INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - DINAMO KIEV 2-1

Mircea Lucescu regretă: „Am înţeles că nu prea a fost penalty”. Și îl remarcă pe portarul de 18 ani: „Fantastic!”

Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev
Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Articol de - Publicat joi, 05 noiembrie 2020 10:26 / Actualizat joi, 05 noiembrie 2020 11:25

Mircea Lucescu (75 de ani), antrenorul lui Dinamo Kiev, a folosit o echipă cu o medie de vârstă de 23,1 ani în meciul pierdut cu Barcelona (1-2), cu debutantul Neșceret în poartă: „El ne-a dat încredere. O prestație extraordinară”.

Are 75 de ani, e cel mai în vârstă antrenor din istoria Ligii Campionilor, și rezistă în fața Barcelonei pe „Camp Nou”, fiind aproape de o remiză cu cea mai tânără echipă. Forțat de o situație critică, fără 13 jucători la Dinamo Kiev (nouă bolnavi de coronavirus, trei accidentați și căpitanul Sidorciuk suspendat), Mircea Lucescu a avut în Catalunya un lot cu o medie de vârstă de 22,8 ani și o medie a titularilor de 23,1, chiar 22,2 în faza defensivă, incluzând și goalkeeperul. 

Cu un portar de 18 ani debutant în Champions, Ruslan Neșceret, la doar al doilea meci oficial la seniori, și un stoper tot de 18, Ilia Zabarnîi, lansat tot de „Il Luce”!

Mircea Lucescu: „Am înțeles că nu prea a fost penalty”

„Cred că meritam cel puțin un egal, dar, în aceste circumstanțe, am făcut un meci bun. Sunt mândru de băieți”, a declarat Lucescu, care are un mic reproș pentru arbitrul englez Michael Oliver: „Am înțeles că nu prea a fost penalty”. Chiar la start, când Messi a fost faultat în careu, tot el transformând pentru 1-0.

„Am pornit mai timid, apoi jocul a crescut, surprinzând cu multe contraatacuri rapide. Ne-am creat ocazii, dar s-a văzut lipsa de experiență, de aceea am ratat și în situații de unu la unu”. Patru ocazii mari irosite de kieveni, trei singuri cu Ter Stegen.

Neșceret: „Trăiesc ca într-un basm”

De altfel, portarii au fost cei mai buni miercuri seară. Ter Stegen, care nu mai jucase din 14 august, de la acel 2-8 cu Bayern, în „sferturile” CL. Și Neșceret, fără greșeală. „Remarc debutul lui Neșceret. Fantastice parade! Și multe, și de calitate. El a dat încredere echipei. O prestație extraordinară”.

Neșceret încă plutește: „Trăiesc ca într-un basm. Prima oară în Champions League și pe un asemenea stadion. E un vis pentru orice fotbalist”. El va apăra probabil și duminică, în cea mai importantă partidă a anului din Ucraina. În campionat, acasă, împotriva lui Șahtior. Dacă învinge, se distanțează la șapte puncte de marea rivală.

Dacă nu am fi aratat atâtea ocazii, ne-am fi putut întoarce acasă cu cel puțin un punct. Suntem mulțumiți de joc, dar dezamăgiți de înfrângere - Viktor Țigankov, căpitan Dinamo Kiev

Dinamo e o echipă foarte competitivă, care a jucat cu încredere, în ciuda problemelor. Putea fi egal. A fost mult mai periculoasă decât ne așteptam. Ter Stegen? Incredibil! Și goalkeeperul Kievului a fost excelent - Ronald Koeman, antrenor Barcelona

Ruslan Neșceret: „Prea leneș, am cerut să fiu pus în poartă”

Cine este Ruslan Neșceret, al treilea portar al Kievului (titularizat după ce Bușcian și Boiko s-au îmbolnăvit de coronavirus), cel care a impresionat la debutul în Ligă, la doar 18 ani? Născut la Mukacevo (770 kilometri de capitală), a ajuns la Dinamo la 12 ani, după ce părinții au refuzat să-l lase să plece de acasă cu doi ani înainte. 

„La început, eram când fundaș, când atacant. Apoi, pentru că am devenit prea leneș să alerg, am cerut să fiu pus în poart”, povestește el cu umor presei ucrainene. Înalt (are acum 1,90 m), a jucat mereu la echipe mai mari de vârstă, ceea ce l-a ajutat enorm. Are o mare calitate, e foarte bun la penaltyuri. 

De altfel, a ghicit colțul în care a tras Messi, dar șutul a fost prea puternic și bine plasat. Ruslan urmărește cu atenție patru portari din fotbalul actual: Alisson, Oblak, Ter Stegen și Ederson. Curtat de Monaco, vrea să joace în Premier League. Dar visul său este Real Madrid.

Cel puțin un egal cu Ferencvaros

După trei meciuri, Dinamo Kiev are un singur punct în grupa G. Putea avea trei, dacă nu era egalată în ultimul minut la Budapesta (2-2). Dar rămâne pe locul 3, cu o perspectivă mai bună de a se califica în „16”-imile Europa League. Are golaveraj mai bun decât Ferencvaros (3-6, față de 4-11 al maghiarilor) și, dacă niciuna nu mai obține un punct cu Barcelona și Juventus, un egal (0-0, 1-1, 2-2) în ultima etapă din 8 decembrie i-ar fi suficient lui Lucescu în meciul direct pentru a rămâne pe 3 și la final.

Messi a debutat tot contra lui Lucescu

Pe 7 decembrie 2004, Leo Messi a jucat primul său meci în grupele Ligii în tricoul Barcelonei tot împotriva lui Mircea Lucescu. Atunci, a câștigat Șahtior, 2-0 (ambele goluri Aghahowa), la echipa ucraineană fiind printre titulari Bărcăuan și Stoican.

Cinci goluri, toate din penalty pentru Messi

Un început de sezon total neașteptat pentru Messi. Are doar patru goluri în nouă partide cu echipa blaugrana în La Liga și Champions, numai din lovituri de la 11 metri. Mai are o reușită în această toamnă la naționala Argentinei. Tot din penalty! Căpitanul Barcelonei a marcat ultimul gol din acțiune pe 8 august, la 3-1 cu Napoli, în returul „optimilor” CL.

VIDEO. Mircea Lucescu a fost cucerit de o jurnalistă ucraineancă: „Irina, Irina... Sunt îmbrăcat adecvat sau nu?”

Citește mai multe știri din Liga Campionilor:

Sevilla a scris istorie în Liga Campionilor! Performanța incredibilă reușită de deținătoarea Europa League

Scenă uluitoare în Real Madrid - Inter! Ce i-a strigat Ramos fostului coechipier: „Ridică-te, fiu de t***ă”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1181489102022068
Oana Stanciu  •  05 Noiembrie 2020, 12:06

Lucescofobie? Grijă mare că circulă capvid-20 pe aproape și ăsta amplifică bolile!

roddymcneil
roddymcneil  •  05 Noiembrie 2020, 11:42

Ca întotdeauna, Lucescu se leagă de arbitraj. El e permanent dezavantajat de arbitrii şi evident, merita mai mult. Narcisist!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează