INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  OPTIMI DE FINALĂ

VIDEO+FOTO » ULUITOR! United se califică după un penalty acordat de VAR în prelungiri! » Porto - Roma, decis tot după consultarea VAR

Articol de GSP - Publicat joi, 07 martie 2019 00:40

Manchester United s-a impus dramatic contra lui PSG, scor 3-1, și merge în „sferturile” Ligii. Porto merge mai departe după două reprize de prelungiri contra Romei, scor 3-1.

  • În tur, PSG a învins-o pe United cu 2-0, iar Roma s-a impus cu 2-1 în fața lui Porto.
  • Ajax Amsterdam și Tottenham sunt primele două echipe calificate în „sferturile” Ligii Campionilor. Detalii AICI.

PSG - Man. United 1-3
Au marcat: Bernat '12 / Lukaku '2 '30, Rashford 90+4 (pen.)

 AICI partida TEXT

Vezi VIDEO cu golurile

Lukaku a deschis scorul în minutul 2, profitând de o pasă neglijentă trimisă spre propria poartă a neamțului Thilo Kehrer. Bernat a egalat rapid, în minutul 12, cu o execuție facilă, după o pasă genială a lui Mbappe.

O lovitură liberă de la distanță, executată slab de Marcus Rashford, avea să stea la baza golului de 2-1. Gianluigi Buffon, portarul în vârstă de 41 de ani al campioanei Franței, a respins defectuos mingea. Lukaku a profitat și
de data asta.

Repriza secundă a fost spectaculoasă, cel puțin în ultimul sfert de oră, când „diavolii” au simțit presiunea timpului și au ieșit la atac.

Minutele de prelungire au oferit o fază uluitoare. Un șut al lui Dalot a fost respins în corner de Kimpembe. Inițial, arbitrul a indicat colțul terenului, apoi a consulat sistemul VAR. A considerat că mâna nu era într-o poziție naturală și a acordat penalty. Rashford l-a transformat cu sânge rece și a dus-o pe United în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

+21 FOTO

echipele de start

PSG: Buffon - Kehrer, T. Silva, Kimpembe, Bernat - Verratti, Marquinhos - D. Alves, Draxler, Di Maria - Mbappe
Rezerve: Areola - Cavani, Choup-Moting, Dagba, Kurzawa, Meunier, Paredes
Antrenor: Thomas Tuchel

Man. United: de Gea - Lindelof - Bailly, Smalling, Shaw - Young, McTominay, Fred - Pereira, Lukaku, Rashfor
Rezerve: Romero - Chong, Dalot, Garner, Gomes, Greenwood, Rojo
Antrenor: Ole Gunnar Solskjaer

FC Porto - AS Roma 3-1 (prelungiri)
Au marcat: Soares '26, Marega '53, Telles '117 (pen.) / De Rossi '37 (pen.)

Urmărește  partida TEXT

Vezi VIDEO cu golurile

FC Porto a ieșit la atac încă din debutul partidei. Presiunea a dat rezultate în minutul 26. Brazilianul Tiquinho Soares a înscris din fața porții goale, după o pasă ideală primită de la Marega. Italienii au cerut fault în atac la Manolas, în momentul recuperării balonului.

Daniele de Rossi a egalat în minutul 37 dintr-un penalty obținut de Perotti.

Meciul a continuat în același ritm alert, cu multe durități, și cu un gol care părea să ducă partida în prelungiri. La 7 minute după reluare, Marega a făcut 2-1. Centrarea a venit din flancul stâng de la Corona.

Golul decisiv a venit în minutul 117, din penalty, după o fază extrem de controversată. După consultarea VAR, Cakir a dictat penalty la o ținere a lui Florenzi. Vârful lui Porto era însă într-o poziție suspectă de offside. Telles a transformat fără probleme.

Echipele de start

Porto: Casillas - Militao, Felipe, Pepe, Telles - Otavio, Herrera, D. Pereira, Corona - Marega, Soares
Rezerve: Vana - Fernando, Brahimi, Adrian, M. Pereira, Hernani, O. Torres
Antrenor: Sergio Conceicao

AS Roma: Olsen - Marcano, Manolas, Jesus - Karsdorp, N'Zonzi, De Rossi, Kolarov - Zaniolo, Perotti - Dzeko
Rezerve: Mirante - Cristante, El Shaarawy, Florenzi, Pellegrini, Santon, Schick
Antrenor: Eusebio Di Francesco

 
 

Vezi și: 

Imagine ISTORICĂ! Cristi Chivu și Bogdan Lobonț, titulari în precedenta generație a lui Ajax care atingea „sferturile” Ligii Campionilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (86)
377967485722547
Andrei Vasiliu  •  07 Martie 2019, 17:45

Real Madrid merita sa piarda, dupa cum a jucat. Dar PSG ... nu stiu ce sa zic ... Unde a fost hentz pana la urma, ca eu unul ... tot nu m-am prins ...

catalin_cj
catalin_cj  •  07 Martie 2019, 09:54

La fel ca si la Madrid, o echipa plina de vedete, infatuata, e scoasa de o echipa unde cativa pusti joaca de mananca pamantul. Se vede ca uneori ambitia si dorinta de afirmare bate valoarea si rutina. Atat la Real cat si la PSG singuri doi jucatori care intradevar joaca frumos sunt Vinicius Jr. si Mbappe. Ceilalti urmeaza trasee.

2147150085496567
Fenris Fenris  •  07 Martie 2019, 07:58

De citit articolul de pe eurosport.com. Solskjaer a facut minuni la ManU si patronii ar fi nebuni sa nu il angajeze full time. Alex Ferguson si-a gasit urmasul. Iar daca mai pui si final din 1999, Solskjaer merita statuie la intrarea pe stadion.

Vezi toate comentariile (86)
Comentează