul a reușit o finalizare de clasă, din prima, la centrarea ipecabilă a lui Dimarco.
  • Benfica a izbutit egalarea în minutul 38, când centrarea de manual a lui Rafa Silva a fost fructificată de norvegianul Fredrik Aursnes - cap imparabil și speranțe în tabăra lusitanilor!
  • Reușita prin care Inter a deschis scorul a fost una demnă de această fază a competiției. Angajat în careu de Lautaro Martinez, Barella a întors un fundaș advers și a finalizat nemilos, cu stângul, aproape de vinclul porții lui Vlachodimos.
  • Startul meciului a fost precedat de un moment artistic splendid! Fanii lui Inter au pregătit o scenografie spectaculoasă, în tot stadionul, pentru meciul care-i poate duce pe italieni în „careul de ași” din Liga Campionilor după o pauză însemnată.
  • Vezi AICI cele mai interesante statistici!
  • 8 goluri în toate competițiile a marcat Nicolò Barella pentru Inter în acest sezon, cel mai prolific al carierei. În turul de la Lisabona, a semnat primul gol cu capul de când joacă la nerazzurri;
  • 38 de goluri a reușit Benfica în întreg parcursul european din această stagiune, cu tot cu preliminarii.

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini ale duelului Inter - Benfica + scenografia nerazzurrilor

Inter - Benfica / foto: Guliver/Getty Images
Inter - Benfica / foto: Guliver/Getty Images
Inter - Benfica / foto: Guliver/Getty Images
Inter - Benfica / foto: Guliver/Getty Images
Inter - Benfica / foto: Guliver/Getty Images
+5 FOTO

Inter Milano - Benfica Lisabona, echipe de start

Inter Milano: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozovic, Mkhitaryan, Dimarco - Martinez, Dzeko
Rezerve: Handanovic, Cordaz, Gagliardini, De Vrij, Gosens, Correa, Bellanova, Asllani, Hakan Calhanoglu, D’Ambrosio, Carboni, Lukaku
Antrenor: Simone Inzaghi

Benfica Lisabona: Vlachodimos - Gilberto, Antonio Silva, Otamendi, Grimaldo – Florentino, Chiquinho - Rafa Silva, Joao Mario, Aursnes - Goncalo Ramos
Rezerve: Soares, Gomes, Verissimo, Neres, Goncalo Guedes, Tengstedt, Schjelderup, Ristic, Musa, N’Dour, Joao Neves, Morato
Antrenor: Roger Schmidt

Stadion: Giuseppe Meazza (capacitate - 75.817 locuri)
Arbitru: Carlos del Cerro Grande (Spania)

VIDEO Alessandro Bastoni și cele mai bune momente reușite în tricoul lui Internazionale Milano

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Real Madrid, replică devastatoare pentru FC Barcelona: „Echipa regimului? Franco v-a șters în 3 rânduri datoriile, v-a salvat de la faliment”

Ultrașii lui Feyenoord amenință cu distrugeri, deși au interzis să calce în Roma: „Aveți grijă la fântânile voastre!”

Primul transfer rezolvat de Bayern în era Tuchel: i-au suflat rivalei cel mai bun mijlocaș!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close