INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DINAMO KIEV - JUVENTUS 0-2

DINAMO KIEV – JUVENTUS 0-2. Pirlo s-a înclinat în fața lui Lucescu: „E persoana care a jucat un rol fundamental în biografia mea”

FOTO: Reuters +46   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 21 octombrie 2020 10:44 / Actualizat miercuri, 21 octombrie 2020 11:03

Mircea Lucescu a avut nu mai puțin de 10 jucători (dintre care 8 titulari) debutanți în grupele Champions League, pierzând cu Dinamo Kiev, 0-2 în fața lui Juventus.

Ce paradox la Dinamo Kiev! Mircea Lucescu a devenit marți, la 75 de ani, două luni și 21 de zile, cel mai în vârstă antrenor din istoria grupelor Champions League, aflat în Top 5 al tehnicienilor cu cele mai multe meciuri în competiție (135), iar zece dintre jucătorii săi folosiți împotriva lui Juventus, opt titulari și două rezerve, erau debutanți în seriile Ligii! 

În formula de start, doar Sidorciuk, Țigankov și Buialski mai evoluaseră atât de sus, plus Verbici și Garmaș, veniți de pe bancă.

„Greșeli din cauza lipsei de experiență"

Tocmai această diferență de vârstă (24,3 ani media ucrainenilor - 27,8 ani media italienilor) și meciuri în Ligă a fost decisivă.  „A câștigat echipa mai puternică, mai experimentată. Noi am primit două goluri după greșeli făcute tocmai din cauza lipsei de experiență", a analizat „Il Luce".

„Am trecut «botezul focului» tot în prezența lui Lucescu"

Chiar și învins, Lucescu rămâne nu doar cu revenirea lui în grupele Ligii, după cinci ani, ci și cu debutul lui Andrea Pirlo ca antrenor în Champions. El l-a promovat ca fotbalist la seniori, în 1995, la Brescia, la doar 16 ani, și împotriva lui a disputat primul meci în Ligă în noua carieră.

„Lucescu este, cu adevărat, persoana care a jucat un rol fundamental în biografia mea", i-a mulțumit italianul în vârstă de 41 de ani. „M-a învățat ce înseamnă să fii jucător profesionist. Îi datorez foarte mult. Iar acum, tot în prezența lui, am trecut «botezul focului». Sunt fericit că el a fost de față, îl respect mult". 

1 estenumărul înfrângerilor lui Mircea Lucescu în 12 meciuri oficiale la Dinamo Kiev (9 victorii și două egaluri)

5,5a fost nota primită de "Il Luce" în Gazzetta dello Sport pentru acest meci; Corriere i-a dat 5 (Pirlo a avut 7 în ambele)

3 antrenoriau câștigat în deplasare la debutul cu Juventus în Ligă: Lippi (1995), Capello (2004) și Pirlo (2020)

Maestrul depășit de discipol. A fost trădat de unii dintre jucătorii săi, mai ales de Supriaga. Cei care au intrat în repriza a doua, Gerson, Popov și Verbici, au părut mai buni decât titularii. Ar fi trebuit să joace de la început în 4-2-3-1 
- Gazzetta dello Sport, cotidian italian

Prea puțin timp de 70 de minute. Apoi, când s-a decis să trimită echipa în atac, a primit al doilea gol 
- Corriere dello Sport, cotidian italian

 Primul punct pozitiv: acești jucători s-au calificat în grupele Ligii Campionilor și echipe ca Juventus și Barcelona vin la Kiev. Al doilea punct pozitiv: majoritatea tinerilor noștri de-abia au părăsit academia și au jucat de la egal la egal cu asemenea adversari 
- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

VIDEO Mircea Lucescu: „Am inventat un mod aparte de a antrena! Asta trebuie să faci pentru performanță și rezultate!"

Citește mai multe știri din Champions League: 

Înfrângerea lui Mircea Lucescu împotriva lui Juventus, analizată de presa din Ucraina: „O palmă în figură. Mai mult șah decât fotbal”

Mircea Lucescu, prima reacție după eșecul cu Juventus » Două puncte pozitive: „Primul a avut loc înainte de meci”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
dreak
dreak  •  21 Octombrie 2020, 14:06
Postat de andrei.f pe 21 Octombrie 2020, 11:18

Lucescu va pleca în curând cu coada între picioare !

Deocamdata antreneaza in Liga Campionilor. Antrenorii vostri nici macar in aia a camilelor nu pot...

1735457746481229
Alexandru Nica  •  21 Octombrie 2020, 11:45
Postat de andrei.f pe 21 Octombrie 2020, 11:18

Lucescu va pleca în curând cu coada între picioare !

Si tu ce realizezi cu acest comentariu? Comentator de fotoliu. Lucescu a realizat ceva in fotbal, un fotbal bantuit de gloabele care il comenteaza si se dau atotstiutoare, cine vine din urma? Praful. Sa multumim fotbalului romanesc ca "livreaza" in continuare specialisti de talie mondiala: AMP - impresar mondial, Reghe - antrenor de EPL, Sumudica - circarcul unei modeste echipe din Turcia, Radoi - selectioner cu 2 clase, Gigi - patronul preafericit iluminat, Dinamo - selectionata Ligii a-4-a din Spania si tot asa.

andrei.f
andrei.f  •  21 Octombrie 2020, 11:18

Lucescu va pleca în curând cu coada între picioare !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează