INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER - REAL MADRID

Pep Guardiola, înaintea revanșei cu Real Madrid: „Dacă aș fi știut secretul lor, aș fi încercat să copiez metoda”

Pep Guardiola speră să se califice în a doua sa finală de Champions League cu Manchester City.
Pep Guardiola speră să se califice în a doua sa finală de Champions League cu Manchester City.

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2023 21:38 / Actualizat marti, 16 mai 2023 21:39

Pep Guardiola speră să se califice în a doua sa finală de Champions League cu Manchester City. Trebuie să treacă însă de Real Madrid, formația care i-a eliminat pe „cetățeni” sezonul trecut. „Chiar dacă vom câștiga sau nu Liga, moștenirea există. Am avut o perioadă al naibii de bună aici", a declarat managerul spaniol.

  • Manchester City - Real Madrid se joacă miercuri, de la ora 22:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe DigiSport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. În tur, scorul a fost 1-1.
  • Învingătoarea o va înfrunta în finala Ligii Campionilor pe AC Milan sau Inter Milano. „Nerazzurrii” au câștigat prima manșă cu 2-0.
Scandal teribil la Buzău - Oțelul » Dorinel Munteanu și Adrian Mihalcea, aproape de bătaie! Înjurături incredibile: „Nu mi-e teamă”
Buzău - Oțelul 1-0
Scandal teribil la Buzău - Oțelul » Dorinel Munteanu și Adrian Mihalcea, aproape de bătaie! Înjurături incredibile: „Nu mi-e teamă”

Pep Guardiola e mereu puternic la conferințe, cuvintele lui au impact și sunt preluate în lumea întreagă. Înaintea revanșei cu Real Madrid, din semifinalele Champions League, managerul lui Manchester City le-a vorbit jurnaliștilor în sala de presă a academiei „cetățenilor”.

Pep Guardiola, declarații înainte de Manchester City - Real Madrid

De la început, a fost foarte clar: „Chiar dacă vom câștiga sau nu Liga, moștenirea există. Am avut o perioadă al naibii de bună aici". Ce înseamnă această moștenire pentru Guardiola? „Ceea ce își amintesc oamenii. Jocul, golurile, trofeele. E ca o carte bună". 

11 trofee cucerite din 2016, de când a venit tehnicianul catalan. Și pot fi 14, în cazul în care City face „tripla" Premier League - FA Cup - Champions League în acest sezon. „Poate că restul Europei nu vede asta, dar aici noi chiar am trăit o perioadă de calitate. Iată moștenirea!".

Pep Guardiola: „Explicația succesului lui Real e în jucători”

Întrebat de ce Madridul este atât de valoros în Ligă, câștigând 14 cupe cu urechi mari (record continental), Pep a răspuns: „Nu știu. Dacă aș fi știu, aș fi încercat să le copiez metoda. Dar aș spune că explicația e în jucători, Real a avut mereu fotbaliști de nivel foarte înalt. Când am învins cu Barca am făcut-o datorită jucătorilor extraordinari”.

Pep Guardiola: „Multe lucruri apar în meci fără să le putem controla”

Cum vede Guardiola returul? „Aș semna să repetăm acel 4-3 de anul trecut. Uneori, jocul dictează. În această competiție, multe lucruri apar în meci fără ca jucătorii sau antrenorii să le poată controla. Noi avem un plan, dar și Real va avea un plan. Va trebui să reacționăm rapid dacă situația nu ne va fi favorabilă”.

În semifinalele 2021-2022, City a câștigat cu 4-3 în tur, pe „Etihad", și a condus la Madrid cu 1-0 până în minutul 90. A pierdut însă, 1-3 în prelungiri, iar Real a cucerit trofeul.

Pep Guardiola: „Vom suferi, de aceea e important să rămânem uniți”

Nu a dorit să dezvăluie ce plusuri va aduce echipei mâine. „Nu vă zic. Totuși, nu va fi nimic special. Trebuie să fim mai relaxați și jocul nostru să fie mai fluid". Știe că „vom suferi, de aceea e important să rămânem uniți. Fanii vor fi alături de noi, sunt sigur de asta. În clipele grele, nu ne vor lăsa singuri".

Am jucat zece semifinale și am pierdut șapte. Știu ce înseamnă, dar sunt multe lucruri pe care nu le poți controla în lumea fotbalului.
Pep Guardiola, manager Manchester City

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ancelotti s-a enervat cum a ajuns în Anglia » Real Madrid, blocată 40 de minute la aeroport
Manchester City - Real Madrid
Ancelotti s-a enervat cum a ajuns în Anglia » Real Madrid, blocată 40 de minute la aeroport
Guardiola s-a luat pe teren de Yerri Mina » Ce i-a reproșat la meciul lui Manchester City: „Este inutil!”
ANGLIA
Guardiola s-a luat pe teren de Yerri Mina » Ce i-a reproșat la meciul lui Manchester City: „Este inutil!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează