INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DECIZIE

OFICIAL: UEFA a aprobat utilizarea VAR în Champions League mai devreme decât era planificat

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 03 decembrie 2018 15:36

Comitetul Executiv al UEFA s-a reunit azi la Dublin și a hotărât utilizarea arbitrajului video în Liga Campionilor începând cu faza optimilor de finală ale acestui sezon.

În plus, VAR-ul va fi folosit și la finala Europa League din acest sezon, în fazele finale din Liga Națiunilor și la turneul final al Campionatului European U21.

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin, a declarat pe site-ul forului: "Suntem pregătiți sa folosim asistența video mai devreme decât era planificat, deoarece suntem convinși ca va reduce numărul deciziilor incorecte. Acest sistem va ajuta oficialii partidei și va aduce multe beneficii competițiilor noastre.”

Conform Marca, au existat 2 argumente decisive pentru această adoptare mai rapidă a VAR-ului: succesul utilizării tehnologiei la Campionatul Mondial și greșelile flagrante din ultima perioadă, precum penalty-ul primit de Manchester City cu Șahtior (6-0) la simularea lui Sterling.

Citește și:

Totti a făcut un scandal-monstru după remiza Romei cu Inter: "E o rușine!" 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează