INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - MANCHESTER CITY 1-1 (1-4 LA GENERAL)

video + foto Tot Haaland i-a executat! » Manchester City o elimină la pas pe Bayern: urmează „șocul” din semifinale cu Real Madrid

Bayern Munchen și Manchester City au remizat, scor 1-1, în returul „sferturilor” Champions League. Pentru că s-au impus în tur cu 3-0, „cetățenii” merg în semifinale, acolo unde o vor întâlni pe Real Madrid. +19   FOTO
Bayern Munchen și Manchester City au remizat, scor 1-1, în returul „sferturilor” Champions League. Pentru că s-au impus în tur cu 3-0, „cetățenii” merg în semifinale, acolo unde o vor întâlni pe Real Madrid.

Articol de - Publicat miercuri, 19 aprilie 2023 23:59 / Actualizat joi, 20 aprilie 2023 00:10

Bayern Munchen și Manchester City au remizat, scor 1-1, în returul „sferturilor” Champions League. Pentru că s-au impus în prima manșă cu 3-0, „cetățenii” merg în semifinale, acolo unde o vor întâlni pe Real Madrid.

  • Semifinalele Champions League sunt AC Milan - Inter și Real Madrid - Manchester City.
  • Turul semifinalelor va avea loc pe 9/10 mai, iar returul pe 16/17 mai.
  • Marea finală e programată pe 10 iunie, la Istanbul, pe Stadionul Ataturk.

Bayern - Manchester City 1-1, 1-4 la general. Cronică: Tot Haaland i-a executat

Când pierzi cu 0-3 în tur, atmosfera nu poate fi decât sumbră. Iar dacă doi dintre cei mai valoroși jucători ai tăi, Sane și Mane, se insultă și se bat pe teren și în vestiar, sunt tunete și trăsnete! Așa e Bayern înaintea acestui meci, contra lui Manchester City, din returul "sferturilor" Ligii. Pep Guardiola și "cetățenii" sunt favoriți pentru semifinale. Dacă nici după 3-0 nu ești, atunci când?

+15 FOTO

"Vrem să-i pedepsim" vs "Avem un munte de urcat" 

Tocmai de aceea, managerul lui City vrea să profite. Și anunță ce le-a pregătit bavarezilor, la retur. "Suntem foarte concentrați. Nu vrem doar să controlăm meciul, ci să ne pedepsim adversarii, încercând să înscriem cât mai multe goluri. Chiar dacă suntem aici, la Munchen, în fața uneia dintre cele mai prestigioase echipe, care a scris istorie în această competiție".

La rândul său, Thomas Tuchel a fost mai filosof la conferința de presă. "E greu, avem un munte de urcat. Trebuie să credem, dar nu să visăm. Pentru mine, visarea e aproape de somn și nu ne permitem să dormim nici măcar o secundă", a declarat antrenorul campioanei germane. "Dacă privești spre vârful muntelui, ai fi putea fi copleșit. Ca să nu fim copleșiți, o vom lua pas cu pas, repriză cu repriză. Provocarea e suficient de dură, nu trebuie să o facem și mai dură uitându-ne la înălțimea acestui munte. Vom începe călătoria gata să mergem până la capăt".

Doar că, pentru a se califica, Bayern are nevoie de o victorie cu 4-0. De câte ori a fost învins Guardiola în Ligă la această diferență? De două ori în 157 de partide! În fața lui Real, în semifinalele din 2014, chiar ca antrenor al bavarezilor. Și contra Barcelonei, doi ani mai târziu, pe banca lui City, în faza grupelor. Aproape imposibilă tentativa munchenezilor.

Haaland, unde ai dat-o? » Superstarul norvegian și Guardiola și-au pus mâinile pe cap, după penalty-ul din Bayern - City
Bayern - City
Haaland, unde ai dat-o? » Superstarul norvegian și Guardiola și-au pus mâinile pe cap, după penalty-ul din Bayern - City

Sane, ca în tur. Ratează o șansă mare

Pe stadion, se aude o singură voce, a fanilor nemți: "Bayern, Bayern, Bayern!". Și roșul se aprinde și mai tare, în jumătatea de teren engleză. Coman sprintează pe aripă și centrează în fața porții. Așa vrea să joace Tuchel, în viteză, în special pe extreme, acțiuni finalizate cu mingi periculoase, în careu. Are vârf clasic acum, Choupo-Moting. În tur era Gnabry, care nu se simte bine în centrul atacului. 

City încearcă să calmeze meciul cu tradiționalul său joc de pase, însă gazdele au flăcări la picioare. Sane e singur cu Ederson, plasează balonul pe lângă portarul oaspeților. Și tot nu e gol. Parcă se repetă startul reprizei secunde de la Manchester, Sane ratând de trei ori consecutiv. Germanii își surprind adversarii cu apărarea descoperită, numai că nu se concentrează la finalizare. Nu cât ar trebui pentru gol, pentru goluri.

Penalty peste poartă!

În plină ofensivă bavareză, scapă Haaland, Upamecano (gafeur în prima manșă) îl faultează ca ultim apărător și ia roșu. Asistentul nu ridicase steagul. "Centralul" francez Turpin retrage cartonașul. Norvegianul era în ofsaid, i-a comunicat VAR. Nu a fost eliminare, dar penalty a fost, tot pentru "cetățeni". 

Același Upamecano desface brațele și face henț. Haaland, în fața celui de-al 12-lea gol în Ligă în acest sezon. Nu găsește poarta nici de la 11 metri. Peste, în peluză. Ce se întâmplă cu Erling? 

Nu deschide scorul City, e la un pas Bayern. Nici acum. Musiala blocat, Coman blocat. Și e 0-0 la pauză.

Bombardierul nu mai iartă

Repriza secundă începe tot cu munchenezii în ofensivă. Dar ei se întrec în ratări. Și Haaland nu îi mai iartă. După altă fază nefinalizată a gazdelor, un contraatac în doi al campionilor Premier taie tot. De Bruyne îl lansează pe Haaland, Upamecano (iar el!) alunecă, iar nordicul marchează cu sânge rece: 0-1 (57). Acesta este bombardierul ideal. A ajuns la 48 de goluri în acest sezon în toate competițiile, 12 numai în Champions. 

A egalat Kimmich, din penalty, la hențul lui Akanji (1-1, 83). Prea târziu pentru a mai schimba ceva. Bayern a rămas și fără antrenor, eliminat. E 1-4 tur-retur. Sfârșit de "sfert". City se pregătește de dubla confruntare cu Real. Finala din semifinale. 

FINAL. Bayern Munchen - Manchester City 1-1 (1-4 la general)

Mihai Stoica, la pauză: „Bayern e ca noi”

La pauza meciului dintre bavarezi și Manchester City, când tabela arăta 0-0, Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a scris pe Facebook: „Bayern e ca noi. Cel mai bun e Coman”, aluzie la forma prin care trece „șeptarul” vicecampioanei, Florinel, 3 goluri marcate în ultimele 3 etape de play-off.

Tot Haaland i-a executat! » Manchester City o elimină la pas pe Bayern: urmează „șocul” din semifinale cu Real Madrid

Bayern Munchen - Manchester City. Echipele de start

Bayern Munchen: Sommer - Pavard, Upamecano, De Ligt, Cancelo - Kimmich, Goretzka - Coman, Musiala, Sane - Choupo-Moting
Antrenor: Thomas Tuchel

Manchester City: Ederson - Akanji, Dias, Ake - Stones, Rodri - Silva, Gundogan, De Bruyne, Grealish - Haaland
Antrenor: Pep Guardiola

Stadion: Allianz Arena 
Arbitru: Clement Turpin

Citește și:

Inter revine în careul de ași al Ligii Campionilor după 13 ani! 6 goluri pe „Meazza”, la returul cu Benfica
INTER MILANO - BENFICA LISABONA
Inter revine în careul de ași al Ligii Campionilor după 13 ani! 6 goluri pe „Meazza”, la returul cu Benfica
Petru Cadar, jucătorul de legendă al Brașovului, distruge mitul controversatului Constantin Teașcă: „A fost un criminal! Am vrut să-l sugrum”
INTERVIU
Petru Cadar, jucătorul de legendă al Brașovului, distruge mitul controversatului Constantin Teașcă: „A fost un criminal! Am vrut să-l sugrum”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Chr1723
Chr1723  •  20 Aprilie 2023, 01:31

Urmeaza capătul de linie pt City, gara Madrid. Inca o cupa pt Real !!!

contrabas3
contrabas3  •  20 Aprilie 2023, 00:13

Nemții tot cu tancu’ pe șenile, englezii cu Typhoon fighter jet.

submarina
submarina  •  19 Aprilie 2023, 23:15

Bayern joacă fain, dar nu trece, calificarea a pierdut-o în tur. Unicul câștig-banii din vânzările de bilete. MC a venit să-și apere avantajul din primul meci.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează