INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - MANCHESTER CITY 1-2

PSG, dezastru acasă, dar excelentă în deplasare! Neymar aprinde speranța: „1% din șansă, 99% din credință”

PSG, dezastru acasă, dar excelentă în deplasare! Neymar aprinde speranța: „1% din șansă, 99% din credință”
PSG, dezastru acasă, dar excelentă în deplasare! Neymar aprinde speranța: „1% din șansă, 99% din credință”

Articol de - Publicat joi, 29 aprilie 2021 11:58 / Actualizat joi, 29 aprilie 2021 13:12

PSG are opt înfrângeri pe Parc des Princes în acest sezon, ca niciodată în ultimii 14 ani! Însă au câștigat în deplasare și cu Barcelona (4-1), și cu Bayern (3-2). Două rezultate cu care roș-albaștrii s-ar califica marți, cu Manchester City, în a doua finală de Champions League.

PSG e ca într-un montagne russe în acest sezon. Sus, jos, sus, jos. Iar acasă a fost mai mult jos, așa cum s-a întâmplat și miercuri. 1-2 la final cu Man. City, după un sfert de oră cumplit (64-77), cu două goluri primite din cauza propriilor erori (Navas la primul, cuplul Kimpembe-Paredes la al doilea) și eliminarea lui Gueye.

PSG, fără victorie 3 jocuri la rând în Liga Campionilor la Paris!

Statistica de pe "Parc des Princes" nu e deloc bună în 2020-2021, cifrele din L'Équipe provocându-i dureri de cap lui Pochettino:

- Opt înfrângeri în actuala stagiune pe teren propriu, cinci în Ligue 1 (0-1 cu Marseille, 0-1 cu Lyon, 0-2 cu Monaco, 1-2 cu Nantes, 0-1 cu Lille), trei în Champions (1-2 cu Man. United, 0-1 cu Bayern, 1-2 cu Man. City), ceea ce nu s-a mai văzut la Paris din 2006-2007, cu patru ani înainte să apară proprietarii din Qatar. Eșecuri în partide extrem de importante, în care nu a înscris niciodată mai mult de un gol.

- Nu a câștigat niciunul din ultimele trei meciuri acasă, o premieră negativă în istoria sa în cupele europene (1-1 cu Barcelona, 0-1 cu Bayern, 1-2 cu City), pierzând de două ori la rând, precum în decembrie 2017 - martie 2018.

- Trecuseră 17 ani de când nu mai primise două goluri după șuturi din afara careului în aceeași confruntare în Ligă (septembrie 2004, cu Chelsea).

- Primul gol încasat din lovitură liberă directă în ultimii patru ani. Precedentul, reușit chiar de Neymar, în tricoul Barcelonei, la acel 1-6 pe "Camp Nou", în returul "optimilor", în martie 2017.

Neymar nu a mai înscris de 8 meciuri în Champions League!

Chiar Neymar îi îngrijorează pe parizieni. Are sclipiri geniale, dar nu a mai înscris deloc la roș-albaștri în ultimele opt meciuri eliminatorii din Champions! De la reușita cu Dortmund, 2-0 în martie 2020, în manșa secundă a "optimilor", nimic, zero!

Și totuși, Pochettino are și un motiv de speranță. În acest sezon, PSG a jucat mai bine în deplasare, mai ales în Ligă. Câștigând de fiecare dată după faza grupelor: 4-1 la Barcelona, 3-2 la München, cu Bayern. Rezultate care au ajutat-o să treacă mereu mai departe.

PSG, după modelul Ajax?

Până acum, o singură echipă, din zece, s-a calificat în CL după 1-2 acasă în tur. Ajax, în fața lui Real, în "optimile" 2018-2019. 4-1, victorie obținută și de PSG în acest sezon în Spania. Pe "Camp Nou". Nu e imposibil.

Neymar rămâne optimist. "Am pierdut o luptă, dar războiul continuă. Eu cred în echipa mea. Și cred că putem fi mai buni decât am fost în tur", a comentat brazilianul pe Twitter. Finalul: "1% din șansă, 99% din credință".

Mbappe, mai puține atingeri decât portarul lui City!

E limpede. Miercuri nu a fost seara lui Kylian Mbappé. În fața lui City, nu a tras nici măcar un șut la poartă, ca niciodată în întreaga sa carieră într-o partidă jucată în Champions League. Și, tot acum, pe "Parc des Princes", atacantul lui PSG a atins mingea mai puțin decât portarul adversarilor. KM7, de 30 de ori, Ederson, una în plus. 31!

Arsene Wenger: „E inacceptabil”

Arsene Wenger, cel mai faimos manager din istoria lui Arsenal (22 de ani la clubul londonez), îi critică pe jucătorii lui PSG pentru golul primit din lovitură liberă, la șutul lui Mahrez. "Doi jucători s-au întors cu spatele în zid. Paredes și Kimpembe. De ce să pui un om culcat sub zid, dacă alții deschid zidul singuri? La acest nivel, e inacceptabil, dar nu e prima oară când văd așa ceva", a declarat francezul. Verratti a stat degeaba în spatele barierei, pentru a bloca o eventuală minge la firul ierbii. Nu a ajutat cu nimic.

În a doua repriză, PSG a trecut pe modul defensiv, nu a mai apărut în atac, poate pentru că jucătorii săi nu mai puteau păstra acel ritm. La 1-1, s-au prăbușit, devenind emoționali și agresivi, în sensul rău al cuvântului
- Arsene Wenger, fost manager la Arsenal

0 victoriiare Paris Saint-Germain în patru confruntări europene cu Manchester City (două înfrângeri, două egaluri)

1 șuta tras PSG în repriza secundă cu Man. City. Nu i se mai întâmplase din aprilie 2016, 0-1 cu City, în returul "sferturilor" CL

2 cartonașe roșiia primit Idrissa Gueye în actuala ediție a Ligii; primul jucător în ultimii 8 ani cu două eliminări într-un sezon

VIDEO Ce i-a lipsit lui Costel Pantilimon pentru a se impune la Manchester City

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ianis Hagi, pe prima pagină în Spania » Dorit de o echipă calificată în Champions League: „E pregătit pentru transfer”

VIDEO Fanii AS Roma, spectacol înainte de meciul cu Manchester United!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
melcul_furios
melcul_furios  •  29 Aprilie 2021, 15:59
Postat de George George pe 29 Aprilie 2021, 14:26

In repriza a doua, PSG n-a mai contat aproape deloc in atac si, colac peste pupaza, au incasat 2 goluri stupide! In meciurile pierdute pe teren propriu, Mbappe' a avut evolutii palide; totusi, se concentreza mai bine in deplasare si, mai ales, in meciuri cu miza, cum au fost cele cu Barcelona si cu Bayern! Ambele semifinale se joaca inca, fiind posibile orice rezultate!

Se omite un aspect - jucau in deplasare prima oara si apoi acasa, unde aveau deja avantaj si nu trebuiau decat sa se apere. Ei bine, acum o sa fie exact invers, ei sunt aia care trebuie sa inscrie si nu 1 ci 2 goluri, fapt ce e cam greu cu City. Practic in repriza a doua City s-a desfacut putin ceea ce a facut inutil stilul de atac rapid/contra atac al lui PSG si in plus s-au aparat corect la Neymar si Mbappe, cate 2-3 oameni in zona fara atac direct asa ca degeaba driblau ei ca nu puteau trece. Sa nu uitam de Walker care e foarte rapid si l-a calmat pe Mbappe. City are sanse foarte mari sa se califice, nu e chiar asa deschis nimic.

107889588095945
George George  •  29 Aprilie 2021, 14:26

In repriza a doua, PSG n-a mai contat aproape deloc in atac si, colac peste pupaza, au incasat 2 goluri stupide! In meciurile pierdute pe teren propriu, Mbappe' a avut evolutii palide; totusi, se concentreza mai bine in deplasare si, mai ales, in meciuri cu miza, cum au fost cele cu Barcelona si cu Bayern! Ambele semifinale se joaca inca, fiind posibile orice rezultate!

enigmaticul
enigmaticul  •  29 Aprilie 2021, 13:54

Ăștia se considerau deja campioni, când au învins Barcelona(mai ales gorila cea mică de ”Mape”!! Trebuie să-și vadă de lungul nasului, că nu-i bat ei pe City, la ei acasă, mai ales dacă vor juca ca în tur. Arăboiul poate să mai pompeze 1 mld. că tot nu va lua UCL. Sunt echipe mult mai titrate, la nivel de continent. Nu întotdeauna banii vorbesc.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează