INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA

UEFA, proceduri disciplinare contra rebelilor Super Ligii » Spaniolii dezvăluie ce riscă Real, Barça și Juve

Agnelli și Elkan (Juventus), doi dintre artizanii înfințării Super Ligii Europei. // Foto: Getty Images
Agnelli și Elkan (Juventus), doi dintre artizanii înfințării Super Ligii Europei. // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 26 mai 2021 10:46 / Actualizat miercuri, 26 mai 2021 10:54

Real Madrid, Barcelona și Juventus, cluburi care încă nu s-au retras din proiectul lansat în aprilie, sunt anchetate de Comitetul de Etică pentru o „potențială încălcare a regulamentelor UEFA”.

Continuă războiul dintre UEFA și cluburile care au încercat secesiunea prin înființarea European Super League. Forul de la Nyon nu se rezumă doar la sancțiunea financiară contra rebelilor ce nu au renunțat la proiect. 

Real Madrid, Barcelona și Juventus sunt, de marți, anchetate de Comitetul de Etică pentru o „potențială încălcare a regulamentelor UEFA". Și riscă, potrivit AS, excluderea pentru următoarele două sezoane din Liga Campionilor! Celelalte opt echipe fondatoare, care s-au retras imediat, vor scăpa de consecințe ulterioare.

„Poziție dominantă și abuz de putere"

Spaniolii scriu că inspectorii lui Aleksander Čeferin ar fi găsit indicii suficiente pentru suspendarea ce va fi analizată de un comitet format din 20 de membri. 

În același timp, cele trei cluburi s-au adresat justiției și acum câteva zile Curtea Comecrială nr. 17 din Madrid a trimis speța către Curtea de Justiție a Uniunii Europene, pentru a clarifica dacă UEFA și FIFA se fac vinovate de „poziție dominantă și abuz". Au obținut, practic, un ordin judecătoresc, prin care deocamdată se protejează în fața amenințărilor de orice fel de la Nyon și Zurich.

Profită Sociedad, Betis și Napoli?

Postul de radio Cadena Ser confirmă că intențiile UEFA sunt foarte serioase și Real, Barça și Juventus ar putea fi înlocuite de Real Sociedad, Betis Seviila (locurile 5-6 în LaLiga) și Napoli (locul 5 în Serie A).

Citește și alte știri:

Ar fi șocul verii! Gareth Bale ar vrea să se retragă după EURO » Lasă fotbalul pentru golf?

Man și Mihăilă vor avea un nou antrenor la Parma » D'Aversa le-a spus adio, după retrogradare

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ripensistu
ripensistu  •  26 Mai 2021, 17:41

Ar fi un miracol sa ii condamne.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează