INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - LYON (5-1, ÎN TUR 0-0)

Messi on fire, Lyoff! Argentinianul i-a dat o replică pe măsură lui Cristiano Ronaldo

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2019 12:40

Lionel Messi, căpitanul Barcelonei, a dat recital cu Lyon, două goluri şi două assisturi, devenind cel mai prolific în fazele eliminatorii ale competiţiei, cu 25 de reuşite, două peste Ronaldo, golgheterul absolut al Ligii Campionilor. Catalanii s-au impus cu 5-1.

Dacă marţi e Ronaldo, miercuri trebuia să răspundă Messi. „Monstrul” portughez a avut o replică pe măsură din partea genialului argentinian, în rivalitatea secolului pe care acum o mai duc doar în Ligă, de la distanţă.

Leo a fost din nou „on fire” şi i-a dat off lui Lyon către „sferturi”, unde Barcelona a ajuns a 12-a oară la rând, record! Două goluri şi două assisturi pe Camp Nou în victoria cu 5-1, după hattrickul lui Cristiano cu Atletico. Şi l-a depăşit cu două reuşite (25 la 23) pe atacantul lui Juventus în topul fazelor eliminatorii ale competiţiei.

„Am suferit la 2-1”

„Nu am avut niciun plan de a-l anihila pe Messi. E şi foarte greu să-l opreşti, are un talent înnăscut”, a admis Tousart. Nici defensiva cu trei stoperi nu i-a folosit la nimic lui Genesio.

„Puricele” i-a ridiculizat pe Marcelo şi Denayer la reuşita care a readus calmul blaugrana, după ce îl păcălise şi pe portarul Lopes la „scăriţa” de la 11 metri. Iar pasele magice pentru Piqué, devenit al treilea cel mai bun fundaş marcator în Ligă, şi Dembélé au completat recitalul.

„Am suferit un pic la 2-1 şi ne-am făcut singuri viața grea. Lyon nu arătase nimic până atunci. Din fericire, am mai dat un gol și după 3-1 ne-am liniștit, am continuat să marcăm” a explicat Leo. 

36 de goluriși 21 de assisturi are Messi în 36 de meciuri pentru Barcelona în acest sezon

„Am ieșit la joc de la început, am plimbat mingea şi cred că am arătat cea mai bună față a noastră. După al treilea gol, am început să găsim mai ușor spații și am devenit și mai periculoși” Leo Messi, căpitan Barcelona

26 de goluri are Messi în "optimile" Ligii, record. A marcat în 10 dintre ultimele 11 "optimi", doar cu Man. City (1-0) a rămas pe sec, acum 4 ani, dar i-a dat assistul lui Rakitici

8 goluri şi 3 assisturi a dat Leo în actuala Ligă, întrecându-l la numărul golurilor influenţate pe Duşan Tadici de la Ajax (6 goluri, 4 pase decisive)

30 de meciuri fără eşec pe Camp Nou e seria nemaipomenită a Barcelonei în Ligă, 27 de victorii şi 3 remize. N-a mai pierdut acasă din mai 2013, 0-3 cu Bayern, deţinătoarea vechiului record

Citește și:

Barcelona - Lyon 5-1 // Lionel Messi îl elogiază pe Cristiano Ronaldo: „E impresionant!” » Ce spune despre tragerea la sorți pentru sferturile Champions League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează