INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CHELSEA - STEAUA 1-0

N-ai contract, nu eşti căpitan! » Tătăruşanu a pierdut banderola: Steaua a avut un lider-surpriză la Londra

Articol de - Publicat joi, 12 decembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 11 decembrie 2013 23:54

Fiindcă Tătăruşanu poate semna cu oricine din ianuarie, el a pierdut banderola în favoarea lui Pintilii.

Steaua a avut un lider-surpriză pe Stamford Bridge: Mihai Pintilii. Mijlocaşul venit de la Pandurii acum un an şi jumătate a purtat banderola de căpitan în locul suspendatului Bourceanu.

În mod obişnuit, Ciprian Tătăruşanu era vicecăpitanul campioanei, dar portarul a pierdut statutul din cauza refuzului de a semna prelungirea angajamentului cu Steaua.

Acordul goalkeeperului e scadent în vara anului următor şi de la 1 ianuarie el are dreptul să negocieze cu oricare club interesat de serviciile sale. Iar în iulie se va putea transfera gratis, dacă oficialii din Ghencea nu-l vor convinge între timp să semneze o nouă înţelegere şi să continue în roşu şi albastru.

Pentru Tătăruşanu, pierderea banderolei a fost vestea proastă dinaintea partidei cu Chelsea. Există şi o ştire bună pentru goalkeeperul "naţionalei" României: cu meciul disputat în Anglia, el a intrat în "top 10" al steliştilor cu cele mai multe jocuri disputate în cupele europene.

Are 43 de prezenţe, la egalitate cu Dorin Goian şi cu Laurenţiu Roşu. Clasamentul "militarilor" europeni e condus de către Lăcătuş, cu 72 de partide, iar Nicoliţă şi Ghionea completează podiumul cu 64, respectiv 55 de jocuri.

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Aclamat pe Stamford Bridge
Dan Petrescu a acceptat invitaţia lui Chelsea şi i-a salutat pe suporterii albaştrilor în pauza jocului. Fanii i-au scandat numele şi l-au aplaudat pe Petrescu, un jucător care a evoluat pentru "Blues" timp de cinci sezoane şi a cîştigat trei trofee: Cupa Angliei, Cupa Ligii Angliei şi Cupa Cupelor. A existat un articol cu "Bursucul" în programul de meci pe care clubul l-a editat. "Chelsea va fi campioană în acest sezon, aşa cred, deoarece Jose Mourinho este în continuare cel mai bun antrenor din lume", a declarat Dan pentru revista de 75 de pagini.

Tineretul a stat în peluză
La meci a asistat şi echipa sub 19 ani a Stelei, participantă în UEFA Youth League, varianta pentru juniori a Champions League. Puştii învinşi de formaţia similară a lui Chelsea cu 0-5 au stat într-o peluză a stadionului, într-un sector aflat deasupra celui pe care îl ocupa galeria roş-albaştrilor.

A debutat cel mai bătrîn!
Deja calificată în optimile de finală ale Ligii, Chelsea i-a oferit debutul în această competiţie portarului Mark Schwarzer. Goalkeeperul de 41 de ani şi 66 de zile e rezerva lui Petr Cech în mod normal. El a devenit cel mai bătrîn debutant din istoria Champions League. Dar nu este cel mai vîrstnic jucător care a evoluat în Ligă.

Îl depăşeşte tot un portar, italianul Marco Ballotta, fostul goalkeeper al Bresciei pe care o antrena Mircea Lucescu în anii '90. El a apărat poarta lui Lazio într-un joc din Champions cu Olympiakos (1-1) cînd avea 43 de ani şi 168 de zile!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  12 Decembrie 2013, 13:05
Postat de schafe pe 12 Decembrie 2013, 11:17

Nu are nicio vina tatarusanu. E jucator, incearca sa-si faca treaba cat mai bine. In schimb, asta e rasplata stanei. Si nu e singulara. Istoria e lunga si repetitiva.

Vrei sa iti arat ce pretuire are dinamo pentru piticul Petre al vostru? Cum a fost dat afara si injurat prin presa de "dinamovistii" negoita liceu la 32 de ani si unchiul tortionar? Sau cum este injosit dinu de ani de zile? Mai vrei si alte exemple? Si da, Petre al vostru si Dinu chiar sunt simboluri ale echipei, Tatarusanu e doar un portar mediocru fara mari performante la Steaua....deci, mai doresti sa vorbim de "apreciere" ?

cainelup
cainelup  •  12 Decembrie 2013, 12:51
Postat de mushu23 pe 12 Decembrie 2013, 12:39

care este echipa cu care tineti voi, bai analfabetule?Cand, la fiecare catel, aud ca tine ba cu Schalke, Chelsea, Stuttgart, Ajax, etc... Voi sunteti fani internationali, doar ca nu jucati prin Europa.Asa echipa, asa fani, asa conducere.Prosti facuti gramada.Or fi cativa tarani si ciori pe la noi, dar la voi, multi nu trec de 9 clase la liceu industrial.Voi nu sunteti oamnei rai, doar ca prostia va omoara !!

Ehei....cum incepe el imediat sa fie mojic. Deh, asa-i la stana. Hai, gata, detest polemicile, cand e vorba de marlani de teapa ta.

mushu23
mushu23  •  12 Decembrie 2013, 12:39
Postat de cainelup pe 12 Decembrie 2013, 12:26

N-ai stiut cum se zice "zdrentelor" in engleza, asa ca tot oaie ramai. Dar avem o echipa cu care tinem. Nu, nu e stoaia. Aia e tinta scarbei noastre.

care este echipa cu care tineti voi, bai analfabetule?Cand, la fiecare catel, aud ca tine ba cu Schalke, Chelsea, Stuttgart, Ajax, etc... Voi sunteti fani internationali, doar ca nu jucati prin Europa.Asa echipa, asa fani, asa conducere.Prosti facuti gramada.Or fi cativa tarani si ciori pe la noi, dar la voi, multi nu trec de 9 clase la liceu industrial.Voi nu sunteti oamnei rai, doar ca prostia va omoara !!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează