INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Ofsaid semiautomat în Ligă » Poziția afară din joc detectată în 25 de secunde!

Ofsaid semiautomat în Ligă, Foto: Imago Images
Ofsaid semiautomat în Ligă, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 05 septembrie 2022 18:20 / Actualizat luni, 05 septembrie 2022 18:21

Inovația tehnologică va fi introdusă de UEFA și în Champions începând de mâine, mai devreme cu două luni și jumătate față de Mondialul din Qatar, cu aprobarea FIFA.

Încă un ajutor tehnologic vine în sprijinul fotbalului, mai devreme decât se anunțase. Mondialul din Qatar, programat abia spre sfârșitul anului, nu va fi prima competiție la care se va aplica, ci Liga Campionilor. 

UEFA a primit permisiunea de a implementa ofsaidul semiautomat, începând cu faza grupelor care debutează mâine, urmând să „dubleze” asistenții la situațiile de ofsaid la limită și să reducă timpii morți până la luarea unei decizii în situațiile litigioase. 

Mutare de titlu: Rădoi a transferat un mijlocaș din Liga 1
CSU Craiova
Mutare de titlu: Rădoi a transferat un mijlocaș din Liga 1

Vom avea reluări 3D

12 camere de luat vederi vor fi instalate pe stadioane, urmărind mingea, și 29 de puncte ale fiecărui jucător răspândite pe tot corpul de 50 de ori pe secundă, astfel încât să strângă 180 de milioane de cadre pe fiecare meci. O reluare 3D va fi generată pe ecran în puține secunde. 

Va fi consultat și VAR înainte de a se lua decizia finală, dacă e ofsaid sau nu, evident în fazele ce conduc la marcarea unui gol ori a unei situații majore, penalty sau eliminare. 

Poziția afară din joc detectată în 25 de secunde

Decizia definitivă va aparține tot VAR, iar suporterii vor avea ocazia să vizioneze reluările pe care s-a bazat. Cei din fața televizorelor mai întâi, apoi și cei aflați pe stadion, pe tabela electronică. FIFA se așteaptă ca timpul necesar să fie de 25 de secunde, astfel că jucătorii nu vor apuca să termine să se bucure după un gol. 

În prezent sunt pierdute 70 de secunde în medie pe VAR, dar analiza poate dura mai mult, până la câteva minute, prin analizarea liniilor trasate de computer.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Imagini incredibile de la ultimul meci al lui Beșiktaș » Un fan a intrat pe teren și a lovit mai mulți fotbaliști. Ce s-a întâmplat după aceea

Prețul stabilit de familia Glazer pentru a vinde Manchester United! Suma uriașă pe care trebuie să o plătească cei interesați

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează