INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PANATHINAIKOS - MARSEILLE 1-0

Francezii îl desființează pe Istvan Kovacs, grecii îl laudă » Controversă pe marginea deciziilor luate aseară de român în Liga Campionilor

Istvan Kovacs, criticat de francezi. Foto: Captura
Istvan Kovacs, criticat de francezi. Foto: Captura

Articol de - Publicat joi, 10 august 2023 13:11 / Actualizat joi, 10 august 2023 13:23

Startul continental al lui Istvan Kovacs (38 de ani) a fost elogiat de jurnaliștii atenieni după Panathinaikos - Marseille (1-0): „Așa ar trebui să fluiere toți arbitrii”. Francezii i-au dat nota 3, reproșându-i eliminarea mijlocașului Geoffrey Kondogbia (30), mai ales primul cartonaș galben, acordat de „central” după 32 de secunde.

Primul meci european al sezonului pentru Istvan Kovacs. Start direct în cea mai importantă competiție, Liga Campionilor, unde a fost delegat constant în ultimii ani. Un joc fierbinte, la Atena, Panathinaikos - Marseille (1-0), probabil cel mai așteptat meci al turului 3 preliminar.

Primul român din campionatul Danemarcei îi dă un pont FCSB-ului: „Asta e cheia calificării”
FCSB- Nordsjaelland
Primul român din campionatul Danemarcei îi dă un pont FCSB-ului: „Asta e cheia calificării”

Istvan Kovacs, lăudat de greci după Panathinaikos - Marseille: „Arbitraj foarte bun într-o partidă de mare risc”

„Centralul", 38 de ani, l-a eliminat pe Kondogbia, „închizătorul” oaspeților, pentru două faulturi agresive, primul în secunda 32, al doilea în minutul 65, ambele atacuri asupra aceluiași adversar, Djuricic. Pentru al doilea putea primi direct „roșu", atac direct pe picior.

Jurnaliștii greci l-au lăudat. „Ambele cartonașe, corecte. Arbitraj foarte bun într-o partidă de mare risc”, a comentat cotidianul SportDay. Agenția SDNA: „Recital al românului. A oferit o lecție gratuită de cum ar trebui să fluiere arbitrii la toate meciurile”. Gazzetta.gr a conchis: „Excelent, Kovacs”.

Istvan Kovacs, criticat de francezi: „Nu a vrut să lase meciul să se încingă”

În schimb, francezilor le-a displăcut total. L'Equipe i-a dat nota 3 (calificative de la 1 la 10), la fel ca lui Aubameyang, Ndiaye, Kondogbia și antrenorului Marcelino, toți de la OM. Nimeni nu a primit 3 la Panathinaikos.

„Foarte severă”, a analizat cotidianul parizian decizia lui Kovacs de la primul „galben”. „Probabil că arbitrul nu a vrut să lase meciul să se încingă. Al doilea cartonaș a fost mai logic”.

2a fost nota primită de Istvan Kovacs în La Provence, cotidian ce apare chiar la Marseille

Azzedine Ounahi, mijlocașul lui Marseille: „Arbitrul s-a făcut că nu vede multe din faulturile gazdelor"

Marocanul Azzedine Ounahi, mijlocașul-aripă al lui Marseille, a avut ceva să-i reproșeze: „Arbitrul s-a făcut că nu vede multe din faulturile gazdelor, în timp ce, la noi, fluiera direct cum ne atingeam adversarii”. 

Francezii îl desființează pe Istvan Kovacs, grecii îl laudă » Controversă pe marginea deciziilor luate aseară de român în Liga Campionilor
Foto: Captura

Marcelino nu l-a criticat pe Kovacs. A spus însă: „Cartonașul roșu, în acel moment al partidei, ne-a făcut viața mult mai dificilă. Iar «galbenul» din primul minut ne-a condiționat”. 

6 cartonașe galbeneși unul roșu a dat Kovacs miercuri seară, la meciul Panathinaikos - Marseille

VIDEO. Rezumatul meciului Panathinaikos - Marseille (1-0)

Citește și:

Nordsjaelland a uluit-o pe FCSB: „M-a chemat Elias să-mi arate. N-am văzut așa ceva, crede-mă!”

Încă un episod din războiul cu Kylian Mbappe! PSG speră ca ultrasii să demonstreze împotriva lui

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
cipinho79
cipinho79  •  10 August 2023, 17:31

n-am vazut primul fault dar dupa parerea francezilor jucatorii n-au voie sa primeasca galben in secunda 32 a meciului al meciului? probabil au voie doar rosii daca se rupe vreun picior...

Kuba.nr1
Kuba.nr1  •  10 August 2023, 15:42
Postat de elgabri pe 10 August 2023, 14:23

E marca integistrata ca Kovasc sa enerveze pe toata lumea cred ca avea cartonasul pregatit de la vestiare;) eu cred ca arbitru ar trebui sa nici sa nu se vada pe teren nu sa fie el rolul principal .

bine ca astia la Fifa/Uefa nu crede ca tine,a fost un meci bun cu arbitraj bun,nu conteaza ca e minutul 1 ala era galben toata ziua!!! trist e ca noi scriem despre arbitrul nostru de la CL ca niciun club nu mai avem acolo

Dobermannul
Dobermannul  •  10 August 2023, 14:57
Postat de romanderoman pe 10 August 2023, 14:54

Eu cred ca Istvan Kovacs a arbitrat pentru Kyros Vassaras ! Care nu e francez !

E foarte plauzibil ce spui.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează