INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - BARCELONA 4-0

LIVERPOOL - BARCELONA 4-0 (0-3 în tur) // Jose Mourinho se înclină în faţa lui Jurgen Klopp: „Nu este vorba despre tactică sau filosofie! Victoria reflectă personalitatea lui”

Jurgen Klopp // FOTO: Guliver/GettyImages
Jurgen Klopp // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 08 mai 2019 09:53

Liverpool s-a calificat în finala UEFA Champions League după ce s-a impus pe teren propriu, 4-0 cu Barcelona. În tur, „cormoranii” au pierdut, scor 0-3.

Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool, l-a cucerit pe portughezul Jose Mourinho, care n-ar fi pariat o monedă pe calificarea lui Liverpool: „Nu e vorba despre tactică sau filosofie, ci despre inima, sufletul şi empatia creată cu acest grup”.

„Nu pariez la fotbal, nu-mi plac pariurile, dar n-aş miza nici măcar o singură monedă că Liverpool se califică în finală. Anfield poate face minuni, însă 3-0 ar fi mai mult decât atât, este aproape imposibil să se-ntâmple”.

Până şi predicţiile pesimiste ale lui Mourinho, la BeIN Sport, au fost pulverizate, la fel cum a păţit Barcelona pe teren marţi seară, de o echipă fără limite, în al cărei ADN nu există imposibilul. În 90 de minute şi Jose a înţeles magia uluitoare ce a hipnotizat letal campioana Spaniei: „Această remontada are un nume, Jürgen”.

„Liverpool este magnific”

„Chiar şi lumea care nu iubeşte acest club trebuie să admită că este unul magnific, stadionul e incredibil, iar atmosfera, dintre cele mai impresionante. Nu mă aşteptam la aşa ceva. Nimic nu e imposibil şi Anfield este unul dintre locurile care face imposibilul posibil.

Nu este vorba despre tactică sau filosofie, ci despre inima, sufletul şi empatia pe care a creat-o cu acest grup. Victoria asta reflectă chiar personalitatea lui. Nu renunţă niciodată, are un spirit de luptător, iar jucătorii dau totul pentru el.

Dacă vezi un gol precum cel de 4-0 la un meci de copii de 14-15, spui că dorm pe ei și că nu au mentalitate pentru a juca în elita fotbalului. Dar vorbim despre cei mai buni din lume. Golul acesta arată multe”, declară fostul antrenor al lui Manchester United.

„Noapte specială, incredibilă”

Doar Klopp mai credea în revenire. Spera să poată juca a doua finală la rând ca să-şi ia revanşa. Să ducă la ultimul meci şi bătălia din Ligă. Ştia şi a transmis echipei că nu merita să piardă atât de sever pe Camp Nou: „Le-am spus băieților înainte «e imposibil, dar pentru că e vorba de voi, avem o șansă». Să câștigi un meci cu Barcelona e greu, dar să o faci și fără să iei gol?! Nu știu cum am făcut-o”.

La 3-0 aproape că nici nu s-a bucurat, doar a strâns pumnul, a scrâşnit dinţii. N-a făcut tumbe nici la 4-0. Era prea frumos să fie adevărat, dar chiar era real.„M-am uitat în ochii băieţilor şi erau atât de emoţionaţi că nu reuşeau să râdă. E o noapte specială, incredibilă”. Klopp a pierdut deja două finale de Ligă, cu Bayern şi Real. La Madrid o va juca pe a treia.

 „M-am uitat la multe meciuri în viață, dar aşa ceva nu am văzut. Băieții ăștia sunt «f**king mentality giants». Mă puteți amenda, dar nu găsesc alte cuvinte. Este târziu și copiii sunt în pat, îmi cer scuze pentru limbaj” Jürgen Klopp, manager Liverpool

„Erau în pericol să termine un sezon fantastic fără să poată celebra nimic şi acum au ajuns la un singur pas să fie campionii Europei. Cred că Jürgen merită să câştige trofeul, e fantastic ce-a realizat la Liverpool” Jose Mourinho, antrenor portughez

42 era cota medie oferită de casele de pariuri pentru o calificare a lui Liverpool, după eşecul din tur, 0-3

Citește și:

Start la dezbatere: Ilie Dumitrescu și Gică Craioveanu vin cu un verdict tranșant: „E cea mai spectaculaosă ediție a Ligii din istorie” » Ești de acord?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
daniaania
daniaania  •  08 Mai 2019, 12:21

Din pacate Valverde ii depasit de situatie, trebuia sa monteze jucatorii aseara. Klopp este pe val din nou, a stiut ce trebuie sa faca.

259914374474553
Istvan Demeny  •  08 Mai 2019, 12:13

cota a fost 14 pentru calificare,la casa pariurilor!

bazinga
bazinga  •  08 Mai 2019, 11:57

Nu se poate sa mizezi doar pe sclipirile lui Messi si momentele lui de geniu!Aseara,PITICUIL GENIAL, nu a avut chef sa alerge,sa puna osul si asta e!Asta e Messi.....josca numai cand are chef si alearga doar cat si cand vrea el!A dovedit din plin ca este un umil pamantean si nu este liderul echipei in momente decisive!jenant a fost...GO LIVERPOOL,GO!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează