INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - LIVERPOOL (1-3; ÎN TUR 0-0)

Premier League conduce Europa » E a treia oară în istorie când se întâmplă asta

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2019 12:14

Jurgen Klopp ştie cum e să triumfi pe terenul lui Bayern, de pe vremea derbyurilor Bundesligii cu Dortmund, şi acum repetă lovitura în Liga Campionilor, scor 3-1. A cincea oară când se impune la Munchen.

„Am impresionat o echipă mare. E mereu greu să joci aici şi nu te poţi relaxa o clipă într-un astfel de meci. Am câştigat meritat şi sunt atât de mândru de băieţi. Nu voiam atât s-o bat pe Bayern, cât s-o fac cu Liverpool. E încă o noapte magică. Sunt convins c-am făcut fericiţi mulţi fani ai Borussiei şi dac-am putut să-i ajut mă bucur mai tare”, a spus managerul neamţ.

Au jucat finala la primele două pokere

„Dubla” lui Sadio Mane, omul meciului miercuri seară, şi golul lui Van Dijk, imperial în defensivă, însă şi letal la fazele fixe, au făcut ca finalista din 2018 să completeze careul englez în "sferturi".

Cele două formaţii din Manchester (altă premieră), United şi City, Tottenham şi Liverpool vor fi în urna de la Nyon mâine pentru a-şi afla adversarele.

De un deceniu n-a mai avut Premier patru reprezentante în primele opt ale continentului. E a treia oară în istoria competiţiei cu Albionul la putere. În 2007-'08, a fost finală sută la sută, cu învingătoare United la penaltyuri contra lui Chelsea. Iar în ediţia succesivă, "diavolii" pierdeau trofeul Ligii cu Barcelona.

7 din cele 8 finale ale Ligii disputate între 2004-2005 şi 2011-2012, dintre care cinci la rând, au avut cel puţin o echipă engleză. În ultimii şapte ani însă, doar Liverpool a jucat pentru trofeu

40 de calificări în "sferturi" au reuşit cluburile din Premier în ultimele două decenii. Conduc cele spaniole, cu 44, câte au italienii şi germanii împreună. Doar englezii au dus patru în "sferturi"

6 ediţii consecutive ale Ligii au avut trei echipe spaniole în "sferturi". Seria şi hegemonia Primerei Division s-au rupt în acest sezon, doar Barca supravieţuind

„Bayern nu ne-a dominat deloc. Până la acest meci nu ne-am apărat bine în deplasare în această ediţie, dar acum am reuşit şi puteam marca mai multe goluri. Ne-am întors ca o forţă pe harta fotbalului internaţional”  Jurgen Klopp, manager Liverpool

„Am jucat prea defensiv, ne-am apărat prea jos, în ambele meciuri, nu ne-am asumat riscuri şi nu ştiu de ce. Am adus prea puţini oameni în faţă pentru a ne crea ocazii. Nu s-a văzut deloc în retur că am jucat acasă” Robert Lewandowski, atacant Bayern

Citește și:

BAYERN - LIVERPOOL 1-3 // Bild dă de pământ cu echipele germane: „Suntem în lumea a doua!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
10210427042056439
Costelus Cas  •  14 Martie 2019, 14:16

Bagi bani, mai devreme sau mai tarziu apar si rezultatele. Esti zgarcit, esti eliminat devreme. Ultimele 2 mari transferuri ale lui Liverpool au fost Van Dy si Allison (80 milioane fiecare), plus fotbalisti de 50 mil( Fabinho, Keita). Ultimele 2 mari transferuri ale lui Bayern au fost Renato Sanchez (35 milioane) si Toliso (42 milioane). Plus diferenta la salarii. Cand o sa cumpere 2 fotbalisti pe an de 80-100 milioane, atunci sa mai spere Bayern la UCL.

magic4ever
magic4ever  •  14 Martie 2019, 13:23

Fraieri rau cei de la Bayern in frunte antrenorul lor limitat si fricos Kovac...Liverpool a pierdut toate meciurile din grupa in deplasare si nici in campionat nu a mai castigat in deplasare din ianuarie si Bayern in loc sa atace in valuri joaca la ciupeala si mai si gafeaza Neuer ca un amator....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează