INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

OM s-a plâns la UEFA de arbitrajele din cele două partide cu Panathinaikos » Ce îi impută francezii lui Istvan Kovacs

Istvan Kovacs // Foto: Imago
Istvan Kovacs // Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 17 august 2023 12:11 / Actualizat joi, 17 august 2023 12:32

Istvan Kovacs (38 de ani), arbitrul care a condus la Atena prima manșă din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, i-a nemulțumit pe cei de la Marseille, care l-au reclamat la UEFA. Francezii contestă eliminarea lui Kondogbia și deciziile în sens unic luate de „centralul” român.

Marseille nu a digerat încă eliminarea din preliminariile Ligii Campionilor de către Panathinaikos și dă vina pe arbitrajele avute în dubla manșă cu campioana Greciei. Inclusiv pe cel al lui Istvan Kovacs din turul de la Atena, unde fornația franceză a pierdut la limită (0-1). 

OM s-a plâns, într-o scrisoare trimisă la UEFA, că „centralul” din Carei i-a acordat mult prea ușor primul cartonaș galben lui Kondogbia (în minutul 1!), pe care apoi l-a și eliminat, că a luat deciziile în sens unic și că a interpretat, cu ajutorul VAR, fazele în defavoarea lui OM.

Francezii îl desființează pe Istvan Kovacs, grecii îl laudă » Controversă pe marginea deciziilor luate aseară de român în Liga Campionilor
Panathinaikos - Marseille 1-0
Francezii îl desființează pe Istvan Kovacs, grecii îl laudă » Controversă pe marginea deciziilor luate aseară de român în Liga Campionilor

Olympique Marseille: „Arbitrajul a provocat eliminarea dureroasă”

„Răul a fost făcut, iar Marseille îşi asumă şi ea responsabilitatea pentru o primă manşă în care nu a fost la înălţime din punct de vedere sportiv, însă are multe nemulţumiri legate de maniera de arbitraj în urma acestei eliminări dureroase”, a scris agenția RMC Sport. 

Ce a adăugat că și la returul de pe „Velodrome” OM a avut faze în care s-a plâns că arbitrul i-a ajutat pe greci, acordându-le un penașty și anulându-le un gol, la 2-0.

L'Equipe i-a dat atunci nota 3 lui Kovacs!

L'Equipe i-a dat nota 3, la fel ca lui Aubameyang, Ndiaye, Kondogbia și antrenorului Marcelino, toți de la OM. Nimeni nu a primit nota 3 la Panathinaikos. „Foarte severă”, a analizat cotidianul parizian decizia lui Kovacs de la primul „galben” din secunda 32. „Probabil că arbitrul nu a vrut să lase meciul să se încingă. Al doilea cartonaș a fost mai logic”.

Președintele Pablo Longoria nu e genul de persoană ce să stârnească controverse în faţa camerelor de luat vederi, dar Marseille recurge la această scrisoare pentru a câştiga respect şi a-şi face auzite argumentele 

- RMC, agenție franceză

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Autorul golului lui City în Supercupa Europei ar putea fi vândut până la finele lunii

Neymar l-a menționat pe Ronaldo în primul interviu din Arabia Saudită: „Au zis că e nebun. Ia uitați-vă acum!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
contrabas3
contrabas3  •  17 August 2023, 18:59

Hahaha! Franțujii ar fi umblat cu jalba în proțap la UEFA și dacă ar fi câștigat, doar din cauză că i-a arbitrat un român, xenofobi de doi bani ce îs ei!

gojgaru
gojgaru  •  17 August 2023, 16:15

Ia ajuns blestemul lui Chihaia din 2005 .

gojgaru
gojgaru  •  17 August 2023, 16:13

Ia ajuns

Vezi toate comentariile (7)
Comentează