INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR / JUVENTUS - AJAX 1-2 (ÎN TUR 1-1)

Juventus - Ajax 1-2 // Mastermindul Ajaxului, fost secund al lui Guardiola, explică eliminarea lui Ronaldo: "Avem talente incredibile şi ne-am depăşit încă o dată limitele"

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2019 10:15

Juventus - Ajax 1-2 (în tur 1-1) // Antrenorul Ten Hag explică minunea de la Torino: "Un pas foarte important pentru fotbalul olandez. Naţiunea noastră ar putea progresa din nou, sunt semnale clare, dar nu ne vom mulţumim cu atât".

Ajax a mai doborât o favorită la câştigarea Ligii, cu jocul rapid, tehnic, inventiv şi de o organizare perfectă.

Tinerii sclipitori ai "lăncierilor", care nu încetează să uimească şi să încânte Europa, au în spate însă şi un antrenor ce aplică la Amsterdam tainele "furate" de la Guardiola.

Fostul secund al lui Pep la Bayern, timid şi tăcut, cum îl caracterizează olandezii, chiar a făcut o trupă formidabilă în faţa căreia s-a înclinat şi Juve.

ten hag

"Ne-am reîntors în top"

"Am avut atâtea ocazii de gol şi ar fi trebuit să închidem meciul marcând mai mult. Dar eu mă simt fericit şi mândru de acest rezultat. Unul foarte important pentru fotbalul olandez.

Ne-am reîntors şi se vede, există semnale clare. Avem talente incredibile, naţiunea noastră ar putea progresa din nou. Nu eram favoriţi, dar cu filosofia noastră ne-am depăşit iarăşi limitele", a explicat calificarea fără eşec contra campioanei Italiei.

"Am făcut-o iar, incredibil!"

Tehnicianul de 48 de ani are obiective îndrăzneţe:

"Încă din grupe am avut senzaţia că putem realiza ceva special. Era deja fantastic să continuăm în Ligă după iarnă, la fel cum este şi că am ajuns aici, însă nu ne mulţumim cu atât".

E convingerea emanată şi din declaraţiile căpitanului De Ligt, autor al golului victorios marţi:

"E totul ciudat şi nu mai am cuvinte... Nici măcar nu mă născusem când Ajax a jucat ultima oară în semifinale! Am arătat încă o dată că le putem face viaţa grea granzilor. Le-am bătut pe Real şi Juventus, două aspirante la trofeu! Cu Ronaldo am terminat însă la egalitate, cu un gol fiecare, deci este loc să-mi mai îmbunătăţesc jocul. Am făcut-o din nou, e incredibil, iar fanii noştri au fost senzaţionali şi la Torino".

"Cum ne simţim între aceşti giganţi? La început nici nu ne gândeam că am putea ajunge până aici, dar am demonstrat că ne putem bate cu toţi. Ne simţim un pic giganţi şi noi"

"Ce-am învăţat de la Pep? În filosofia Ajax există doar Ajax şi un mod de a face fotbalul pe care Guardiola l-a primit de la Cruyff la Barcelona"
Erik ten Hag, antrenor Ajax

"În prima repriză, ne-au fost superiori şi au meritat avantajul. Dar după pauză, cu excepţia primelor cinci minute, i-am dominat şi trebuia să învingem la o diferenţă mai clară"
Frenkie de Jong, mijlocaş Ajax

"Vom continua să dăm tot ceea ce avem mai bun şi vom vedea cum se va termina aventura noastră. Va fi şi mai greu mai departe, dar eu sunt încrezător"
Matthijs de Ligt, căpitan Ajax

3 tururi preliminarea avut de trecut Ajax pentru a ajunge în grupe, eliminându-le pe Sturm Graz, Standard şi Dinamo Kiev. E prima semifinalistă din toată istoria Ligii cu un traseu atât de lung

14 anisunt de la precedenta situaţie în care o formaţie din afara Top 5 campionate ale Europei ajunge în semifinalele Ligii. Tot olandezii au reuşit, PSV Eindhoven în 2004-2005

155 de goluriau marcat "lăncierii" în acest sezon în toate competiţiile. Niciodată Ajax n-a reuşit mai multe, egalând performanţa din 2009-2010

34 de aniau trecut de când Ajax n-o mai eliminase pe Juventus din Europa, din "optimile" Cupei UEFA

ŞI-A SUPUS TOŢI RIVALII

Echipă Scor general Raport şuturi
GRUPE
Benfica 2-1 27-25
AEK Atena 5-0 32-9
Bayern 4-4 32-29

"SFERTURI"
Real Madrid 5-3 35-33
SEMIFINALE
Juventus 3-2 33-20

Citește și:

VIDEO+FOTO Revenirea fotbalului total! Cristiano Ronaldo e OUT + Cu cine va juca Ajax în semifinale

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
1120328391453298
Gok Ster  •  17 Aprilie 2019, 15:04
Postat de adiktedz pe 17 Aprilie 2019, 13:11

ma îngrijorează faptul ca cenzurați cuvinte sau fraze care nu aduc vreun injuriu nimănui. unde e libertatea de exprimare?

Nu exista asa ceva in tara asta. Bagatul pumnului in gura e religie

kordell
kordell  •  17 Aprilie 2019, 14:58

Mastermindul !!!

adiktedz
adiktedz  •  17 Aprilie 2019, 13:11

ma îngrijorează faptul ca cenzurați cuvinte sau fraze care nu aduc vreun injuriu nimănui. unde e libertatea de exprimare?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează