INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - UNITED 1-3

PSG - UNITED 1-3 // Buffon e blestemat! Nu poate câștiga Liga: „Să joci cu el e mai mult o alegere politică decât sportivă”. Nota 2 în L'Équipe!

Gianluigi Buffon în PSG - United 1-3 // FOTO: Reuters
Gianluigi Buffon în PSG - United 1-3 // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 07 martie 2019 10:43

Gianluigi Buffon, 41 de ani, a plecat de la Juventus, unde pierduse trei finale de Champions League. Și a ajuns la PSG, unde iese din ”optimi” după 1-3 cu Manchester United. Dar miercuri el a gafat la golul doi al britanicilor. 

Anul trecut, Buffon s-a oprit în "sferturi", cu Juventus. Pentru el, nu exista decât un vinovat: arbitrul Michael Oliver, care i-a oferit un penalty Realului în minutul 90+3, când Juventus conducea cu 3-0 pe "Bernabéu" și se pregătea de prelungiri.

Uriașul portar italian nu putea accepta să piardă astfel încă o ocazie de a rata trofeul cu urechi mari. A urmat un atac neașteptat de agresiv din partea lui: "Acest arbitru are un sac cu rahat în loc de inimă. Un animal".

Mingea alunecoasă l-a păcălit

La 40 de ani, s-a mutat la Paris. După trei finale de Ligă pierdute, spera să-și împlinească visul alături de Neymar. Dar miercuri, tot o lovitură de pedeapsă acordată în prelungiri i-a blocat calea. Nu a mai reacționat exploziv. Și el gafase la un gol, provocând căderea lui PSG.

În minutul 30, la 1-1, scor bun pentru parizieni, Buffon a scăpat în față mingea șutată de Rashford. A fost derutat de balonul alunecos, care atinsese gazonul ud în fața lui. Iar Lukaku nu putea rata.

"Să joci cu Buffon în locul lui Areola a fost mai mult o alegere politică decât sportivă", l-a criticat Vince Duluc, redactor șef la L'Équipe. Ziar care i-a dat cea mai mică notă. 2!

Buffon a părăsit terenul cu capul plecat. Plângea, dar lacrimile dispăreau printre picăturile de ploaie.

Trei finale de Ligă pierdute de Buffon

2003: 0-0, 2-3 la penaltyuri cu AC Milan
2015: 1-3 cu Barcelona
2017: 1-4 cu Real Madrid

Și-a prelungit contractul

Chiar înaintea revanșei cu Manchester, Buffon a ajuns la un acord pentru un nou contract cu PSG. Până în 2020, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Știrea a fost dezvăluită de Sky Italia, unde lucrează iubita portarului, Ilaria d'Amico. Italianul ar avea atunci 43 de ani.

VIDEO cu rezumatul meciului PSG - Manchester United 1-3

Vezi și: PSG - UNITED 1-3 // S-a săturat! Cel mai dramatic scenariu după dezastrul cu United: Neymar, OUT de la PSG!?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
dinamovist_1994
dinamovist_1994  •  07 Martie 2019, 18:48

O gluma de portar.

986379311381755
Lengyel Adrian  •  07 Martie 2019, 14:31

Poate ca a pariat iar ca ia doua goluri (n-ar fi prima data)...

digei
digei  •  07 Martie 2019, 13:36

Asta e frumusetea numarul unu a fotbalului si-l face atractiv aducand automat si audiente record. Cand o echipa de vedete cu foarte multi bani este invinsa, umilita, de o alta cotata mai slab. Valabil pentru toate competitiile.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează