INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CITY - ATLETICO 1-0

VIDEO + FOTO Autobaza lui Simeone n-a rezistat decât o oră! Cum s-a descurcat Kovacs în Manchester City - Atletico Madrid

Manchester City a învins-o pe Atletico Madrid, scor 1-0, în „sferturile” Ligii Campionilor, manșa tur. Meciul a fost arbitrat de românul Istvan Kovacs. +12   FOTO
Manchester City a învins-o pe Atletico Madrid, scor 1-0, în „sferturile” Ligii Campionilor, manșa tur. Meciul a fost arbitrat de românul Istvan Kovacs.

Articol de , - Publicat marti, 05 aprilie 2022 23:49 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 23:56

Manchester City a învins-o pe Atletico Madrid, scor 1-0, în „sferturile” Ligii Campionilor, manșa tur. Meciul a fost arbitrat de românul Istvan Kovacs.

Programul complet din Liga Campionilor

Manchester City - Atletico Madrid 1-0 / Cronică: Bun Kovacs!

”Centralul” din Carei a condus cu fermitate primul său ”sfert” de Champions, încheiat cu victoria la limită a lui Guardiola. Urmează replica lui Simeone, la Madrid.

Vestea momentului: „Abramovich a cumpărat un alt club”
ANUNȚ
Vestea momentului: „Abramovich a cumpărat un alt club”

Cel mai bun sezon al lui Istvan Kovacs în Champions League. Cu cele mai multe meciuri, patru, și cu vârful carierei, un joc în "sferturi" la a 10-a prezență în Ligă. Fiind în cursă pentru Mondialul din Qatar. Poate fi anul său.

Arbitrul din Carei a condus doi lideri ai fotbalului. City vs Atlético sau Guardiola contra Simeone. Două filosofii total opuse, un joc de construcție prin posesie, spectaculos, creat de Pep la Manchester, și o echipă ermetică defensiv, care explodează pe contraatac, marca lui Cholo la "colchoneros". Doi antrenori cu o pasiune ieșită din comun.

Două faze decise perfect

Încă din primul minut, Llorente a protestat, la fel Koke, căpitanul oaspeților. Kovacs le-a arătat că el decide. Și lui Simeone. 

Întâia fază încinsă: City a cerut penalty (14), dar "centralul" a văzut bine deposedarea perfectă a lui Koke la Bernardo Silva. Doar corner. Și alt moment mai aprins, tot în careul lui Atleti. De Bruyne a căzut (40) și belgianul voia 11 metri, însă nu era. El l-a călcat pe picior pe Felipe. 

Partida a început cum era așteptat. Toți "cetățenii", chiar și fără vârf real, în jumătatea de teren adversă, pasând în continuă mișcare și căutând fisura. În timp ce madrilenii, așezați pe două linii de cinci în fața lui Oblak, aglomerau, blocau spații și așteptau ocazia contrei.

+8 FOTO

De Bruyne, din pasa lui Foden

Până la pauză, doar roș-albii și-au atins scopul. N-au primit gol. Insularii, cu toată dominarea, având mingea 70%, nu și-au creat ocazii. Zero șuturi cadrate (6-0 la poartă), precum rivalii. 

Revoltă la meciul condus de Kovacs în Ligă: „Sunt teroriștii fotbalului! Mai rău nu există”
City - Atletico
Revoltă la meciul condus de Kovacs în Ligă: „Sunt teroriștii fotbalului! Mai rău nu există”

Repriza secundă, start surprinzător. Atlético a fost mai periculoasă. Și Llorente, întâiul balon pe poartă al meciului. În minutul 50! De Bruyne a găsit și el ținta (55), din lovitură liberă, dar nu l-a învins pe Oblak. 

Kovacs nu i-a dat penalty nici lui Sterling (63), după contactul cu Felipe. Englezul a ridicat mâinile, însă n-a protestat prea mult. Nici patru minute mai târziu n-a primit nimic, când a ajuns în iarbă din umărul lui Reinildo. A urlat degeaba. 

"Cetățenii" n-au exagerat cu protestele. Voiau să înscrie și au reușit. Cum a intrat Foden, s-a simțit. Assist superb pentru De Bruyne, care nu a iertat singur cu portarul. Era 1-0 (70). Final! City are prima șansă la retur, peste o săptămână.

5 cartonașe galbenea dat Istvan Kovacs (Gabriel Jesus, Ederson - De Paul, Correa, Vrsaljko)

FINAL. Manchester City - Atletico Madrid 1-0

Manchester City - Atletico Madrid. Echipele de start

MANCHESTER CITY: Ederson - Stones, Ake, Laporte, Cancelo - Gundogan, Rodri, De Bruyne - Mahrez, Sterling, Bernardo Silva
ANTRENOR: Pep Guardiola

ATLETICO MADRID: Oblak - Vrsaljko, Savic, Felipe, Reinildo, Renan Lodi - Llorente, Koke, Kondogbia - Griezmann, Joao Felix
ANTRENOR: Diego Simeone

City of Manchester Stadium
Arbitru: Istvan Kovacs / A1: Vasile Florin Marinescu, A2: Ovidiu Artene 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
4920334174698099
Aaron Johnson Jr.  •  06 Aprilie 2022, 07:18

Am urmarit mai multe meciuri ale lui Hategan in UCL. De fiecare data arbitrajul lui mi s-a parut excelent. O singura data a fost nevoit sa revina asupra unei decizii dupa ce a consultat imaginile VAR. Astazi Kovacs a arbitrat foarte bine. Poate putin cam bland fata de KDB care era la un cartonas galben de suspendare, dar avut o atitudine iertatoare si fata de faulturile repetate ale lui Vrsaljko care putea primi un galben mult mai devreme. Nu tin minte sa mai fi avut vreodata concomitent doi arbitrii romani atat de bine cotati.

xclx.
xclx.  •  06 Aprilie 2022, 00:07
Postat de 81mada pe 05 Aprilie 2022, 23:47

A arbitrat f bine

A fost mai *** ca si Simeone...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

xclx.
xclx.  •  06 Aprilie 2022, 00:07

Kovacs a fost in alt film. Tot aiurea fluiera... sa nu mai vorbim ca a acceptat golaniile celor de la AM ....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează