INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FINALĂ

Thomas Tuchel, euforic înaintea finalei Ligii: „Am primit cea mai bună veste din istorie”

Thomas Tuchel, antrenor Chelsea // foto: Guliver/gettyimages
Thomas Tuchel, antrenor Chelsea // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 mai 2021 08:13 / Actualizat sambata, 29 mai 2021 10:08

Thomas Tuchel (47 de ani), antrenorul lui Chelsea, a anunțat că „albaștrilor” nu le va lipsi niciun fotbalist la finala Ligii, contra lui Manchester City. N'Golo Kante (30) și Edouard Mendy (29) erau incerți.

  • Manchester City - Chelsea, finala Ligii Campionilor 2020/2021, se joacă în această seară, de la 22:00, liveTEXT pe GSP.ro.

Chelsea va aborda finala Ligii Campionilor cu un efectiv complet. Singurii fotbaliști incerți din lotul londonezilor, mijlocașul N'Golo Kante și portarul Edouard Mendy, au fost declarați apți de joc. 

Kante avea o problemă la coapsă de la meciul cu Leicester (2-1) de pe 18 mai, iar Mendy a acuzat dureri după ce s-a ciocnit de bara porții la ultima partidă a „albaștrilor”, 1-2 cu Aston Villa în Premier League.

Thomas Tuchel: „Cea mai bună veste din istorie”

Cei doi au fost incluși în lotul pentru finala cu Manchester City de la Porto, iar antrenorul Thomas Tuchel nu și-a putut ascunde entuziasmul.

„Este ce mai bună veste din istorie, nu avem accidentări și sper că va rămâne așa și după antrenamentul de astăzi (n.r. - vineri). La cel mai înalt nivel în sport, întotdeauna contează cât de mult îți dorești ceva. Simt că suntem foarte concentrați, am simți băieții disciplinați în această săptămână. 

Simt că avem cu adevărat încredere, ceea ce este foarte bine, este un sentiment bun cu care să mergi într-o finală”, a declarat Tuchel, citat de Goal.com.

Tuchel a pregătit echipa și pentru posibilitatea de a ajunge la loviturile de departajare, așa cum s-a întâmplat în ultimul act din Europa League, unde Villarreal a câștigat cu Manchester United, 11-10, după 1-1 în timpul regulamentar.

„Mereu ne antrenăm la penalty-uri înainte de un meci care s-ar putea încheia într-un astfel de mod. Dar putem simula presiunea, oboseala, ocazia care vor fi la finală? Nu. Totuși, credem că putem avea un anumit ritm la penalty-uri”, a declarat germanul.

Suferința portarului care a propulsat-o pe Chelsea în finala Ligii Campionilor » Nu avea nici bani de mâncare!
Man. City - Chelsea
Suferința portarului care a propulsat-o pe Chelsea în finala Ligii Campionilor » Nu avea nici bani de mâncare!

Manchester City - Chelsea: echipele probabile

MANCHESTER CITY: Ederson - Walker, Dias, Stones, Zinchenko - Fernandinho, Gundogan, Silva - Mahrez, De Bruyne, Foden 
Antrenor: Pep Guardiola

CHELSEA: Mendy - Azpilicueta, Silva, Rudiger - James, Kovacic, Kante, Chilwell - Mount, Werner - Havertz 
Antrenor: Thomas Tuchel

Stadion: Dragao (Porto) 
Arbitru: Mateu Lahoz

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Napoli are un antrenor nou, după demiterea lui Gennaro Gattuso

Haaland s-a pozat în tricoul unei echipe uriașe » Fanii s-au entuziasmat imediat: „Confirmat! Nouarul de care avem nevoie”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează