INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA

Bombă în Europa » Raportul inspectorilor UEFA acuză Barcelona de corupție: riscă să nu poată participa în ediția următoare de Champions League

Barcelona, campioana Spaniei după patru ani, riscă să nu poată participa în sezonul viitor în Champions League.
Barcelona, campioana Spaniei după patru ani, riscă să nu poată participa în sezonul viitor în Champions League.

Articol de - Publicat joi, 01 iunie 2023 19:02 / Actualizat joi, 01 iunie 2023 19:04

Barcelona, campioana Spaniei după patru ani, riscă să nu poată participa în sezonul viitor în Champions League. UEFA va lua în această lună o decizie, în urma raportului făcut de inspectorii disciplinari, avocații elvețieni Leuba și Koller susținând că plățile făcute de clubul catalan către vicepreședintele Comisiei Tehnice a Arbitrilor spanioli aveau ca efect influențarea rezultatelor.

Timp de 17 ani, între 2001 și 2018, Barcelona i-a plătit în total lui José María Enríquez Negreira, în acea perioadă nimeni altul decât vicepreședintele Comisiei Tehnice a Arbitrilor spanioli.

Karim Benzema pleacă de la Real Madrid! Un star de la Chelsea îi ia locul
REAL MADRID
Karim Benzema pleacă de la Real Madrid! Un star de la Chelsea îi ia locul

Concluzia inspectorilor UEFA: Barcelona, suspendată un an din Ligă!

În martie, în paralel cu investigația procurorilor iberici, UEFA a lansat și ea o anchetă asupra situației clubului catalan. Președintele forului continental, Aleksander Ceferin, a trimis doi inspectori disciplinari, pe avocații elvețieni Jean Samuel Leuba și Mirjam Koller, pentru a completa dosarul Barcelona.

Potrivit cotidianului iberic ABC, Leuba și Koller au făcut deja raportul la sediul UEFA de la Nyon, iar concluzia lor pune gruparea blaugrana în mare pericol: cei doi consideră că Barcelona a plătit acele sume pentru a influența rezultatele și trebuie exclusă un an din cupele europene. Mai exact, sezonul viitor, în Liga Campionilor.

Decizia finală în „cazul Barcelona" o ia președintele UEFA

Odată depus raportul celor doi inspectori disciplinari, chiar președintele Ceferin va lua decizia în acest caz. Va continua ancheta sau va cere suspendarea imediată a Barcelonei. UEFA nu are nevoie de sentința unei Curți civile pentru a sancționa clubul catalan.

Se așteaptă ca UEFA să acționeze încă din această lună, pentru a avea tabloul complet al competițiilor continentale pentru stagiunea următoare.

Plângere contra Barcelonei: suspiciune de corupție

În Spania, procurorii au depus o plângere pentru suspiciune de corupție. Și, conform unei purtătoare de cuvânt a justiției spaniole, anchetatorii au ajuns la concluzia că banii ar fi servit pentru ca echipa blaugrana să fie favorizată de arbitri. Joan Laporta, în schimb, susține că Barca ar fi plătit „pentru servicii de consiliere". Și ar fi „ceva normal în fotbal la marile cluburi".

Ce plănuiește Barcelona în cazul excluderii

La începutul lunii trecute, postul catalan TV3 a dezvăluit că Barcelona studiază posibilitatea de a „fenta" o eventuală excludere UEFA, evoluând în afara Europei ca invitată la competiții oficiale, cu ținta Asia. Sau să participe pe perioada suspendării la meciuri amicale cu miză financiară mare, pentru a mai acoperi din pagubele suferite prin interdicția cu care este serios amenințată.

Nu este singura opțiune luată în calcul. În cazul unei suspendări dure dictate și în fotbalul spaniol, clubul analizează participarea într-un alt campionat al Europei!

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Cosmin Olăroiu lasă ușa deschisă pentru echipa națională: „Cum să mă duc dacă nu mă cheamă? Rămân unde sunt"

Pleacă Jose Mourinho? „Stau la AS Roma până luni”. Ar avea acord cu PSG, dar atacul la adresa arbitrilor pune totul în pericol

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
golf_club
golf_club  •  02 Iunie 2023, 12:08

Theodor, iar ai scris pe Jumatate? "Timp de 17 ani, între 2001 și 2018, Barcelona i-a plătit în total lui José María Enríquez Negreira, în acea perioadă nimeni altul decât vicepreședintele Comisiei Tehnice a Arbitrilor spanioli." I-a platit in total? Eu cred ca i-a platit in euro.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  02 Iunie 2023, 11:48

Coruptia ar trebui sa se pedepseasca indiferent de numele echipei.

lapusneanul
lapusneanul  •  01 Iunie 2023, 20:01

Bomba...după care urmează AR PUTEA....

Vezi toate comentariile (4)
Comentează