INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - BARCELONA 4-0 (0-3 ÎN TUR)

LIVERPOOL - BARCELONA 4-0 // VIDEO și FOTO THIS IS ANFIELD! Liverpool, incredibilă calificare în finala Ligii! L-a anulat pe Messi și a umilit-o pe Barcelona

FOTO: Reuters +19   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2019 22:12

Liverpool a câștigat returul semifinalei Ligii Campionilor cu Barcelona, scor 4-0 (0-3 în tur), și s-a calificat în a doua finală consecutivă. 

  • Finala Ligii Campionilor se joacă pe 1 iunie, la Madrid. Adversara lui Liverpool se va decide dintre Ajax și Tottenham (1-0 în tur).

Ce ar fi putut spune Jürgen Klopp înaintea unui asemenea meci? Pierduse clar în tur, 0-3, chiar dacă Liverpool jucase foarte bine, nu avea golgeterul, pe „faraonul” Salah, victima unei comoții cerebrale, Firmino lipsea și el, accidentat. Și venea Barcelona, condusă de Messi. Ce ar fi putut spune? Toți îl întrebau pe manager de revanșă, de remontada, de trei goluri, de prelungiri, de presing sufocant, de exemplul Romei, care trupa blaugrana sezonul trecut în „sferturi”, după 1-4 în tur... 

Vezi VIDEO de la meci

„Dacă ieșim, atunci să ieșim ca niște învingători”

Exuberantul german zâmbea și le răspundea tuturor calm. „Nu pot să promit nimic. Acesta poate fi ultima noastră partidă în Ligă, așa că trebuie să ne bucurăm de sărbătoarea Champions. Să jucăm, să încercăm să marcăm și să o luăm pas cu pas. Dacă ieșim, atunci să ieșim ca niște învingători”, spunea Klopp, care încerca și să fisureze încrederea catalană cu mesajul „putem înscrie trei goluri în cinci minute”. 

Vibrația Anfield

Anfield vibra de pasiunea extraordinară a fanilor săi. Având în suflet You'll Never Walk Alone, războinicii roșii au plonjat spre catalani. Parcă voiau să-i devoreze. Robertson i-a dat o palmă peste cap lui Messi, încercând să-l sperie. Jordi Alba era deja speriat. Presat de public și de Mané, experimentatul fundaș stânga iberic a vrut să-i paseze înapoi lui Lenglet și i-a făcut un cadou senegalezului. Mingea a ajuns rapid la Henderson. De la căpitanul-atlet, te aștepți să alerge non-stop 90 de minute, să sa lupte ca un leu, dar nu-l vezi prea des driblând. Și tocmai Hendo l-a fentat irezistibil pe Piqué și a șutat în viteză. Ter Stegen a respins, dar în piciorul lui Origi, înlocuitorul lui Firmino, care a deschis scorul. 1-0, după doar 7 minute. Ce start!

+20 FOTO

Alba, sedat!

Erau clipe de furie la Liverpool, cu Mané dezlănțuit, și clipe de panică la Barcelona, imaginea unui Busquets copleșit în primele minute. Fanii oaspeți revedeau „dezastrul Roma”. Chiar și când ataca, Jordi Alba era debusolat. A fost singur cu portarul, însă în loc să tragă, i-a pasat lui Messi, încurcându-l. Și a pierdut o ocazie excelentă. La fel precum Coutinho, care a șutat slab din careu. Jordi Alba a mai scăpat o dată în prelungiri și iar s-a împleticit în propriile picioare, făcându-l mare pe Alisson. 

Eroul olandez

La pauză, în ciuda degringoladei defensive, Valverde n-a mutat. A schimbat Klopp, tot forțat. Wijnaldum, în locul lui Robertson, accidentat. Ca un semn divin, Wijnaldum a fost eroul primului sfert de oră al reprizei secunde. În două minute, a transformat Anfield într-o mare de extaz. Din nou, Jordi Alba a gafat, Alexander-Arnold a centrat pentru șutul în forță al lui Wijnaldum. 2-0 (54). 3-0, imediat (56). Același olandez s-a înălțat dintre Piqué și Lenglet, care n-au sărit, ca sedați, și balonul a repetat drumul spre plasă. 

Revolta cu Gerrard

În tribună, camerele TV îl căutau pe Steven Gerrard. Fostul legendar căpitan al „cormoranilor”, cel care condusese revolta în 2005, în finala CL de la Istanbul. De la 0-3 la pauză, 3-3 și triumf la penaltyuri! Și acum, era tot 3-0, după 0-3. Se repetă și rezultatul final? S-a repetat victoria, dar nu la 11 metri. Pentru că Barcelona chiar dormea. Alexander-Arnold a executat iute un corner, niciun adversar nu făcea marcaj, niciunul nu era atent. Și cum altfel să fi reacționat Origi decât marcând? A făcut-o! 4-0. Colosal! Liverpool e colosal. Barcelona? Coșmar! Alt coșmar. 

 

FINAL » Liverpool - Barcelona 4-0

  • Au marcat: Origi '7 '79, Wijnaldum '54 '56

Vezi AICI statistici

  • Georginio Wijnaldum, intrat pe teren după pauză, e prima rezervă care marchează o „dublă” pentru Liverpool în Liga Campionilor de la Ryan Babel în 2007, contra lui Beșiktaș. E de asemenea prima rezervă din istorie care marchează o „dublă” împotriva Barcelonei.
  • Divock Origi a marcat primele lui goluri în Liga Campionilor.

Echipele de start

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Milner - Shaqiri, Mane, Origi
Rezerve: Mignolet - Brewster, Gomez, Sturridge, Wijnaldum, Woodburn
Antrenor: Jurgen Klopp

Barcelona: Ter Stegen - S. Roberto, Pique, Lenglet, J. Alba - A. Vidal, Busquets, Rakitic - Messi, Suarez, Coutinho
Rezerve: Cillessen - Alena, Arthur, N. Semedo, Umtiti, Vermaelen
Antrenor: Ernesto Valverde

Stadion: Anfield Road
Arbitru: Cuneyt Cakir

Vezi AICI programul complet al ediției de Liga Campionilor

 
 

 

Vezi și: 

Valverde, întrecut doar de Rijkaard și Guardiola! În ce top a intrat antrenorul Barcelonei

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (219)
poison_1
poison_1  •  07 Mai 2019, 23:56

Meci superb. Barcelona plătește prețul unor transferuri fără sens: Dembele (ratare uriașă în tur, bataie de joc mai bine zis); Coutinho (bani aruncați, nu are valoare nici de Getafe); Malcom (parcă-i de la FîCîSîBî).

ray51
ray51  •  08 Mai 2019, 10:01

Nici astazi nu pot sa-mi revin. Voi discuta despre acest meci cu alta ocazie.

whiteredarad
whiteredarad  •  08 Mai 2019, 09:16

De acord, Barca a facut grave greseli in aparare, de acord barcelonezii au ratat citeva ocazii-in prima repriza, mai ales-, iar Liverpol , fizic au fost teribili (...ca dopati ). Dai nu s-ar fi finalizat asa daca arbitrul turc nu ar fi permis jocul de tip englezesc, neluind in seama intrari, unele dure, pina la "criminale" ale englezilor. Toata stima pentru Liverpool, dar, ca o parere , Ajax nu va ceda fizic, in fata lor.

Vezi toate comentariile (219)
Comentează