INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  „OPTIMI”

LIVERPOOL - ATLETICO MADRID 2-3 // Adevăratul secret al lui Atletico: „Oblak este Messi al nostru!”

Articol de - Publicat joi, 12 martie 2020 13:21

În partida din „optimile” Ligii Campionilor, câștigată de Atletico Madrid în fața lui Liverpool, Jan Oblak, goalkeeper-ul sloven în vârstă de 27 de ani, a fost unul dintre eroii lui Diego Simeone (49 de ani). „Așa cum Messi decide partidele în atac, Oblak le decide în poartă”, e convins antrenorul „colchoneros”.

Dezamăgit, frustrat, enervat, Jürgen Klopp (52), acceptă cu greu această înfrângere. A dominat, și-a creat ocazii, dar tot a pierdut. „Nu înțeleg că, deși există mare calitate, Atlético are un asemenea fotbal. Ar putea avea un joc frumos, totuși, preferă un bloc retras important și contraatacuri”, a declarat managerul lui Liverpool despre echipa care a eliminat campioana Europei în „optimile” Ligii.

Strategie de război

Klopp are dreptate. Atlético ar putea juca astfel. Însă nu ar mai fi Atlético, imaginea lui Diego Simeone, războinicul care se luptă cu toate marile puteri continentale în stilul său. Zid defensiv, așteptare și lovituri surprinzătoare. O strategie de război la care nu renunță niciodată. Și care, deși nu place multora, a dat rezultate, peste cele așteptate de fanii „colchoneros”. Miercuri seară, deși condusă cu 0-2 în prelungiri, echipa lui Cholo a răsturnat scorul uluitor chiar pe „Anfield”, câștigând cu 3-2 și calificându-se în "sferturi".

„Nu am abandonat niciodată planul nostru”

„A fost un meci care va intra în istorie, împotriva unui adversar extraordinar, unul dintre cei mai puternici pe care i-am înfruntat în opt ani la Madrid”, spune antrenorul argentinian. „Liverpool ne-a presat până în ultima clipă, dar noi ne-am agățat. Și nu am abandonat niciodată planul nostru”. Cuvintele sud-americanului după fiecare succes important: „Nu ne-am abandonat planul”. Pentru el, disciplina, respectarea tacticii sunt esențiale.

A oprit seria invincibilă a lui Liverpool

Simeone vede și altceva. Că baricada sa a cedat uneori, dar Jan Oblak a fost perfect, chiar dacă a primit două goluri. „Nu mă îndoiesc că Oblak este cel cel mai bun goalkeeper din lume. Este Messi al nostru. Așa cum Messi decide partidele în atac, Oblak le decide în poartă”. Cu Oblak și cu această formație creată după profilul său, Cholo a mai trecut o barieră. Campioana Europei. A pus capăt seriei de 25 de partide europene fără înfrângere a lui Liverpool pe "Anfield" (18 victorii, 7 egaluri). Templul „Anfield” a cedat și el.

Cele mai multe parade ale lui Oblak la Atlético  

  • 9 cu Liverpool (3-2, Champions), 11 martie 2020;
  • 9 cu Celta Vigo (1-0, LaLiga), 22 octombrie 2017;
  • 9 cu Bayern (1-2, Champions), 3 mai 2016.

„Iubesc această echipă, o respect și nu aș schimba-o niciodată. O partidă care intră în istoria lui Atlético. Sunt plin de mândrie”, a declarat Diego Simeone, antrenor Atlético.

„Nici nu știm care este limita noastră de suferință. Ne-am apărat toți până la moarte. Iar când echipa dă totul, apar asemenea performanțe”, a spus Marcos Llorente, mijlocaș Atlético.

Primul cu „dublă” la primele șuturi în Ligă!

Intrat în minutul 56, în locul lui Diego Costa, Marcos Llorente a fost marea surpriză a lui Simeone. Mijlocașul transferat cu 30 de milioane de euro vara trecută de la Real a devenit primul jucător care reușește o „dublă” din afara careului cu Atlético în Ligă. Ce e mai surprinzător este că Llorente a înscris în prelungiri primele sale goluri în această competiție la primele lui șuturi la poartă! „Am trăit un sentiment indescriptibil marcând golurile calificării”, afirmă jucătorul în vârstă de 25 de ani.

Klopp: „Sunt un pierzător urâcios”

Managerul lui Liverpool recunoaște că trece cu greu peste asemenea înfrângeri. „Sunt un pierzător urâcios, mai ales când băieții fac un asemenea efort împotriva unor jucători de clasă mondială care se apără pe două linii de patru”, s-a plâns Jürgen Klopp. „Am vrut să câștigăm și ne-am respectat această identitate”. Neamțul a completat: „Ador cum am jucat 90 de minute, a fost o partidă excepțională. Dar știm și că în ultimii doi ani europeni am avut și clipe norocoase. De această dată, totul a fost contra noastră”.

VEZI ȘI:

Liverpool - Atletico Madrid 2-3 // VIDEO Jurgen Klopp, reacție necontrolată către propriii suporteri: „Idioții dracului!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
883758598355956
Adrian Fulgos  •  12 Martie 2020, 15:40

Îmi place Klopp. Cred ca este unul dintre cei mai buni tehnicieni ai momentului. Sper sa nu se imbolnăvească de sindromul Mourinho. Aroganță fără noimă. În viață trebuie sa inveti si sa şi pierzi. De data asta profesorul Simeone a predat o lectie profesorului Klopp. O echipă completă nu stă intr-un portar. La 2-0 şi chiar la 2-1 dacă marca, inchidea jocul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează