INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - REAL MADRID

Liverpool o atacă pe Real Madrid cu „Neuro11” » Cum au pregătit jucătorii lui Jurgen Klopp finala de la Paris

Trent Alexander Arnold , Foto: Imago Images
Trent Alexander Arnold , Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 27 mai 2022 09:43 / Actualizat vineri, 27 mai 2022 10:27

Jucătorii lui Liverpool pregătesc finala de mâine împreună cu doi neurologi germani. Aceștia le-au monitorizat creierul, cu ajutorul unor electrozi montați pe cap, pentru a-i aduce la „mentalitatea potrivită”.

  • Meciul Liverpool - Real Madrid, finala Ligii Campionilor din acest sezon, va avea loc pe 28 mai, la Paris, de la ora 22:00, și va putea fi următit liveTEXT pe GSP.ro

Încă de pe vremea când activa în Bundesliga, la Borussia Dortmund, Jurgen Klopp era cunoscut pentru metodele sale mai neobișnuite de pregătire. Și la Liverpool a adus în acest sezon una, „Neuro11”, care și-a dovedit deja utilitatea în două finale și pe care mizează și în finala de mâine cu Real Madrid. 

FCSB a redevenit Steaua în tribune! Bornă importantă depășită pentru prima oară după pierderea mărcii
SPECTATORI
FCSB a redevenit Steaua în tribune! Bornă importantă depășită pentru prima oară după pierderea mărcii

Liverpool o atacă pe Real Madrid cu „Neuro11”

„Neuro11” este o tehnologie de ultimă oră, creația unor neurologi germani din Potsdam, iar căpitanul lui Liverpool, Jordan Henderson, a povestit tabloidului Daily Mail ce efect a avut asupra lui și a coechipierilor parteneriatul cu aceștia: „Au lucrat cu noi tot sezonul. Ne ajută să exersăm mult mai mult și să ne concentrăm la faze fixe, cum ar fi loviturile libere sau penalty-urile. Simt că asta i-a ajutat pe mulți dintre băieți și sper că poate face din nou diferența”. 

19 goluria marcat Liverpool în acest sezon din faze fixe. Șapte mai mult decât în stagiunea trecută

Co-fondatorii Niklas Hausler și Patrick Hantschke au fost parte-cheie a pregătirilor lui Liverpool pentru finala de mâine de la Paris. Sarcina lor a fost de a-i ajuta pe jucători să intre într-o așa zisă „zonă”, care le permite „să-și controleze creierul atunci când contează cel mai mult”. Totul cu ajutorul unor electrozi atașați la cap. 

Hausler: „Neuro11 ajută fiecare jucător să știe ce funcționează pentru el”

„Când ești capabil să performezi la cel înalt nivel, nu trebuie să te gândești la asta, pur și simplu se întâmplă. Mintea fiecăruia este diferită. Deci, analizând activitatea creierului în timpul antrenamentului, Neuro11 ajută fiecare jucător să știe ce funcționează pentru el”, a explicat Hausler pentru Daily Mail. 

Liverpool a câștigat Cupa Angliei și Cupa Ligii Angliei la penalty-uri, iar Klopp e sigur că „Neuro11” a avut „un rol decisiv. Te aduce la mentalitatea potrivită pentru a manageria astfel de situații”.

Preluată și de RB Leipzig

 Succesul lui Liverpool la lovituri libere și la penalty-uri n-a trecut neobservat. În Bundesliga, "Neuro11" a fost testată la Academia lui RB Leipzig, pe portari. 

„Mi s-a părut foarte interesantă, sunt convins că este o idee grozavă pentru îmbunătățirea pregătirii lor”, a comentat Nico Hildebrandt, antrenorul cu portarii U19.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Scandal la finala Cupei Serbiei, Steaua Roșie - Partizan » Bătaie pe „Maracana”

Pușcaș și Marin au pierdut prima bătălie cu Berlusconi, dar promovarea în Serie A se decide la retur

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
mafa
mafa  •  27 Mai 2022, 10:43

Vă dă Realul şi cu neuroni si fără !!..să pomeniți.

boribgue
boribgue  •  27 Mai 2022, 10:38

Neuro, leuro, *** Joaca, bah, lunga si pe bataie.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează