INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BASAKSEHIR

Ovidiu Haţegan, „centralul” de la PSG - Istanbul Basaksehir, s-a mai aflat o dată într-un caz de rasism » Ce s-a întâmplat atunci

Ovidiu Hațegan
Ovidiu Hațegan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 decembrie 2020 10:45 / Actualizat miercuri, 09 decembrie 2020 19:48

Brigada de arbitri din România delegată la meciul dintre PSG și Istanbul Basaksehir se află în centrul unui scandal de proporții, după ce Sebastian Colțescu (43 de ani), arbitrul de rezervă, l-a numit „ăla negru” pe Pierre Webo (38), antrenorul secund la turcilor.

Aseară, cel care s-a aflat în centrul incidentelor a fost Sebastian Colţescu, însă „centralul” de ieri, Ovidiu Haţegan, a fost şi el implicat într-un caz asemănător. În urmă cu 7 ani, la un meci ŢSKA Moscova - Manchester City, suporterii ruşilor au imitat semnele făcute de o maimuţă, cu trimitere la mijlocaşul Yaya Toure.

Ovidiu Hațegan, implicat în alt episod cu tentă rasistă

Haţegan i-a solicitat observatorului de joc să demareze procedura de oprire a meciului, însă acesta a refuzat, susţinând că „aşa se bucură respectivii fani, nu e nimic rasist”. 

UEFA a deschis o procedură disciplinară, observatorul de joc a susţinut că arbitrul nu îi transmisese nimic, însă Haţegan a fost salvat de înregistrările convorbirilor. UEFA l-a absolvit de orice vină, dar l-a exclus pe observator din corpul său de supervizori.

Povestea carierei lui Sebastian Colțescu

De ocupație inginer, absolvent al Facultății de Electromagnetică, Sebastian a jucat fotbal înainte să devină „central”.

 „Am jucat la Electroputere Craiova, cu Dănciulescu și cu Claudiu Răducanu. Eu eram mijlocaș la închidere, însă am simțit că n-aș fi atins un nivel bun. Așa că am devenit arbitru la 19 ani. Ca jucător de fotbal n-aș fi ajuns niciodată la treapta pe care am urcat cu arbitrajul. Însă nu cred că pot să fac 10 la sută pentru arbitraj din cât mi-a dat mie meseria asta! Am văzut aproape toată Europa gratis datorită acestui job”, spunea arbitrul din Bănie în urmă cu mai mulți ani. 

17 aniau trecut de la debutul oficial al lui Sebastian Colțescu în Liga 1. A debutat pe 28 noiembrie 2003, la confruntarea Oțelul Galați - Gloria Bistrița 1-0

Citește mai multe știri despre incidentul rasist de la PSG - Istanbul Basaksehir:

VIDEO Dialog aprins între Thomas Tuchel și un jucător al lui Istanbul Basaksehir: „L-ai auzit să spună asta? Calmează-te” vs. „A recunoscut!”

Ministrul Ionuț Stroe, reacție fermă pe tema scandalului rasist din Liga Campionilor: „Îmi cer scuze în numele sportului românesc”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
pogo2020
pogo2020  •  09 Decembrie 2020, 16:11

Arbitrul nu trebuia penalizat sub nici o forma !!! *** *** *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează