INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID

Mbappe și Messi nu sunt nici în TOP 3! Surpriză: cine este liderul driblingurilor în Liga Campionilor

Lionel Messi
Lionel Messi

Articol de - Publicat vineri, 14 aprilie 2023 11:08 / Actualizat vineri, 14 aprilie 2023 11:10

UEFA a publicat pe site-ul oficial clasamentul primilor zece jucători la acest capitol, lider fiind Vinicius Junior. Atacantul brazilian al lui Real Madrid are 60 de reușite.

Între cele mai interesante statistici ale acestui sezon se află cea referitoare la numărul driblingurilor reușite de jucătorii din Champions League. Surprinzător, campionul mondial Lionel Messi nu figurează între primii zece, la fel cum nici celebrii săi coechipieri de la PSG, Neymar și Kylian Mbappe, nu se află pe podiumul alcătuit de forul continental.

Liderul dribleurilor, cu 60 de astfel de procedee tehnice reușite, este Vinicius Junior. Atacantul brazilian deține cifre bune și la capitolul goluri și pase decisive în Ligă, 6 reușite și 4 assisturi în cele nouă partide disputate pentru Real.

Amenda COLOSALĂ primită de Sadio Mane de la Bayern! Cea mai mare dată vreodată de campioana Germaniei
BAYERN
Amenda COLOSALĂ primită de Sadio Mane de la Bayern! Cea mai mare dată vreodată de campioana Germaniei

„Kvaradona”, un artist la Napoli

Pe locul secund se găsește Rafael Leao, cu 53 de driblinguri. Extrema portugheză, aleasă MVP în sezonul trecut din Serie A, are cifre mai modeste în dreptul celorlalte realizări la AC Milan, un gol și patru pase decisive în 9 apariții în actuala stagiune de Ligă. 

Podiumul este completat de un alt fotbalist din prima liga italiană. Khvicha Kvaratskhelia, aripa din Georgia a lui Napoli și marea revelație a liderului din Serie A, are 50 de driblinguri izbutite. El a contribuit la șase dintre golurile semnate de echipa lui Spalletti în actuala Ligă, cu 2 reușite și patru assisturi.

Dembélé, medie foarte bună de driblinguri

Abia al patrulea, la o distanță apreciabilă de gruzin, se poziționează starul lui PSG, Kylian Mbappé, care are în cont 42 de driblinguri. Atacantul francez este dezavantajat de faptul că a ieșit în „optimi" din competiție, eliminat de Bayern. 

Chiar și așa, tot a influențat 10 goluri ale liderului din Ligue 1 în 8 meciuri jucate. Pe locul 5, îl găsim pe Ousmane Dembele, care a părăsit competiția din faza grupelor cu Barcelona. Francezul are 39 de driblinguri, cu o medie foarte bună, având în vedere că a bifat 6 meciuri în actuala Ligă, cu un gol și două pase decisive.

O prezență mai puțin cunoscută este pe locul 6 a lui Tajon Buchanan, canadianul de la FC Bruges, cu 33 de driblinguri. Extrema dreaptă nu a marcat niciun gol în șase partide din Ligă, semnând două assisturi. 

Pe 7 este Neymar, cu 30 de driblinguri, imediat înaintea ucraneanului Mykhaylo Mudryk (29), pentru care Chelsea a plătit o avere lui Șahtior și a lui Pepe (FC Porto), tot cu 29. În fine, clasamentul este încheiat de Rafa Sillva, de la Benfica, având 28 de driblinguri reușite.

EXCLUSIV Secretul succesului pentru Nicolae Stanciu: „Cu siguranță, pe mine banii nu m-au schimbat! La mine a fost o dorință foarte, foarte mare de a câștiga”

Planul FARAONIC pus la cale în Arabia Saudită: „50 de jucători din Top 5 Europa vin aici" + Primul Mondial organizat pe 3 continente, cu o țară europeană!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close