INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA

Megapremiu de la UEFA » Bayern mizează pe o sumă fabuloasă!

Megapremiu » Bayern mizează pe 128 de milioane!
Megapremiu » Bayern mizează pe 128 de milioane!

Articol de - Publicat miercuri, 02 septembrie 2020 10:35 / Actualizat miercuri, 02 septembrie 2020 10:39

Bayern, noua campioană a Europei, a primit asigurări de la forul continental că, în ciuda pandemiei de coronavirus, va încasa cel puțin dublul sumei luate la triumful din 2013.

Cu 11 victorii din 11 posibile în Champions League, Bayern se pregătește să încaseze un megapremiu de la UEFA. Încă nu este foate clar ce impact va avea pandemia de coronavirus asupra câștigurilor din cupele europene, însă un purtător de cuvânt al forului continental, contactat de tabloidul Bild, a dat asigurări că acesta va fi minim. Ceea ce înseamnă că noua regină a Europei va putea conta pe cel puțin 128,41 milioane de euro. Ca o comparație, la triumful din 2013, clubul a încasat doar jumătate din această sumă!

Munchenezii au plecat din start cu 15,25 milioane, ca și celelalte participante. Apoi, la fiecare victorie din grupă s-au adăugat câte 2,7 milioane, adică 16,2 milioane euro. Total: 31,45 milioane. Pentru "optimi", "sferturi", semifinale și finală au luat 9,5 milioane, 10,5 milioane, 12 milioane, respectiv 19 milioane de euro. Așa numitul "marktpool" le va aduce cel puțin 7 milioane de euro, conform calculelor Bild, iar plasarea în vârful ierarhiei coeficienților presupune alte 35,46 milioane.

La toți acești bani se va adăuga și premiul oferit de UEFA pentru Supercupa Europei: 3,5 milioane de euro sunt sigure, dar câștigul poate urca la 4,5 milioane, dacă Bayern câștigă duelul cu deținătoarea Europa League, FC Sevilla, programat pe 24 septembrie.

Budapesta, în pericol

Disputarea Supercupei la Budapesta, pe 24 septembrie, nu mai e atât de sigură. Creșterea alarmantă a numărului de infectați cu COVID-19 i-a determinat pe guvernanții maghiari să limiteze drastic intrarea străinilor în țară, iar UEFA a luat notă de acest aspect. Bayern ar urma s-o întâlnească pe FC Sevilla pe Puskás Aréna (67.000 locuri), cu 20.000 de fani în tribune.

Luis Suarez, acord cu Juventus: 30 de milioane net pentru trei ani! Unde pleacă Higuain

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează