INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SCOȚIA

Ianis Hagi poate înfrunta campioana României » Cum arată traseul din Liga Campionilor

Ianis Hagi, campion cu Glasgow Rangers FOTO Imago
Ianis Hagi, campion cu Glasgow Rangers FOTO Imago

Articol de - Publicat luni, 08 martie 2021 10:25 / Actualizat luni, 08 martie 2021 11:54

Rangers a cucerit titlul cu numărul 55 în Scoția, primul după 10 ani de secetă pentru cea mai titrată echipă din competiția internă. După câștigarea campionatului, formația pregătită de Steven Gerrard și-a asigurat calificarea în Liga Campionilor, unde va reveni după un deceniu de pauză.

Ultima dată când Rangers a jucat în Liga Campionilor a fost în sezonul 2010/11, când a fost eliminată de Malmo în turul trei preliminar (0-1 pe Ibrox Stadium și 1-1 pe Swedbank Stadium). La „The Gers” evolua și Dorin Goian, care a plecat din Glasgow după ce Rangers a intrat în faliment.

Rangers poate întâlni campioana României în preliminariile Ligii Campionilor

Ianis Hagi și colegii lui vor începe aventura europeană din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. După victoria cu Antwerp din turul „16-imilor”, scor 4-3, Rangers și-a asigurat statul de cap de serie în turul 3, unde va evolua pe ruta campioanelor. În caz că trupa de pe Ibrox se va califica în play-off, va fi, cel mai probabil, în urna a doua la tragerea la sorți.

În turul 3, Rangers poate întâlni și campioana României. În acest moment, poziția de lider din Liga 1 este ocupată de FCSB, după victoria norocoasă cu Gaz Metan. „Roș-albaștrii” sunt la egalitate de puncte cu CFR Cluj și au șapte puncte avans față de Craiova.

Celelalte echipe pe care Rangers ar putea să le întâlnească în turul 3:

  • Ludogorets (Bulgaria) 
  • Malmo (Suedia) 
  • Legia Varșovia (Polonia) 
  • Sheriff Tiraspol (Moldova) 
  • Ferencvaros (Ungaria)

*echipele menționate ocupă primul loc în campionatele interne în acest moment și vor fi cap de serie în turul 1 și turul 2 preliminar din sezonul următor

2010/11a fost ultimul sezon când Glasgow Rangers s-a calificat în faza grupelor în Liga Campionilor. A terminat pe locul 3, într-o grupă cu Manchester United, Valencia și Bursaspor

Rangers, întâlnire de tristă amintire la ultimul duel cu o echipă din România

În sezonul 2009/10, Rangers a evoluat în grupele Ligii Campionilor, alături de Sevilla, Stuttgart și Unirea Urziceni. Campioana României din acel moment, antrenată de Dan Petrescu, a umilit Glasgow Rangers pe Ibrox Stadium, scor 4-1, și a obținut primul succes din scurta carieră europeană a formației din Ialomița. În partida retur, disputată pe vechiul stadion Steaua, Unirea Urziceni a remizat cu Rangers, scor 1-1.

La finalul ultimei etape din grupele Ligii, Unirea Urziceni a terminat pe 3 și a obținut calificarea în fazele eliminatorii din Europa League. Rangers, cu două puncte obținute, a finalizat grupa pe ultimul loc și a fost eliminată din cupele europene.

VIDEO. Ianis Hagi, campion în Scoția! Rangers, primul titlu după 10 ani, după ce Celtic s-a încurcat cu Dundee!

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Suporterii lui Rangers au sărbătorit în stradă primul titlu după 10 ani » Prim-ministrul Scoției, furios după ce a văzut imaginile: „Este enervant și rușinos!”

Fanii Barcelonei, panicați de primele declarații ale președintelui Joan Laporta: „Plecarea lui Messi? Nu pot vinde așteptări false”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
176901212832165
Dan Petnaise  •  08 Martie 2021, 14:20

Articol de 2 bani. După victoria unei echipe din Belgia, și-a asigurat câștigarea titlului în Scoția :))))))))

mircea.b
mircea.b  •  08 Martie 2021, 12:18

Deci in 2010/11 Rangers a fost eliminată în Turul 3 din UCL dar ultima participare în grupele UCL a fost in 2010/11 si a terminat pe locul 3? Filtrează cineva ce scrieti? Verifica cineva articolele?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează