INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - CHELSEA

VIDEO + FOTO Real Madrid - Chelsea 1-1 » Benzema intră în istoria Ligii și lasă totul pentru Londra!

Real Madrid - Chelsea +11   FOTO
Real Madrid - Chelsea

Articol de - Publicat marti, 27 aprilie 2021 22:32 / Actualizat miercuri, 28 aprilie 2021 00:33

Real Madrid și Chelsea au remizat, scor 1-1, în manșa tur a semifinalei UEFA Champions League. Manșa decisivă se joacă pe 5 mai, la Londra.

După tot ce s-a întâmplat cu Super Liga Europei, a urmat avertismentul lui Aleksander Čeferin, președintele UEFA, care a sugerat că Real Madrid va fi pedepsită pentru că Florentino Pérez a instigat marile cluburi continentale să abandoneze Champions League pentru noul mega proiect destinat celor bogați. 

Spaniolii au dat alarma înaintea acestei semifinale de la Valdebebas. "Fair play, Čeferin!", a titrat ieri cotidianul Marca pe copertă, cerându-i să nu influențeze Real - Chelsea doar pentru a scăpa de "los blancos". La televiziune, în timpul emisiunii El Chiringuito, jurnaliștii se întrebau: "Cum să nu ne gândim la ceva rău când ne referim la Čeferin? Cum să nu avem îndoieli după amenințarea lui Čeferin?".

Teama lui Real de Chelsea 

Dar astăzi, nu Čeferin a fost problema Realului. Nu teama de președintele UEFA a blocat echipa lui Zidane pe teren, ci teama de Chelsea. Renunțând la 4-3-3, Zizou a preferat un 3-5-2, numai că albii nu s-au înțeles deloc la startul partidei. Păreau adversari în aceeași formație. Nu se legau pasele, nu puteau ieși din apărare. În timp ce londonezii, despre mulți susțin că joacă defensiv, erau mereu în atac, agresivi, rapizi, combinativi, împinși permanent înainte de micuțul Kanté, omniprezent. Mijlocașul francez a și fost răsplătit la final cu distincția de cel mai bun fotbalist al partidei. 

Și albaștrii au deschis scorul. După ce Werner (mereu el!) a ratat singur cu portarul, trăgând direct în piciorul lui Courtois din șase metri, Pulisici a sprintat dintre cei trei stoperi ai gazdelor, l-a driblat și pe Courtois și a înscris. 0-1, nu trecuse niciun sfert de oră (14).

+7 FOTO

Benzema, salvatorul lui Real în turul cu Chelsea

În ploaia torențială, ce se declanșează invariabil când joacă Real la Valdebebas, Benzema a ieșit din nou la lumină. Tot el, războinicul refuzat la naționala Franței, continuând să se lupte cu furie pentru Madrid. 

Singur contra tuturor, într-o perioadă a jocului în care fiecare contraatac al oaspeților crea panică, Benzema nu a cedat. Șutul său, cu stângul, de la 25 de metri, a șters bara. Era doar un avertisment. A doua ocazie a fost suficientă. Casemiro a recentrat în fața porții, Karim a amortizat mingea pe frunte dintr-o poziție dificilă și a catapultat-o în plasă. Ce voleu (29)! Al 6-lea gol în actuala ediție a Ligii, al 28-lea în acest sezon în 40 de meciuri jucate în toate competițiile. Excelent an! Datorită lui, și Zidane mai poate respira.

71 de goluria marcat Benzema în Champions, egalându-l pe Raúl în topul all-time; îi depășesc doar Cristiano (135), Messi (120) și Lewandowski (73)

Controversă în Real - Chelsea: Makkelie nu a văzut un fault la gol

Ziariștilor iberici le era frică de Danny Makkelie. "Centralul" batav ar fi putut lovi Madridul. Numai că specialistul în arbitraj de la Marca a evidențiat un fault la Casemiro chiar înaintea golului egalării. Makkelie a acceptat reușita. Nici VAR nu l-a avertizat. Și-au făcut griji degeaba spaniolii. Čeferin nu a influențat nimic. 

La 1-1, scor final, pentru că nu s-a mai înscris - nici nu au fost ocazii în repriza a doua -, Real nu mai e favorită la revanșa pe "Stamford Bridge", săptămâna viitoare. Dar are o șansă. Și îl are pe Karim Benzema. El îi poate salva pe albi. El îi poate califica într-o nouă finală. A jucat de patru ori în ultimul act. Și nu a pierdut niciodată

FINAL » Real Madrid - Chelsea 1-1

Real Madrid - Chelsea, echipe de start:

Real Madrid: Courtois – Militao, Varane, Nacho – Carvajal, Modric, Casemiro, Kroos, Marcelo – Benzema, Vinicius jr.
Rezerve: Lunin, Altube, Arribas, Blanco, Rodrygo, Odriozola, Mariano, Isco, Hazard, Gutierrez
Antrenor: Zinedine Zidane

Chelsea: Mendy – Christensen, Th.Silva, Rudiger – Azpilicueta, Kante, Jorginho, Chilwell – Pulisic, Werner, Mount
Rezerve: Kepa, Caballero, T.Abraham, Alonso, Emerson, Gilmour, Giroud, Havertz, Hudson-Odoi, James, Ziyech, Zouma
Antrenor: Thomas Tuchel

Stadion: „Alfredo Di Stéfano” (Madrid)
Arbitru: Danny Makkelie (Olanda)

Super Liga Europei = EXCLUDEREA din campionat! E oficial: „Vor fi dezafiliaţi”

Bayern, acord cu viitorul antrenor » S-a înțeles cu bavarezii și vine să-l înlocuiască pe Hans Flick

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
zorrozabal
zorrozabal  •  28 Aprilie 2021, 11:15

Mie arbitrajul mi s-a parut pro...Chelsea!Inca de la primele„contacte”!Am zis ca poate vrea sa faca un arbitraj ca in premierre league,dar la orice ciocnire( in care cadeau ambii jucatori), verdictul era pentru Chelsea!Iar in prelungiri- cand Odriozola a fost tamponat de locomotiva Rudiger- plecat intr-o cursa irezistibila pe tusa-arbitrul i-a dat cartonas galben lui...Odriozola(probabil pentru ca nu s-a ferit din calea lui Rudiger)!!!Pentru ca-doar un minut mai tarziu- la o faza in care Modrici a fost oprit din cursa de un jucator de la Chelsea...sa nu dicteze nimic!

leu.mr
leu.mr  •  28 Aprilie 2021, 10:41

Chelsea trebuie sa scape rapid de Werner, le maninca meciurile cu ratarile lui ! Il tine Tuchel fiindca e neamt ?

mihnea74
mihnea74  •  28 Aprilie 2021, 08:20

Nu inteleg de unde atata nedumerire.In ultimi 10 ani a devenit clasic ca Realul sa joace in 14 in semifinale si finale de CL

Vezi toate comentariile (6)
Comentează