INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MACCABI TEL AVIV - CFR CLUJ, MARȚI, 20:00

MACCABI TEL AVIV - CFR CLUJ // Dan Petrescu s-a impus în fața conducerii! Decizia luată înainte de returul cu Maccabi

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Articol de - Publicat luni, 29 iulie 2019 16:41

MACCABI TEL AVIV - CFR CLUJ. Șefii celor de la CFR Cluj le-au achitat jucătorilor toate restanțele salariale și bonusurile pentru victoriile din Liga 1, astfel ca fotbaliștii să se concentreze la calificarea în grupele europene

  • Maccabi Tel AvivCFR Cluj se joacă marți, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Look Sport și TV Digi Sport. În tur, campioana României s-a impus cu 1-o

CFR Cluj continuă să mizeze totul pe calificarea în grupele cupelor europene în acest sezon, singura variantă care ar mai echilibra balanța venituri- cheltuieli, aflată pe minus în ultimii doi ani. 

O dovadă în plus e că în partidele de campionat, Dan Petrescu folosește formule improvizate, cu foarte multe rezerve, pentru a-i odihni pe cei care duc bătăliile din tururile preliminare ale Champions League. O soluție care a dat roade, ardelenii câștigând astfel partidele cu Clinceni (4-1) și cu Dinamo (1-0), când au fost odihniți toți titularii cu excepția lui Arlauskis, singurul prezent în formația de start cu „câinii”. 

Petrescu a intervenit

Recent, gruparea din Gruia a achitat toate restanțele față de jucători. Este vorba despre cele salariale, dar și de unele prime de joc. Au fost astfel plătite contractele pe două luni și alte 5 bunusuri, 1.000 de euro succesul pentru fiecare jucător, doar la victorie în Liga 1, unele chiar mai vechi, precum succesul de pe Arena Națională cu FCSB, din decembrie 2018. 

Surse din lumea fotbalului susțin că CFR Cluj a făcut un nou împrumut la bancă pentru a asigura plățile la zi ale jucătorilor. A fost cerința expresă a lui Dan Petrescu, ca fotbaliștii săi să fie cu drepturile achitate la zi pentru a se putea concentra total doar pe atingerea obiectivului principal al acestui sezon, calificarea la masa bogaților în Champions League sau cel puțin în grupele Europa League. Iar o parte din împrumut ar fi fost girat cu drepturile TV, din care CFR ar mai avea de încasat 3,2 milioane de euro, după ce a primit în această lună o primă tranșă de 600.000 de euro.

Au mai rămas doar primele de titlu

În acest moment, jucătorii de la CFR ar mai avea de încasat, ca restanțe, doar primele pentru cucerirea ultimului titlu de campioni. Există însă o înțelegere între club și fotbaliști ca acestea să fie achitate la începutul toamnei. 

Miză de 5 milioane euro

Ieri după-amiază, delegația ardelenilor a plecat în Israel pentru partida retur cu Maccabi Tel Aviv (1-0 în tur). Printre jucători se regăsește și George Țucudean, care ar putea fi rezervă mâine. Calificarea ar aduce în conturile celor de la CFR încă 280.000 de euro.

În turul III preliminar, echipa lui Dan Petrescu ar urma să-i întâlnească pe scoțienii de la Celtic. Miza este enormă, câștigătoarea acestei duble manșe urmând să ajungă în play-off-ul Champions League. Fază în care echipele participante, chiar dacă sunt eliminate, încasează 5 milioane de euro de la UEFA. Prezența în play-offul UEL ar însemna doar 300.000 de euro. 

Prinși de  „radarul” UEFA 

Conform datelor financiare postate chiar de CFR Cluj pe propriul site, gruparea din Gruia a înregistrat în 2018 un deficit de 7,7 milioane de euro. Motiv pentru care UEFA i-a și amendat pe ardeleni cu 200.000 de euro, pentru încălcarea fair-playului financiar. Forul continental aplică astfel de „corecții” cluburilor al căror deficit anual depășește 5 milioane de euro. 

16.500.000 €este suma minimă pentru calificarea în grupele UCL și 3,6 milioane euro este cea pentru pătrunderea în UEL

Citește și:

Semne bune de la George Țucudean înaintea returului cu Maccabi

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  29 Iulie 2019, 20:02

Minciuni sfruntate ! Asa cum sunt ajutati cu arbitri asa sunt ajutati si cu articole mincinoase in presa FRF =MAFIA

Vezi toate comentariile (1)
Comentează