INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FC SEVILLA

Julen Lopetegui, despărțire în lacrimi de Sevilla » Antrenorul demis ovaționat de fani: „Îmi pare rău că părăsesc echipa pe care o iubesc"

Julen Lopetegui, foto: Guliver/gettyimages
Julen Lopetegui, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 06 octombrie 2022 12:58 / Actualizat joi, 06 octombrie 2022 13:20

Tehnicianul Julen Lopetegui știa dinaintea meciului cu Borussia că va fi destituit de clubul andaluz, la care antrena din iunie 2019. „Reacția fanilor m-a făcut fericit chiar și în această situație tristă”, a declarat Lopetegui, după 1-4 cu Borussia Dortmund la Sevilla, în grupele Ligii Campionilor. 

Ce despărțire tristă! El, la mijlocul terenului, în lacrimi, salutându-i pe fani, care îl aplaudau în picioare. Un antrenor demis ovaționat, după un 1-4 acasă. 

Cum a reacționat Eugenie Bouchard când a ajuns la Cluj: „Mi-a spus că de asta a venit în România” + Primul loc pe care vrea să-l viziteze
TRANSYLVANIA OPEN
Cum a reacționat Eugenie Bouchard când a ajuns la Cluj: „Mi-a spus că de asta a venit în România” + Primul loc pe care vrea să-l viziteze

Julen Lopetegui, 6 înfrângeri în primele 10 meciuri ale sezonului pentru Sevilla

Julen Lopetegui, 56 de ani, din iunie 2019 la Sevilla, știa că soarta îi fusese pecetluită la alb-roșii înaintea meciului cu Borussia. 

Unul dintre tehnicienii de succes ai clubului andaluz, câștigător al celui de-al 6-lea trofeu de Europa League (3-2 în finală cu Inter, în 2020) și care calificase Sevilla trei ani la rând în grupele Champions, a fost demis la 30 de minute de ultima înfrângere suferită pe „Sanchez Pizjuan". 

Un start de stagiune teribil. Șase eșecuri și trei egaluri în primele zece partide. Locul 17 în LaLiga, cu numai cinci puncte în șapte etape, și poziția a treia în Champions după trei runde. 

„Primul lucru care îmi trece prin minte și suflet e gratitudinea mea pentru club, pentru suporteri, pentru oraș... Am trăit experiențe minunate. Dar îmi pare rău că părăsesc echipa pe care o iubesc", a spus Lopetegui la conferință. "Reacția fanilor m-a făcut fericit chiar și în această situație tristă. Am construit momente frumoase care se încheie acum. Sevilla va continua și fără Julen Lopetegui și va fi mare, fără îndoială". 

Vine Jorge Sampoli la Sevilla. Julen Lopetegui la Wolves? 

În locul său, vine Jorge Sampaoli. Argentinianul e liber de contract, după ce a plecat de la Marseille în vară. A mai pregătit-o pe Sevilla în sezonul 2016-2017. Iar Lope ar putea ajunge în cel mai puternic campionat al lumii. În Premier League, la Wolverhampton. 

170de meciuri a stat Julen Lopetegui pe banca Sevillei, având 90 de victorii, 44 de egaluri și 36 de înfrângeri

În aceste momente, nu am niciun sentiment negativ. De tristețe, da. Negativ, nu, față de nimeni 
- Julen Lopetegui, fost antrenor Sevilla

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Jucătorul care l-a uimit pe Rio Ferdinand: „Ce face el nu s-a mai văzut în fotbal. Nici măcar Gerrard, Lampard sau Scholes nu făceau așa ceva pe teren”

Starul transferat de Liverpool pentru 75 de milioane de euro șochează: „Sincer? Nu înțeleg nimic din ce spune Klopp”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează