INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  VIKTORIA PLZEN - FCSB 1-4 (3-6 GENERAL)

VIDEO + FOTO » Viktoria Plzen - FCSB 1-4 » Asta este STEAUA! Echipa lui Dică merge în play-off-ul CL + 12 milioane de euro în conturile lui Becali

FOTO: Alex Nicodim +37   FOTO
FOTO: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 august 2017 23:08

FCSB a învins-o categoric pe Viktoria Plzen, 4-1, în Cehia, și s-a calificat în play-off-ul UEFA Champions League. Echipa roș-albastră are locul asigurat în grupele Europa League și un cec de 12 milioane de euro.

Viktoria Plzen - FCSB 1-4
Au marcat: Kremncik 64'/ Bălașa 27', Teixeira 68', Tănase 76', Alibec 79'

Deși echipa poartă acum numele FCSB, jocul și calificarea din seara asta se trag din ADN-ul formației care a făcut istorie pentru România în Europa atâția ani la rând.

Steaua merge astfel în play-off-ul Ligii Campionilor, unde poate evolua împotriva uneia dintre: Sevilla, Napoli, Sporting Lisabona, Liverpool, ȚSKA Moscova. Meciurile se joacă pe 15/16 și 22/23 august. Tragerea la sorți este vineri, de la ora 13, liveTEXT pe GSP.ro.

FCSB a strălucit la Plzen, a marcat de 4 ori și a îngropat o vicecampioană a Cehiei căreia nu-i priesc deloc meciurile cu români. A fost a treia înfrângere acasă, a doua cu 1-4, reușită și de Petrolul lui Teixeira și Mutu.

Că s-a numit Steaua ori FCSB, formația roș-albastră s-a dovedit în ultimii 15 ani o specialistă a tururilor preliminare. Și când a întâlnit echipe cu nume sonore, ca Galatasaray, ori ceva mai modeste, Shamrock, a făcut ce a făcut și s-a calificat. Doar că acum venea după 2-2 la București, iar statistica nu suna bine. De 8 ori s-a întâmplat ca FCSB să facă egal acasă în prima manşă, cu gol sau goluri, iar de calificat a făcut-o doar de două ori.

Start cu emoții

Chiar și fără fostul decar al Astrei în teren, pe foaia de joc apar nume ca Denis Alibec, Filipe Teixeira și Florin Tănase. Când îi înșiri ai impresia că jocul steliștilor va fi tot o magie, o încântare. În realitate lucrurile nu sunt chiar așa. Pavel Vrba promitea o echipă ofensivă, care să nu stea la cutie să apere rezultatul din tur. Așa a și fost!

Cehii s-au năpustit în atac încă din primele momente de joc. În doar 20 de secunde Plzen a reușit să o surprindă pe FCSB. Kopici a fost găsit singur în careu, dar șutul său din 6 metri e respins de Niță. Krmencik (5) l-a încercat și el pe goalkeeperul român, dar acesta a reținut fără probleme.

Steliștii s-au trezit după un sfert de oră

Morais a adus prima ocazie a FCSB-ului după 12 minute. Șutul său de la distanță a trecut pe lângă poartă. A fost o primă reacție a echipei lui Dică. Peste doar un minut Alibec a trimis o minge în fața porții, Enache nu a anticipat intențiile colegului său și mingea a trecut prin fața porții. Erau primele semne de viață! FCSB poate, Plzen nu excelează în apărare.

Totuși românii riscă mult și Krmencik, cel care a deschis scorul în tur, arată că cehii nu-s ușor de păcălit. Atacantul Viktoriei a scăpat singur spre poartă, dar șutul său a trecut prin fața porții.

Din nou "fixă", din nou gol

După o lungă perioadă în care FCSB n-a mai avut un executant de lovituri libere, acum pare că jucătorii stau la coadă la fazele fixe. În lipsa specialistului Budescu, Mihai Bălașa a luat mingea la o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri. Cehii ar fi trebuit să știe ce-i așteaptă.

Și la meciul cu Craiova stoperul a avut două astfel de execuții, iar una a născut faza din care FCSB a egalat. S-a pregătit atent, a analizat zidul, apoi a tras în forță direct în vinclu.

Dică a mutat și tactic

Antrenorul roș-albaștrilor a surprins atunci când a început partida cu Ovidiu Popescu fundaș dreapta, cu Momcilovici în centrul apărării și cu Dennis Man în spatele lui Alibec. Prima s-a dovedit o alegere total neinspirată. Închizător de meserie, "Lampard" al FCSB-ului a părut total depășit acolo, cehii profitând în câteva rânduri. Dică a conștientizat pericolul și a făcut un schimb de locuri între Popescu și Enache.

Dică i-a oferit încredere maximă lui Bălașa, căruia chiar i-a dat banderola în meciul cu Craiova, după ce Pintilii a părăsit terenul. Tot fundașul a mai avut o lovitură liberă, tot de pe la 20 de metri, de această dată nu și-a mai atins ținta.
Până la pauză Alibec a mai reușit să creeze o ocazie. Ca și în minutul 12, a reușit să trimită o minge în fața porții. Man și Momcilovici au fost de această dată în poziția lui Enache de atunci și n-au reușit să trimită în plasă.

Același Krmencik

După pauză, Man i-a lăsat locul lui Larie. Așezarea jucătorilor a fost alta, nou intratul făcând pereche în centru cu Bălașa, iar Momcilovici a revenit pe postul de bază, de fundaș stânga. Morais a urcat la închidere cu Pintilii, iar Teixeira a jucat în spatele lui Alibec. Prima ocazie l-a avut tot pe Alibec autor. Șutul din interiorul careului al acestuia a lovit unul dintre fundașii cehi. Doar corner, fără rezultat (55).
Jumătatea reprizei secunde a găsit-o pe FCSB presată în propriul careu. Cornere peste cornere și parcă mirosea a gol pentru cehi. A venit, cum altfel dacă nu după o gafă a defensivei? O minge aruncată în careu, bâlbâită de Momcilovici, a ajuns la Reznik. Fundașul dreapta al cehilor a trimis în fața porții, de unde omul care a deschis scorul la București a înscris.

Liniște "stricată" de Teixeira

Golul cehilor a speriat-o pe FCSB, care în a doua repriză a apărut prin careul gazdelor o dată la 10 minute. A fost nevoie de un nou moment de magie marca Filipe Teixeira. Acesta l-a copiat pe Krmencik și dacă în tur a reușit să înscrie golul de 2-2, a făcut-o și acum. Un șut blocat al lui Tănase în Hajek a dus mingea la Teixeira. Cu un sânge rece demn de un vârf veritabil, mijlocașul născut la Paris a tras puternic sub bară. Era minutul 71 și FCSB era în play-off și cu o mână pe jackpotul de 15 milioane de euro.

Tresărirea căpitanului

Plzen s-a tăiat după reușita FCSB, moment perfect pentru vicecampioana României să forțeze. Zis și făcut! Alibec driblează așa cum o făcea pe plajele din Mangalia. Îl găsește pe Tănase cu o pasă în față, iar acesta fixează mingea la colțul lung. 3-1 (76). Plzen e în corzi.

N-au trecut 3 minute și românii simt că adversarii sunt groggy. Teixeira își demonstrează încă o dată nu doar tehnica, ci și experiența. Intră în careu, e agățat de Horava. Penalty! Alibec transformă și pune coroana pe o evoluție entuziasmantă.

Calificare și post asigurat

Lui Nick nu-i rămâne acum decât să aștepte ca vineri, la tragerea la sorți, să aibă din nou noroc. Dacă se poate numi așa. Oricum adversarul va fi greu. Noroc a avut și acum.

Experiența de la Liga a 3-a i-a fost suficientă pentru a-l depăși pe Vrba, fost selecționer al Cehiei. Strategia FCSB-ului dă din nou roade, calificarea în grupele Europa League e asigurată, la fel cele 15 milioane de euro și probabil și postul de antrenor pentru Nicolae Dică în acest sezon.

Desfășurarea liveTEXT + VIDEO a partidei:

min 90+3: Final de meci! Viktoria Plzen - FCSB 1-4. FCSB s-a calificat în play-off-ul Champions League.
min 90:
De la margine s-au arătat 3 minute de prelungire
min 89: 
Kremncik este eliminat, după ce l-a lovit cu cotul în figură pe Momcilovici
min 83:
Schimbare la FCSB! Fl. Tănase este schimbat cu Gnohere
min 79: GOOOL FCSB! Alibec a transformat fără emoții penalty-ul


min 78:
Penalty pentru FCSB! Teixeira a fost faultat în careu 
min 76: GOOOL FCSB! Florin Tănase marchează cu un șut din 10 metri, după o pasă perfectă a lui Denis Alibec


min 73:
Schimbare la FCSB: Achim întră în locul lui Ov. Popescu
min 69: GOOOL FCSB! Teixeira marchează din nou pentru FCSB! Portughezul a preluat o minge în careu și a șutat din voleu, mingea fiind ducându-se sub bara cehilor


min 64: GOL Plzen! Kremncik, atacantul cehilor, a marcat cu o din 6 metri . Momcilovici a gafat, după ce a oprit o minge în careu și a trimis-o în spate, cu călcâiul


min 61:
Popescu a șutat din colțul careului, dar Bolek a respins
min 56:
Alibec a tras bine de la 20 de metri, dar șutul a fost respins în corner
min 54:
Schimbare la Plzen: Zeman întră în locul lui Petrzela
min 51:
Kolar a avut o acțiune periculoasă, dar șutul de la 18 metri a fost deviat în corner
min 49:
Ov. Popescu a centrat bine în careu, dar Hajek a respins fără probleme
min 46:
A început repriza a doua
Schimbare la pauză la FCSB: Larie intră în locul lui Man

min 45+1: Pauză. Plzen - FCSB 0-1.
min 45:
Alibec a centrat în careu, dar Bolek a ieșit bine și a reținut fără emoții
min 40:
Ocazie mare pentru FCSB: Alibec a centrat mingea în fața porții, dar Man nu a putut să reia mingea în poarta goală, din 5 metri
min 33:
Șutul lui Bălașa trece foarte puțin pe lângă poarta cehilor
min 32:
Lovitură liberă periculoasă pentru FCSB, de la 25 metri, obținută de Ovidiu Popescu
min 27: GOOOL FCSB! Bălașa marchează un gol genial! Fundașul a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, iar mingea s-a dus direct în vinclul porții cehilor


min 22:
Petrzela a centrat periculos în careu, dar Momcilovici a respins foarte bine
min 19:
Havel a șutat din mijlocul careului, dar Niță a reținut fără probleme
min 18:
Ratare uriașă pentru cehi. Krmencik a primit o pasă în adâncime, a rămas singur cu Niță, dar a șutat puțin pe lângă
min 17:
Morais a centrat bine in careu, dar Havel a respins în afara terenului
min 13:
Ocazie uriașă pentru steliști! Alibec a pasat în fața porții, dar Enache a fost departe de minge

min 12: Prima ocazie pentru FCSB. După o acțiune cursivă a stelilștilor, Morais a șutat de la 18 metri, dar mingea s-a dus pe lângă poartă
min 9:
Corner pentru Plzen, după ce Bălașa a respins o centrare periculoasă. Niță a ieșit și a prins fără probleme.
min 5:
Kremncik a pătruns foarte bine, a trecut de doi jucători și a șutat de la marginea careului, dar Niță a reținut fără probleme.
"Dică e foarte încrezător. Am vorbit cu el înainte de meci. Va face un meci bun", a spus Lovin.

min 1:
După 20 de secunde, cehii au avut ocazie mare. Kopic a preluat la 11 metri și a șutat, dar Niță a ieșit bine și a blocat șutul
min 1:
A început meciul. FCSB joacă în alb, iar Viktoria Plzen este în roșu și albastru. Cehii au lovitura de start.
Florin Lovin, fost jucător la FCSB, comentează pentru TVR 1. 

Echipele de start:

FCSB: Niță - Ov. Popescu, Bălașa, Momcilovici, J. Morais - Pintilii, Teixeira - Enache, Man, Fl. Tănase - Alibec
Rezerve: Stăncioiu, Larie, Gnohere, Pleașcă. Achim, Grecu, De Amorim
Antrenor: Nicolae Dică

Viktoria Plzen: Bolek - Reznik, Hejda, Hajek, Havel - Zivulici, Hrosovsky - Petrzela, Kolar, Kopici - Kremncik
Rezerve: Hruska, Horava, Zeman, Bakos, Cermak, Ivanschitz, Reznicek
Antrenor: Pavel Vrba

Arbitru: Alejandro Hernandez (ESP), Asistenți: Teodoro Sobrino (ESP), José Naranjo (ESP) / Arbitru de rezervă: Ricardo De Burgos (ESP)

 
 

 

 

 

update 19:30

Primii fani ai formației roș-albastre au început să ajungă la stadion.

1

2

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (447)
928860000478598
Proca Cristian  •  04 August 2017, 10:56

hagemonia se opreste aici. Mai departe, oricare echipa o va bate pe fecesebe. Campionatul romaniei e mult prea slab pentru a ajunge vreo echipa in grupele champions ligue.

para.para
para.para  •  03 August 2017, 12:48

Cei mai fericiti sunt astia de la cancanul sporturilor ca are gigi acuma malai ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

936901769693416
Predan Mihai  •  03 August 2017, 07:44

Felicitari fcsb !

Vezi toate comentariile (447)
Comentează