INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - MANCHESTER CITY 1-2

VIDEO + FOTO PSG - Manchester City 1-2 » Guardiola a cucerit Parisul și e aproape de finala Ligii Campionilor

PSG și Manchester City se întâlnesc de la ora 22:00 în turul semifinalelor UEFA Champions League // FOTO: Guliver/GettyImages +9   FOTO
PSG și Manchester City se întâlnesc de la ora 22:00 în turul semifinalelor UEFA Champions League // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 28 aprilie 2021 23:52 / Actualizat joi, 29 aprilie 2021 00:08

Manchester City a învins-o pe PSG, scor 2-1, în turul semifinalei Ligii Campionilor. Manșa decisivă din Anglia este programată marți, 4 mai.

Duelul bogaților deșertului din Orientul Mijlociu. Emirii qatarieni contra șeicilor din Abu Dhabi. Parizienii Neymar, Mbappé, Di María și Verratti versus "cetățenii" De Bruyne, Mahrez, Foden și Gündoğan. Pochettino împotriva lui Guardiola, adversari și ca jucători în Catalunya, se bat acum pentru finala de Istanbul. În 18 ciocniri ca antrenori, Pep a câștigat de 10 ori, în trei rânduri s-a bucurat Mauricio, cinci jocuri terminându-se nedecis. Doar suporterii lipsesc showului de lux pe Parc des Princes. Și-n Orașul Luminilor nu plouă atât de rău ca la Madrid!

PSG - Manchester City, semifinala bogaților din Liga Campionilor

"Nu există strategie pentru a te apăra în fața celor de la PSG. Sunt foarte buni", presimțea managerul lui City. "Avem unii din cei mai valoroși adversari din lume!", a ripostat Poche. În teren însă, nu rămâne loc pentru complimente. Miza este colosală. Liber la atac. Neymar dă semnalul, cu un șut de control. 

Cum era de așteptat, City are mai mult mingea, însă echipele sunt scurte, stau sus la presing și comprimă spațiile. PSG e mai verticală, mai periculoasă, recuperează mai des mingea. Și Ney îl amenință iarăși pe Ederson. E preludiul deschiderii scorului, din fază fixă: Marquinhos cu capul pe "lung", după cornerul bătut de Di Maria. În cele opt meciuri în care stoperul brazilian a marcat, Parisul a câștigat în Ligă!

3 jucătoriau marcat în "sferturi" și semifinale în două ediții consecutive ale Ligii. Marquinhos ieri, Cristiano (2011-'12, 2012-'13, 2013-'14) și Griezmann (2015-'16, 2016-'17)

Foden, prea puțin pentru City

"Cetățenii" suferă, nu găsesc loc decât pe benzi la construcție și din stânga vine o centrare, la care Bernardo Silva nu poate decât să reia chinuit, Navas respingând lejer. Și tot la poarta oaspeților apare furtuna. Lovitură de colț și din celalaltă extremă, Paredes e aproape de 2-0, "cap" acum la prima bară. Ce slăbiciuni au băieții lui Pep în acele momente! 

Di Maria pare imposibil de stăpânit și pasele lui în careu seamănă panică. Ultimul serviciu, preluarea sau șutul campionilor Franței nu merg perfect, de aceea plusul de calitate nu mai modifică tabela. Abia în finalul reprizei vede City prima ocazie reală de egalare. Foden trage tare, însă pe direcția lui Keylor. Prea puține realizări pentru favorita calificării pe hârtie.

Navas, eroare în PSG - City

"Cetățenii" s-au uitat probabil lung în oglindă la cabine și revin mai agresivi și mai deciși în partea secundă. Împing mult liniile în terenul advers, au schimbat reglajele și mingea se plimbă în marginea careului parizian. Rar ajunge dincolo și când se întâmplă puțin lipsește ca centrarea lui Mbappé să fie deviată în plasă de Verratti. Am mai văzut filmul ăsta și cu Barcelona, în returul "optimilor". Și-i convine lui PSG, pentru că Pep nu-l are pe Messi. 

+5 FOTO

Îl are pe De Bruyne, care încearcă o reluare pe spate, acrobatic, dar nu cadrează. În 14 din ultimele 29 de partide, trupa lui Poche n-a primit gol și cât de mult ar conta un alt clean sheet. Numai că Navas e păcălit stupid după un corner și trei pase, cu același De Bruyne șutând înșelător, cu Keylor hipnotizat: 1-1. Eroul din "dubla" cu Bayern s-a pierdut inexplicabil! 

Brusc, balanța încrederii se răstoarnă, Parisul nu mai vede mingea. Navas o vede târziu, din cauza unei alte mari greșeli defensive. Mahrez găsește breșa în zidul spart între Kimpembe și Paredes, la o "directă" de la 22 de metri, și City întoarce la 2-1.

Out Gueye. C'est fini!

Frustrarea parizienilor crește exponențial cu trecerea minutelor și, după "galbenul" lui Neymar, cedează nervii lui Gueye, care îl atacă violent pe gleznă pe Gündoğan. Brych nu are de ales și-l elimină pe senegalez, totul se prăbușește pentru gazde.

FINAL » PSG – Machester City 1-2

PSG – Machester City, echipele de start:

PSG: Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Bakker - Gueye, Paredes - Di Maria, Verratti, Neymar – Mbappe
Rezerve: Rico, Kehrer, Icardi, Rafinha, Danilo, Kean, Sarabia, Kurzawa, Herrera, Diallo, Draxler, Dagba
Antrenor: Maurcio Pochettino

Manchester City: Ederson - Walker, Dias, Stones, Cancelo - Rodri, Gundogan, De Bruyne - Mahrez, B. Silva, Foden
Rezerve: Steffen, Trafford, Ake, Sterling, Jesus, Aguero, Zinchenko, Laporte, F. Torres, Mendy, Fernandinho, E. Garcia
Antrenor: Josep Guardiola

Stadion: „Parc des Princes” (Paris)
Arbitru: Felix Brych (Germania)

VIDEO PSG, antrenament intens înainte de duelul cu Manchester City

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Campionii cu putere de stat » Manchester City, sumă astronomică investită în transferuri, în ultimii 10 ani!

EXCLUSIV Antrenorul pe care Mircea Lucescu pariază: „Ne va depăși pe toți. Și pe mine, și pe Ferguson”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (22)
gazistu
gazistu  •  29 Aprilie 2021, 16:52

mer tot pe PSG in finala ...cu REal…… si cred ca Real....va castiga…..in prelungiri..ca e Real, ***~!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

enigmaticul
enigmaticul  •  29 Aprilie 2021, 12:01

City este una dintre finaliste! A doua, probabil Chelsea! Un lucru e clar, o echipă engleză va ridica trofeul UCL!

stoichkov10
stoichkov10  •  29 Aprilie 2021, 10:32
Postat de magic4ever pe 29 Aprilie 2021, 09:34

Ce contributie a avut Guardiola la gafa lui Navas sau ca nu a stat zidul cum trebuia la golul 2? Le-a spus Guardiola fotbalistilor sa trimita centrare cu efect in careu sau sa suteze la lovituri libere fix pe unde o sa se fereasca 2 fotbalisti de la PSG? A fost pura intamplare si noroc chior aceasta victorie,nu am vazut trasee de joc la City sau alte ocazii clare...

2 gafe a psg ului, atit, poate intorc in retur

Vezi toate comentariile (22)
Comentează