INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  RUSIA

Pariul lui Lucescu la Zenit » Giuliano e în mare formă în Rusia: 7 meciuri, 7 goluri!

Giuliano plutește peste adversari la 3-0 cu Amkar, brazilianul marcând două goluri // FOTO Guliver/GettyImages
Giuliano plutește peste adversari la 3-0 cu Amkar, brazilianul marcând două goluri // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 24 septembrie 2016 00:00

Brazilianul Giuliano, pariul lui Lucescu în Rusia, are 7 goluri și 4 assisturi în acest start de sezon. De când a venit el, Zenit a reușit 6 victorii în 7 partide. Când mijlocașul n-a marcat, a fost egal.

Brazilienii i-au fost mereu aproape de suflet lui Mircea Lucescu. După ce a creat o adevărată școală carioca la Șahtior, antrenorul în vârstă de 71 de ani are un pariu sud-american și la Zenit.

L-a adus pe ultimii metri de mercato pe Giuliano Victor de Paula, jucătorul lui Gremio Porto Alegre, pe care Luce îl cunoștea de la Dnepr. Calități tehnice foarte bune, viziune și orientare pe teren extraordinare. Și inspirat la finalizare.

"Am vrut să-l transfer și în Ucraina"

A plătit 7 milioane de euro și a profitat de calitățile lui într-un timp record. Instantaneu! După un dublu 0-0 în primele etape, fără mijlocașul născut la Curitiba, albaștrii și-au luat zborul, iar numărul 7 a început să dea goluri la foc automat.

Când el a înscris, Zenit a câștigat 6 partide din 6 în toate competițiile, marcând în total 24 de goluri, o medie de 4 reușite pe meci! Giuliano a punctat de șapte ori: 5 în campionat, unul în Europa League și altul în Cupa Rusiei.

Ultimul, la 5-0 cu Tambov, o execuție specială, cu călcâiul de la marginea careului mic. Într-un singur joc nu a punctat și a fost doar egal cu ȚSKA Moscova, 1-1.

"Îl știam de când era în Ucraina. Am vrut să-l transfer și la Șahtior, dar nu s-a putut atunci", spune Lucescu. "Sunt bucuros că am reușit să-l aduc aici. E pariul meu și nu-l pot pierde".

"Două luni am discutat cu șefii lui Zenit pentru a-i convinge să-l ia pe Giuliano. Ei nu-l cunoșteau și nu-l voiau. Am făcut bine că am insistat"
Mircea Lucescu, antrenor Zenit

20.500.000 €a investit Zenit în vară pentru achiziții: Novoselțev (10), Giuliano (7) și Mak (3,5); a vândut jucători de 83,8 milioane

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează