INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SEMIFINALE / LYON - BAYERN 0-3

LYON - BAYERN 0-3. Cel mai slab bavarez a fost Flick: „Tactic, Lyon ne-a făcut mult rău. Am supraviețuit cu șansă în prima parte”

Hans-Dieter Flick 
(foto: Guliver/Getty Images)
Hans-Dieter Flick (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat joi, 20 august 2020 12:08 / Actualizat joi, 20 august 2020 12:15

Hans-Dieter Flick, antrenorul lui Bayern Munchen, a recunoscut că Rudi Garcia l-a pus la colț, tactic, în debutul jocului. Totodată, deși oboseala jucătorilor după imensul efort depus cu Barcelona era evidentă, el a reacționat târziu.

Bayern a învins-o clar pe Lyon, 3-0, și va juca finala Ligii. Dar a fost departe de spectacolul total oferit cu Barcelona (8-2). Pe de-o parte pentru că un asemenea iureș, cu pressing ucigător și atacuri în valuri, costă foarte multă energie și nu-ți poți reîncărca bateriile în doar câteva zile. Pe de alta și din cauza faptului că bavarezii nu și-au făcut temele cum trebuie.

„Am supraviețuit cu șansă”

Ca și împotriva catalanilor, în primele 15-20 de minute a fost deranj mare la poarta lui Neuer. Lyonezii au surprins de mai multe ori pe picior greșit apărarea muncheneză, iar antrenorul Hansi Flick recunoaște că "tactic, ne-au făcut mult rău. Am supraviețuit cu șansă în prima parte și am avut noroc cu golul lui Gnabry, care ne-a pus la adăpost și ne-a redat siguranța în joc".

10 partide,toate, a câștigat până acum Bayern în acest sezon de Ligă. A îmbunătățit recordul Barcelonei, 9 victorii în 2002-2003

Cu scuza că "a fost totuși o semifinală, am avut în față un adversar de top, cu jucători rapizi, nu poate merge totul ca pe roate", tehnicianul german susține însă că și-a învățat lecția: "E clar că ne-am apărat prost, vom analiza minuțios toate greșelile făcute. În primul rând trebuie să dispară pasele greșite din propria jumătate. Apoi ne trebuie mai multă stabilitate. Și de aceea, în partea a doua, l-am mutat pe Kimmich în centru, iar o dată cu intrarea lui Tolisso am avut un om proaspăt în plus la mijlocul terenului". Corect.

44 de anisunt de la ultima finală franco-germană de Liga Campionilor: Bayern - St. Etienne 1-0, în 1976

Au înotat pe teren

Problema este că Flick a reacționat foarte târziu. A fost evident că jucătorii lui Bayern acuză efortul dincolo de limite depus cu Barcelona. Davies, altădată un metronom, a suferit pe teren după pauză. La fel, Thomas Muller, care nu și-a făcut niciun moment jocul obișnuit.

42 de goluria marcat Bayern în actuala ediție a competiției. Mai are 3 până la recordul Barcelonei din 1999-2000

Iar croatul Perisici abia dacă s-a văzut. Putea fi retras încă de la pauză, cum s-a întâmplat cu Jerome Boateng, care a acuzat probleme musculare. În ciuda atâtor evidențe, tehnicianul bavarezilor a mutat abia spre final. Norocul său că portarul Neuer a avut o intervenție magistrală la ocazia lui Toko Ekambi (58) și Lyon n-a revenit în joc. 

Știm că PSG are jucători foarte rapizi. Trebuie să ne organizăm un pic altfel în defensivă. Marele nostru atu este că ne punem adversarul sub presiune, trebuie să câștigăm multe baloane.
- Hansi Flick, antrenor Bayern

24 de goluriau Lewadowski (15) și Gnabry (9) în 2019-2020. Au depășit recordul din 2013-2014 al perechii Ronaldo (17) - Bale (6), de la Real

Nu-mi explic de ce ne-a lipsit siguranța în debutul meciului. Au fost acele baloane pierdute, acele pase greșite cu care noi i-am adus în joc pe francezi. Bine că n-au profitat.
- Joshua Kimmich, mijlocaș Bayern

VIDEO. CFR Cluj continuă drumul spre grupele Ligii Campionilor

Citește și alte știri din Liga Campionilor:

CFR Cluj, traseu mai ușor în preliminariile Ligii Campionilor » Cum profită campioana României de victoria lui Bayern cu Lyon

Câți bani au obținut PSG și Bayern Munchen pentru calificarea în finală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
tandd
tandd  •  20 August 2020, 17:16

la nivelul asta sansa are rolul ei.oricat am bate noi toba diferentele de valoare sunt minore iar singura diferenta in teren o face un lucru simplu.Lyon rateaza 2 ocazii uriase si bayern da un gol aproape intamplator si meciul s-a terminat,poate ne aducem aminte de ratarea lui city la 1-2 si faza imediat urmatoare se face 1-3 si la fel e game over.Ce s-ar fi intamplat daca lyon dadea gol.daca city ar fi dat gol sau daca barcelona face 2-1 cu bayern

bazinga
bazinga  •  20 August 2020, 13:25
Postat de amicu pe 20 August 2020, 12:38

fara ajutorul arbitrilor, cum s-a intamplat tururile trecute, lyon e zero barat

ESTI ABSURD, TOTAL ABSURD !Ce vrei sa zici ?

amicu
amicu  •  20 August 2020, 12:38

fara ajutorul arbitrilor, cum s-a intamplat tururile trecute, lyon e zero barat

Vezi toate comentariile (3)
Comentează