INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER CITY - REAL MADRID

MANCHESTER CITY - REAL MADRID. Povestea demnă de film a jucătorului lui City: se trezea la 4 dimineață, provine dintr-o familie săracă și toți îl strigau ironic „Grasul"

Ederson are o poveste incredibilă // FOTO: Guliver/GettyImages +16   FOTO
Ederson are o poveste incredibilă // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 05 august 2020 11:55 / Actualizat joi, 06 august 2020 09:59

Ederson, portarul lui Manchester și gardianul lui Pep Guardiola împotriva lui Real Madrid, provine dintr-o familie săracă din Brazilia, deține recordul „Guinness Book” pentru cea mai lungă degajare și nu se teme de nimic.

  • Manchester City – Real Madrid se joacă vineri, de la ora 22:00, în returul optimilor UEFA Champions League. Partida va fi liveTEXT, VIDEO și FOTO pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport 1, Digi Sport 1 și Look Plus. 
  • În tur, la Madrid, City a câștigat cu 2-1

Real trebuie să înscrie cel puțin două goluri pe Etihad pentru a spera la prezența în Final Eight-ul Ligii, dar va avea în față pe unul din cei mai scumpi portari din istoria fotbalui. Ederson nu e doar gardianul lui City, ci și o figură fascinantă, cu o poveste de viață extraordinară. Brazilianul, ce va împlini 27 de ani în 12 zile, a fost decisiv pe Bernabéu în planul tactic câștigător (2-1), cu lansări precise pentru Gabriel Jesús. Puțină lume știe însă că, la nouă ani, el ura să devină goalkeeper!

„Îl prinzi doar cu taxiul"

„«Nu-mi place deloc, eu vreau să joc la locul meu, pe stânga» îmi repeta. Era normal ca la vârsta aceea, ca orice copil, să viseze să dea goluri, să fie jucător de câmp", povestește, pentru Marca, Gilberto Lopes, care l-a descoperit la Sao Paolo și a insistat să rămâne în spate. „Era foarte slab, iar colegii îl ironizau strigând «Grasul». Lovea însă mingea foarte tare, cu tehnica nu stătea prea bine. Compensa la viteză, trebuia să chemi un taxi să îl prinzi. Până la urmă, a acceptat postul".

Marca din degajare!

Ederson provine dintr-o familie săracă și a crescut într-un cartier unde multe case nu aveau nici acoperiș. Uneori, se trezea la 4 dimineața, să-și ajute tatăl la cărat lădițele cu fructe pentru piață. Nu a uitat însă de unde-a plecat ca să fie cumpărat de șeicii lui City, pentru 40 de milioane €, în 2017. Piciorul stâng a fost mereu o armă de temut. Marca goluri la antrenament din degajări! Așa a intrat în Guinness World Records, șutând mingea la 35 cm peste bariera fixată la 75 de metri!

Album viu de tatuaje

Calitățile fizice sunt dublate de o ambiție și un curaj ieșite din comun. „Atuul său principal este că niciodată nu s-a temut de nimic. Nici să înfrunte, la 10 ani, adversari mai mari sau când i-am zis că îl duc la Sao Paulo", explică Gilberto Lopes. Acolo l-a și descoperit un scouter trimis de Jorge Mendes. 

Mentorul său îi reproșează doar un lucru: „Are prea multe tatuaje. Mai mult de 30, de la gât până la glezne, parcă e un album viu. Amintiri de familie, imagini, mesaje religioase, stema Benficăi și trofeul pentru titlul cucerit, anul nașterii... Visează să-și tatueze Champions League." 

28 de goluria primit Ederson în 42 de meciuri în acest sezon. A închis poarta lui City în 20 de partide

56 de milioane €e cota de piață a lui Ederson pe Transfermakt. E al cincilea în lume după Oblak, Alisson, Ter Stegen și Courtois

Citește mai multe știri din fotbalul european: 

Ajax are anticorpi COVID-19 » 13 din 19 colegi ai lui Răzvan Marin și membri ai staffului au trecut prin boală

Călătorie în pandemie » Măsuri extreme de siguranță luate înainte de Manchester City - Real Madrid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează