INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CHELSEA - PSG, ÎN TUR 1-2, AZI, 21:45, DOLCE 1, GSP.RO

Nu e Liga lui Zlatan » Ibrahimovici nu a cucerit niciodată Champions League și înscrie rar în fazele eliminatorii

Articol de - Publicat miercuri, 09 martie 2016 00:00

Ibrahimovici, golgeterul istoric al lui PSG, 12 titluri în carieră, nu a cucerit niciodată Champions și înscrie tot mai puțin în fazele eliminatorii ale Ligii.

Un geniu al fotbalului, Zlatan Ibrahimovici. Un tip născut să fie lider acest suedez de origine croato-bosniacă, atacant cu personalitate extraordinară și talent la fel de impresionant.

Dar, la 34 de ani, chiar 35 pe 3 octombrie, sfârșitul carierei e foarte aproape. Și are acum, la PSG (unde e golgeter all-time, cu 136 de goluri), ocazia să cucerească unicul trofeu important care-i lipsește: Champions League.

Dublă ratare dintr-un foc

A fost campion cu toate echipele, însă n-a câștigat niciodată Liga, nu a jucat nici măcar finala competiției. De două ori, a ratat-o din cauza strategiei neinspirate de mercato: a plecat de la Inter în 2009, exact înaintea sezonului când nerazzurrii au cucerit Europa cu Mourinho. Și, culmea neșansei, s-a transferat atunci la Barcelona, chiar în anul în care catalanii au pierdut CL. Au învins în 2009, au repetat victoria în 2011, însă nu și în 2010, cu Ibra.

Epuizat după grupe

L'Equipe a descoperit o explicație a faptului că Zlatan eșuează în Ligă. Scandinavul e foarte bun în grupele Champions, acolo atinge turația maximă, pentru ca apoi să-și epuizeze treptat energia, nereușind să-și mai influențeze echipele în fazele eliminatorii.

Și, astfel, vârful care are o medie de 0,5 goluri pe meci în grupe să nu mai adune decât 8 goluri în toate cele 37 de partide disputate în optimi, sferturi și semifinale!

În actualul sezon, Ibra a marcat de trei ori în 7 meciuri de Ligă. Unul singur în turul "optimilor". De el depinde dacă Parisul trece de Chelsea și dacă visul său se poate împlini în 2016. Ultimul său vis.

"Trebuie să fii prost ca să-i negi talentul lui Ibrahimovici, dar cifrele există. Are fizic, are talent, are experiență. E o problemă mentală. Se pune singur sub presiune"
Jonathan Zebina, fost coleg la Juventus

"Când trece de grupe, Zlatan devine nervos. E obsedat să fie salvatorul echipei. Și, când pierde, orgoliul său e afectat profund. Stă singur în vestiar și nu vorbește cu nimeni"
Taye Taiwo, fost coechipier la Milan

7cluburi a avut Ibrahimovici în carieră: Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG

372de goluri a marcat Zlatan în toate competițiile cu echipele sale de club (661 de meciuri)

27de trofee a cucerit internaționalul suedez la nivel de club (inclusiv 12 titluri de campion)

 grafic zlatan

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează